Házipatika fórum: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (Budapest) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (Budapest)

#21 kisskatalin 2010. 12. 11. - 14:52:53

Magyarországon,ha mindenhol ilyen szakszerű és beteg centrikus kórházak működnének,akkor nem kellene annyi embernek hiába meghalnia.Ezt személyes pédámmal is alátámaszthatom:1978-ban az Édesapám nagyon súlyos állapotban került ebbe a kórházba,ahol szívbillentyű cserét hajtottak végre rajta.Ez akkor még kuriózumnak számított!! A műtét sikerült,és még 6 évig élhetett.Ez akkor nagyon nagy eredménynek számított!!! Az élet úgy hozta,hogy 2009.márciusában az Édesanyámat kellett ebbe a kórházba vinnem,mert nagyon súlyos állapotban volt.Ha jól számolom 31 év telt el a két szülőm kórházba kerülése között,és legnagyobb örömömre ugyanolyan becsületes,szívvel,lélekkel dolgozó orvos és nővérgárdát láttam ott a kórházban,mint amilyent 1978-ban tapasztaltam,pedig azóta igencsak kicserélődött a személyzet,de a szellemiség továbbra is fennmaradt!!!! Mindenkinek azt üzenem,hogy ebben a kórházban biztonságban érezheti magát,mert mindent megtesznek a betegekért!!!!!!!!!! Nem úgy,mint a Nyírő Gyula Kórházban,ahol szintén feküdt az Édesanyám a halála előtt,és ott az egyik éjszaka besurrant abba a kórterembe,ahol az Anyukám is feküdt-,a nővérpulttal szemben lévő szobába- egy idegen,késsel a kezében,és a betegeket szúrkálni kezdte.Nővér és orvos sehol sem vot ez idő alatt!!!!!Borzalmas lehetett ezt az Édesanyámnak átélni,aki sajnos pár nap múlva meg is halt a Nyírőben.Akkor amikor ez történt,felelősségre vontam a kórházi dolgozókat,és az volt a válasz,hogy már máskor is történt ilyen eset náluk.Kérdezem én,milyen emberek dolgoznak ebben a kórházban?????Gyalázatos,hogy ezt ők teljesen természetesnek fogják fel!!!!!!KERÜKLJE EL MINDENKI A NYÍRŐ GYULA KÓRHÁZAT,HA ÉLETBEN AKAR MARDNI!!!!!

#22 daruska 2010. 11. 12. - 04:13:06

Minden nagyon jó,főleg a kezelések minősége,engem Dr.Szőke Sándor kezelt, maximálisan meg voltam elégedve a hozzáállásával,rajtam segített,köszönöm szépen.Id. Páli Imre :d :d :d

#23 csnagybcs 2010. 09. 20. - 14:34:19

Kérem annak a "sorstársamnak" az "élmény beszámolójá" aki átesett már aorta ascendens aneurysma mütéten. Nagyon félek! Köszönöm előre is, ha lehetséges jelezze, hogy emil-ben értekezhetünk e.

#24 hajnika97 2010. 08. 02. - 10:41:35

Szia! Remélem, hogy nem írok neked későn. Dr. Ablonczy László egy jó orvos, kellemes ember és kitűnő diagnoszta. Ezt onnan tudom, hogy én 13 éve rendszeresen járok az intézetbe a "nagy"lányommal, akit 10 évvel ezelőtt műtöttek. Igaz, hogy nem ő, hanem prof. Lozsádi Károly, de dr. Ablonczy ott volt a teamban, és nemegyszer csak úgy eljött az osztályra megnézni a gyereket. A gyerek hála istennek jól van, most 13 éves szép nagylány, és tünetmentes. A mai napig járunk oda kontrollra, és teljes mértékig meg vagyok elégedve. Remélem, tudtam segíteni.

