Házipatika fórum: Kátai Gábor Kórház-Rendelőintézet Karcag (Karcag) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

Kátai Gábor Kórház-Rendelőintézet Karcag (Karcag)

#1 margitos 2009. 11. 21. - 18:59:30

Én a belgyógyászati osztályról tudok véleményt mondani, mert ott gyakran megfordulok. Az én véleményem nagyon jó, a nővérek kedvesek segítőkészek. Dr Yusef a kezelő orvosom, és én azt mondom, hogy nálla lelkesebb, emberségesebb, segítőkészebb orvost nem is láttam semmilyen kórházban vagy klinikán! Bármikor tudok vele beszélni, soha nem zavar el, pedig mindíg rohan annyi a betege. Ha Ő nincs akkor az én betegségem kivizsgálása sem tartana ott ameddig már eljutottam, Ő az aki mondja hogy ne adja fel, ne idegeskedjen! PEdig 1 forintot sem adtam neki, Ő csak dolgozik rendületlenül! Jó lenne ha mindenüt ilyen lelkiismeretes orvos dolgozna! A messzebbi kórházakról vagy klinikákról csak annyit, hogy az ottani orvosok nem lelkiismeretesek, hanem csak kitöltik a munkaidőt, és ezt alá is tudnám sajnos támasztani, mert volt benne tapasztalatom már.

#2 Melcsy22 2009. 07. 17. - 13:46:00

Én csak annyit fűznék hozzá hogy embere válogatja és az anyagi háttér!Aki nincs tele pénzzel az ne várjon semmi extrát csak épp annyit amennyi éppen szükséges,még azt sem minden esetben kapja meg!Sajna nekem nem volt annyi!!!:(TAPASZTALAT!

#3 tajtanegm 2008. 11. 26. - 20:54:49

2008.nov.13-án voltam a kórházban egy kisműtét miatt.Ami kedvességet és figyelmességet a nővérek részéről tapasztaltam, az szinte megható volt.Második meglepetés a műtőben ért.Annyira tapintatosak voltak, hogy egyetlen percre sem éreztem magam kiszolgáltatottnak.Külön köszönet Dr.Hidasi Zsolt főorvos úrnak.A szoba tiszta volt, az ágynemű frissen mosott, jó illatú. A szobához WC és zuhanyzó tartozott, ami szintén nagyon tiszta volt.Az ebédről nem mondanék véleményt, mert sárgarépa főzelék volt darált hússal, amit én nem szeretek. De ez az én problémám. A mennyiség viszont meglepően sok volt.Én itt szültem a fiamat 2003-ban, itt műtötték a kezemet szintén 2003-ban, tavasszal a Sűrgősségin varrták össze a fejemet, amikor baleset ért.Minden esetben azt éreztem, hogy "ÉN" mint ember vagyok fontos. Kívánok mindenkinek - orvosoknak, nővéreknek - kitartást a mostani nehéz helyzetben, és kívánom, hogy az elhivatottság érzése legyen olyan erős, hogy a pálya elhagyás gondolata fel sem merülhessen. Sok sikert!

#4 matrjoska 2008. 10. 14. - 20:40:13

Régen nem jártam, a karcagi kórházban, de ma úgy hozta a sors, hogy mennem kellett. Autóval érkeztem Berekfürdő felől és a napsütésben szép látvány tárult elém . A megújult épületen csak úgy csillogott a nap és visszatükröződtek a felhők. Szép lett az épület- állapítottam meg magamban. A másik kellemes élmény a földszinten ért, hiszen nem volt kígyózó sor a betegfelvételnél . Mint megtudtam, abban a helységben , most információt és előjegyzést kaphatunk. Mivel olyan szakrendelésre mentem ahova nem kell időpont, így rögtön mehettem fel az első emeletre. ( Ha jól emlékszem, mikor legutóbb itt jártam közel fél órát álltam lennt sorban . ) Egyszóval jó ötletnek tartom ezt a változtatást. Egyébként meg szeretnék gratulálni, szép lett a KÓRHÁZ! - igen így nagybetűvel.