#25 horst 2010. 06. 25. - 09:49:32

Igazán csak tiszta szívvel megköszönni tudom! Ezen írásomban szeretném megköszönni és többi embertársamnak elmesélni személyes tapasztalatom egy szív műtét után. Egy év félre kezelés után és a szerencse folytán sikerült beazonosítani, hogy a koszorúér problémák valolyában egy súlyos aorta billentyű problémát takarnak. Az operáció elkerülhetetlen volt és sürgös. Természetessen mint mindenkin ebben az esetben én rajtam is a pánik uralkodott ell ami, egyébként is de így 54 évesen súlyosbította a helyzetet. Így kerültem a Gott Segen György Országos Kardiológiai Intézet betegei közé. Amiről valójában írni szerettem volna az ottani előkészítés és bánásmód, ami a betegeket fogadja. Lehet hogy az eddigi életem túl zaklatott volt, de a családommal mindig is szeretetben és boldogságban élltem ez által nagyon sok szeretetet, adtam és kaptam. Az intézetbe való bekerülésemkor meglepetésemre ismervén a magyar egészségügyi viszonyokat, úgyanijen szeretetre, megbecsülésre és gondoskodásra találtam !!! A 7. emeleten a körülményekről nem beszélve, ami nem az ottani emberek hibája, olyan érzése van az embernek, mintha a szeretet országába érkezett volna és mindenhonnan a szeretetet és a maximális gondoskodást, kapja úgy orvostól és ápolóktól egyaránt. Ezúton szeretném ismételten megköszönni azt a sok jót, amit az ottani orvosoktól és ápolóktól kaptam, kaptunk. Áldja meg önöket a jó isten és kívánok önöknek minden jót, kitartást. Mert önök a mi szemünkben HÖSÖK !!!!!!!!! Tisztelettel Molnár Tibor

#26 gyarmaty 2010. 05. 21. - 06:33:10

Sziaztok! Tudtok valamilyen információt Dr. Ablonczy Lászlóról? A kislányom katéteres műtétét végezné a közeljövőben. Köszönöm!

#27 hovi87 2010. 02. 08. - 10:59:05

Sziasztok! Engem 1995-ben mutottek fallot tetralogiaval. Most sportolok, dolgozom es egyetemre keszulok.:D

#28 lacika77 2009. 10. 29. - 20:01:38

Sziasztok Nekem 2009 05 06-án született meg a kislányom.A szülés rendben zajlott de reggel rosszul lett és a GOKIba került.Oprea doktornő vizsgálta és azonnali szívműtétre volt szükség.Dr Hartyánszky lett az "áldozat",a Balatonról hívták haza.Este érkezett,magyarul és étrhetően elmondta a lehetőségeket és mind szakmailag mind emberileg próbált lelket önteni belém.A műtét sikerült,a lányka már 6 hónapos.A kórházban eltöltött hetek alatt maximális hozáértést tapasztaltam mind az orvosok mind a nővérkék részéről. Ma voltunk kontrollvizsgálaton,az eredmények is ezt igazolják. Bármilyen kérdés vagy kérés lehetett,a prof a tudása szerint válaszolt,segített. Tehát az én véleményem a kórházról és az ott dolgozó orvosokról és nővérekről nagyon jó. Egy biztos,ők sem mindenhatók,de megtesznek mindent amit tudnak. o.Laca

#29 dereck 2009. 09. 11. - 15:48:44

Nekem nagyon jó tapasztalatom van, az orvosok a nővérek és a kórház összes dolgozójával kapcsolatban. Mi 2004 jan-ban kerültünk fel az OKI -ba a kislányunkkal, szív és tüdőfejlődési rendelenességgel. Dórika 2003 aug.18-án született Mátészalkán, ahol nem vettek észre semmit, 4 hónapig feküdttünk a csecsemő osztályon. Mikor azt mondtuk elég és megyünk Nyíregyházára, nem fejlődőt 2950g született és 4 hónaposan alig volt 4000 g. Nyíregyen derült ki minden dec.-ben. Január 7-én már az OKI-ban voltunk, 8.-án katéterezték, és 19.-én meg is műtöte Dr. Király László, akinek életünk végéig nagyon hálásak leszünk. A kezelő orvosunk Dr. Oprea Valéria, aki egy nagyon áldozat kész orvos és mindent megtesz, a gyermekekért nagyon szeretjük.Én kizárólag csak jót tudok róla mondani, ennyi év után is. Most tavasszal volt egy katéterezésünk, és a héten voltunk kontrollon. Gyógyszert szedünk és várunk. De az a legfontosabb, hogy tudjuk minden rendben lesz, mert a legjobb orvosok vigyáznak ránk. Minden tisztelettem az ővék.

#30 pinviczki19 2008. 10. 16. - 18:03:00

szia!!nekem is Környei doktor végezte a katéterezésemet persze Piróth doktorral!a szép szeme vette el a figyelmemet az egészről!!lehet hülyén hangzik de sokat nevettünk műtét közben!!!

#31 pinviczki19 2008. 10. 16. - 17:57:50

sziasztok!én egy 19 éves lány vagyok abonyból!lassan 3 éve derült ki hogy szívbeteg vagyok sajnos ami megnehezíti a napjaimat!!műtéten még nem estem át de várható lesz de mikor az kérdéses!polmunális hypertóniám,pitvari sövény hiány,meg még két féle valami de az már hosszú lenne!!Dr. Piróth Zsolt az orvosom akiben maximálisan megbízok és nagyon vigyáz rám!!mit tanácsoltok?mert én a legrosszabbra gondolok és nagyon nehéz így!!!de úgy néz ki hosszú menet lesz ez az életemben és nagyon félek!!!előre is köszönöm!!!

#32 Andi103 2008. 06. 02. - 17:58:37

Szia! Nagyon tetszett, amit írtál....és teljesen egyetértek vele. Bár nekem elég sok idő kellett még rájöttem. Engem is a műtéteim vezettek el oda, hogy most gyógyszerésznek tanulok. 2. éves vagyok. Te? Engem is Dr. Hartyánszky műtött utoljára. Nekem is műbillentyűt terveztek, de végülis Ross-műtétem volt. Nagyon boldogan járok még most is vissza hozzájuk. Andi

#33 solbaer 2008. 03. 21. - 13:26:43

Ne izgulj, normális vagyok. Ezt azért merem kijelenteni, mert odaírtam, hogy régi eset-tehát nem a mostani helyzetről írtam(ezt kihangsúlyoztam!) Orvos nevet szándékosan nem említettem... elképzelhető, hogy nincsenek már ott.. Igazad van:vannak jó és kevésbé jó orvosok,ez mindenhol így van. De tény:Összesen 4-5 orvossal találkoztam, de nem volt egy határozott döntésük,pedig egy hetet töltöttem bent.Hazaengedtek, majd 2 hét múlva ügyeletes kórházbam sürgősséggel műtöttek egy olyan elváltozást, amire ők azt mondták, jegeljem, elmúlik(sőt,ezt a zárójelentésbe is leírták!!) A kórházakat sajnos jól bírom 2 szívműtét, és 9 egyéb műtét után(egyet nekik köszönhetek)Lehet, ha máshoz kerülök, én is dícsérném a kórházat-csak ez nem jött össze nekem. Mindenkinek lehet véleménye, és le is írhatja-a pozitívat és a negatívat egyaránt.Nekem itt a negatív jutott-amúgy nem szemellenzős, csak szemüveges vagyok.

#34 setamano 2008. 03. 14. - 00:45:31

Már bocsi de ha ilyet látok leírva fel áll a hátamon a szőr. Szerintem te fordítva vetted be a gyógyszeredet!!!!!! Neked nincs fogalmad arról, hogy hány ember, felnőtt és gyerek életét mentették már meg ott. Sokan rosszúl élik meg a korházi élményeket de ez nem a korház hanem a beteg hibája. Nem a eossz oldalát kell nézni hanem a jót. Csak az ilyen szemellenzősök mint te ezt nem látják. SAJNOS!!!!!!! Nincs abban a korházban olyan ember akire ne merném rábízni az életemet vakon bármikor. Szerintem te rossz orvoshoz keverettél vagy nem vagy teljesen normális.