#5 beaaaaa 2008. 02. 01. - 18:52:58

Szép estét mindenkinek! Szertném én is a véleményemet elmondani, nem is vélemény inkább megjegyzés!Nekem van jó és nagyon rossz tapasztalatom a KGK- val.Szerintem nem azokat kellene bántani akik életformának tekintik a szakmályukat és azért mindent megtesznek, hogy jól is működjön!Sajnos az emberben mindíg a negtív élmény marad meg inkább és a jót elfelejti. Szerintem a probléma ott kezdődik, hogy sok korházi dolgozó belefárad abba a sok hülyeségbe amit rályuk hárítanak, egyre kevesebben vannak (Persze a betegek száma ezzel szemben nem csökken! )......,stb. Sorolhatnám azokat a dolgokat amiért nem igazán szertek ide menni, de fölösleges lenne.Elmult, de nagyon mély nyomot hagyott bennem.(talán ez az oka az utálatomnak) Én úgy látom, ha eltávolítanák azt a kört aki esetleg rontja a kórház nevét volna esély arra, hogy nőjőn a szimpátia.Nagyon sok orvos és nővér hozzáállása a beteghez megdöbbentő és felhábirító (tudom a betegek sem mind angyalkák).Vannak olyan osztályok ahol a betegellátás sem éppen a legjobb. A nyugdíjas menjen nyudíba!Adjon lehetőséget a fiatalnak.Ja!A fiatal elmegy külföldre (lehet igaza van). Nagyon nagy szükség van erre a létesítményre!!!!!!!Szépen fejlődik(ideje volt). Nem akartam megbántani senkit, de én így látom a dolgokat és így is érzek.Sajnálom azokat az orvokat , ápolókat, takarítókat és még sorolhatnám, akik igazán sokat dolgoznak erejükön felül! De menjenek el onnan akik nem oda valók, ha nem szereti azt amit csinál válasszon másikat.Ne rombolja tovább az emberekben még azt a kevés jót is ami megmaradt bennük!!! Kívánom ,hogy sokra vigye a kórház.Talán idővel én is elfelejtem az emlékeket,de, ha mégsem akkor sem fogom rá azokra akik nem tehetnek róla!!!!

#6 ibi7 2008. 01. 08. - 20:55:30

Rég jártam erre, most is kár volt. Azon töröm a fejem, milyen emberek laknak ezen a vidéken? Mindenki elégedetlen a Kátai Gábor Kórház dolgozóinak munkájával. Sehol egy jó szó, egy halk köszönöm... Csak a mocsok és a gyalázkodás. 18 éve vagyok nővér, büszke vagyok a hivatásomra, de most megfordult a fejemben, mást kellene csinálnom. Nem a mundér becsületét védem, túl kicsi vagyok én ahhoz. Valahogy sportot űzünk az egészségügyi dolgozók zríkálásából. Napi 12 óra , éjjel-nappal. Május elsején és karácsonykor is... Távol a családtól. Próbálja ki minden hitetlen milyen érzés szent este otthonhagyni a síró gyerekét. Soha, egyetlen hozzátartozónak sem mondjuk el, mit tettünk, mennyit sírtunk mi is a beteg miatt. Nem akartunk mást, csak segíteni. Nem fogok panaszkodni a megélhetési gondjainkról, a három éve egy fillért sem emelkedett fizetésünkről. Mi nem sztrájkolunk, nem vonulunk fel, ki... Dolgozunk. Tudom, sokan megrónak majd, de elmondom: Ha valakinek panasza van a nővérek munkájára keresse meg az osztályvezető ápolót, az ápolási igazgatót, a főigazgatót. De ne itt mocskolódjon névtelenül. Az ártatlanság vélelme még a gyilkosokat is megilleti. Csak ennyit akartam, és megyek, dolgozni.

#7 vargasand 2008. 01. 05. - 22:24:08

Én ebben a kórházban dolgozom.Szerintem az egyik legnehezebb osztályon,bár ez nézőpont kérdése.Megvédem a mundér becsületét,mert rajtunk kívül ezt nem teszi meg más.Úgy érzem ,hogy amit lehet meg teszünk a betegek érdekében .Igaz ,mindenkinek más a véleménye,attól függ melyik oldalon áll.A legtöbb bírálatot a nővérek kapják,nekünk meg kell felelni a betegeinknek,a hozzátartozóknak,akik éppen látogatnak,az éppen vizitelő orvosnak,főorvosnak,az osztályos főnővérnek,az ellenörző főnővéreknek,az éppen aznap dolgozó munkatársaknak,ápolási igazgatónak,a telefonáló hozzátartozónak, aki a beteg kezelőorvosával szeretne beszélni stb.A papír munka mellett a munka folyamatos összehangolása és még sok apró intézkedés ami beletartozik a " nem csinálnak semmit " kategóriába , mindezek mellett még a beteggel is kell(sokkal többet kellene és jogosan !) foglalkoznunk.Sokan nem csinálnák ezt a lélekölő foglalkozást ,mert higgyjék el ez sok megpróbáltatással jár. A fizikai igénybevételtől kezdve a szellemi igénybevételig ,vigyázni az előírásokra,szabályokra ,felelősségről már nem is beszélve! úgy csinálni mindent,hogy mindenkinek ,mindig megfeleljünk. Kérdezem én,honnan tudja bárki ,hogy egy végső stádiumos daganatos beteg ellátása milyen lelki megterheléssel jár? Úgy gondolják olyan könnyű megemészteni az elmúlást és látni a szenvedést? Mindegy milyen korú az illető ! Tudja-e valaki hogy mi is sírtunk már ,amikor elveszítettünk egy-egy beteget ,vagy azért ,mert daganatos volt,vagy nem sikerült az újra élesztésünk? Nem ezt senki sem tudja!! Szívesen megmutatnám a napi munkafolyamatunkat a hitetlenkedőknek . Csinálja végig egy napi munkánkat és a végén mondjon véleményt , bár az sem lenne a valóság.Tudom mi nővérek sem vagyunk egyformák,mi is lehetünk fáradtak,hiszen mi is "emberből" vagyunk. Azért lelkiismeretesek is vannak köztünk.Érdekes módon sokan a rosszat veszik észre ,de ha jól csinálunk valamit az természetes hiszen ez a munkánk.Még sok mindent tudnék írni ,nem lenne elég az egész oldal sem. Ezektől függetlenül szeretem a munkámat,szeretek dolgozni és szép hivatásnak tartom.Ahoz hogy mindenki elégedett legyen ,mindenkinek tenni kell érte és ez nem csak a dolgozókon ,hanem rajtunk kívül álló, okokon is múlik. vs.

#8 nemszeretem 2007. 12. 28. - 13:18:07

Olvasgatom a fórumot, és sajnos én is azok mellé kell álljak, akik nem nézik jó szemmel a Kátai működését. Ami legjobban felháborít az az idős, magatehetetlen beteg kiszolgáltatottsága. Sorolhatnám... Édesapám többször feküdt a kórházban. Elsőkörben három lábújját amputálni kellett. Nem ez a baj. A baj az volt, hogy a seb ellátásán kívül semmit sem tettek a fájdalommal, és mellette izületi betegséggel szenvedőért. Közben legyengült. Azután hoztam haza miután egy látogatás alkalmával azt láttam hogy orvosok állják körül és kötözgetik, mert ki kellett járnia WC-re és eközben elesett. Otthon - akkor - meggyógyult, és a sebe is rohamosan javult. Sajnos legközelebb is ott kötött ki. Minden nap a látogatások alkalmával keresnem kellett, mert levitték vizsgálatra, csak éppen utánna nem volt aki visszavigye. Ült hát a hideg, huzatos folyosón pizsamában, köntösben, még rá nem találtam és fel nem vittem az osztályra. Az utolsó ilyen esetnél ESZMÉLETLENÜL!!!! találtam rá a folyosón. Előtte 10 perccel rakta ki egy belgyógyász szakorvos! Rohanás, lift, orvos sehol. Mire felértem vele újra kellett éleszteni. Intenzívre került, ahol - 10 napos belgyógyászati kezelés - után az is kiderült: tüdőgyulladása van. Ugyan mitől?! Talán a hideg folyosótól? ahol órákig ült? Az igazgatónő azt mondta hogy nappalra és éjszakára is 5 beteghordójuk van. Miért nem megbeszélt időpontra viszik vizsgálatra őket, és viszik is vissza - kérdeztem. Levélben ígérte intézkedik. Én pedig azt, hogy annyiszor teszek panaszt, ahányszor idős, magatehetetlen beteget látok a folyosón. Azóta már kétszer megtörtént. és csak kétszer jártam a kórházban? Édesapám az intenzíven meghalt. Már nem miatta zaklatom a kórház vezetését, mindenki más miatt. Láttam a kórházban folyamatosan legyengülő betegeket, mert maguktól nem tudtak enni és nem volt aki segítsen. Láttam olyat, akit hétvégén vittek be - férjem szobatársa volt - és mivel nem kezelték, vizsgálták újraélesztés után szintén az intenzíven kötött ki. Lehet engem cáfolni, mocskolódónak kikiálltani, a kórházi levelezésem, az igazgatónő által elismert hibáról írtakat őrzöm. Nem, nem tettem feljelentést, nem a betegség kezelésével hanem a nemtörődömséggel, a lelketlenséggel és a hozzáállással volt problémám. És boncolást sem akartam. Ha az intenzív osztály említettem: az egyedüli - hiszen férjem betegsége miatt több helyen is megfordultunk már, ő cukorbeteg - amelynek köszönetet tudtam még ott mondani lelkiismeretes munkájukért, akik EMBERSZÁMBA veszik betegeiket. Ezt most is köszönöm. Sajnos több hozzájuk hasonló embert a KÁTAI-ból nem ismerek.A nővérek még azután is csak vigyorogtak, miután egy "betegük" az intenzívre került. Írhatnék még, de minek..... az ott dolgozók nagyrésze miatt semmi sem fog változni.

#9 kritikus38 2007. 11. 14. - 11:34:24

Kedves érintettek! Valamikor én is ebben a kórházban dolgoztam. Vegyes dolgokat tapasztal- tam. Volt jó és volt rossz tapasztalatom is. Még 10 évvel ezelőtt öröm volt itt dolgozni. Az elmúlt években azonban egyre rosszabb volt a helyzet. Ahogy hallom, ma már viszont sok helyen elviselhetetlen. Szerintem ez köszönhető a kormány intézkedéseinek. Kórház bezárások, elbocsátások. Nem lehet tudni, hogy holnap kit küldenek el, és ez feszültségekhez vezet. Kevesebb emberrel magasabb színvonalú ellátást várnak. De ez lehetetlen! Sajnos a minap egy hozzátartozóm révén meg kellett tapasztalnom, hogy a belgyógyászaton milyen az orvosi és nővéri ellátás. Felháborítónak tartom. Egy begyógyszerezett, kába embertől várják el, hogy egyedül egyen, és vegye be a gyógyszerét. Le lett tolva, amiért nem vette be a déli gyógysze- reit. Könyörgöm, hogy vegye be, ha alszik, azt sem tudja, hogy evett-e, fürdött-e, mit csinált egyáltalán? De azt sem értem, hogy miért kell ilyen magas adagú fájdalomcsillapítót adni, mikor az látszik rajta, hogy szinte nincs magánál. Tudom, hogy szükség van a fájdalomcsillapítóra, mivel daganatos beteg. De ez egy héttel ezelőtt derült ki, és nem hiszem, hogy egyből magas adaggal kellene kezdeni. Mi lesz később? Morfiumra fog szorulni? Szerintem fokozatosan kellett volna hozzászokatni. A másik dolog az, hogy az orvos még mindig nem mondta el neki a betegségét. Holott joga lenne tudni, mivel ennek vonzatai vannak családon belül is. Ráadásul olyan vizsgálatokat akar még rajta elvégez- ni, ami teljesen felesleges, mivel már áttéte is van. Szóval elkeserítő ez a helyzet. Épp elég fájdalom azt tudni, hogy nemsokára eleszítjük.

#10 2007. 01. 04. - 20:55:09

Minden kedves kórházi dolgozónak nagyon boldog új évet kívánok!! ;)

#11 2006. 12. 23. - 17:09:56

Minden kedves hozzászólónak és olvasónak kívánok boldog Karácsonyt és Békés, Boldog Új esztendőt, jó egészséget!

#12 2006. 12. 11. - 20:24:32

Nagyon örülük,hogy a kórház kiemelt lett, ezzel megkönnyitette a kistelepüléseken élő emberek életét is,ha valaki megbetegszik szakszarű ellátást kap ebben a kórházban.Jó lenne ha CT is lenne, nem kellene több mint 100km-re menni egy vizsgálat miatt. :d

#13 2006. 12. 01. - 11:54:16