#35 solbaer 2008. 02. 17. - 16:45:15

Nekem egy régi(1993-ban történt) emlékem van a kórházról.Szerencsére túléltem, igaz, egy komoly-és később más intézményben megműtött- betegséget nem ismertek fel, és a vizsgálat következményeként 2 műtétet kellett sürgősen elvégezni. Remélem, nem kerülök többé oda..magamtól semmiképpen sem!

#36 sanitater 2008. 02. 07. - 01:06:24

Helló! Nekem 2000. szeptember 11-n műtötték első gyermekemet Hannát Szívfejlődési rendellenességgel. Dr. Hartyánszky István tanár úr és team-je végezte azt az áldozatos munkát, amely egy 6 hetes életveszélyben levő kislány éltéért küzdött. A műtét sikerült, de a műtét után keringési rendellenesség (keringésösszeomlás) lépett fel, ami a kislány halálát okozta. Csak jót tudok mondani az intézetről orvosokról és nővérekről, és azokról a tecnikai dolgozóktól akik a mindennapi miunkában részt vesznek.

#37 setamano 2008. 01. 26. - 01:03:33

Szia! Nyugodtan bízz meg az ismerősödbe mert Andréka doktor nagyon ügyes és oda figyel a betegeire. Kedves, vidám ember. Jól ismerem engem ötször altatott,, hogy a ritmus zavaromat vissza üssék és sok általa katéterezett beteggel találkoztam. Mindenki szereti. Sok sikert és jobbulást apukádnak. Heny

#38 zumburd 2008. 01. 25. - 17:19:51

Sziasztok Az szeretném megtudni, hogy Dr Andréka Péter főorvosról kinek milyen tapasztalatai vannak? 55 éves édesapámon szívkatéterezést kéne végrehajtani és egy ismerösöm Andréka doktort ajánlotta. Előre is köszönöm

#39 HeGe 2008. 01. 14. - 19:09:00

Sziasztok! Engem jövő héten fognak műteni ebben a kórházban. Pontosabban műbillentyűt kapok. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire "kell" félnem az ilyen műtéttől? Mondták hogy fel fogják nyitni a mellkasom, az mennyire fáj a műtét utáni időkben? Elvileg 2 hetet kell majd bennt lennem, hát nemtudom... Félek egy kicsit, megkell mondani. Akinek volt valami hasonló tapasztalata, vagy tud pár nyugtató sort írni, az írjon legyen szíves! Vagy email cimem: hege.tamas@freemail.hu Köszönöm, Tamás.

#40 setamano 2008. 01. 10. - 01:34:07

Sziasztok! Tudod 1983-ban még nem volt ilyen fejlett az orvostudomány mint manapság, Boldinak szerencsélye volt hogy ilyen hamar megoldották a három műtétet, nekem az utolsóra 10évet kellett várnom. Műbillentyűm nekem is van de az szükséges, hogy a kamrák jól működjenek! Azt kérdezed milyen jó dolgokra gondolok? Nos lássuk csak! Nem szégyellem bevallani hívő ember vagyok, anyukám így nevelt és talán egy kicsit ez segített feldolgozni mindent. Azt mondják Isten ajándékba ad egy szülőnek beteg gyermeket mert bízik a szülőben, hogy tisztességgel, erején felül teljesítve felneveli. Ekkor kérdeztem meg azt hogy miért én lettem beteg mert hiszen mindenki ezt kérdezi magától normális esetben. A betegségem segített rájönni mit szeretnék csinálni ha felnövök. Suzeretnék segíteni más szívbetegeknek, hogy megtalálják magukat és ne állandó kérdéseket tegyenek fel mert pont ugyan olyan emberek mint az egésségesek. Soha ne mond Boldinak hogy beteg.. mert nem az ő egyszerüen különleges mint én és sok más ember. Ha sikerül elvégeznem a sulit én is orvos leszek remélhetőleg a Kardiológián hogy sok mosolygós szívbeteg legyen. Jó egésséget kívánok Boldinak és neked sok türelmet minden nehéz pillanathoz amik remélem már nem lesznek csak ha szemtelen kamasz lessz :). Heny


 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: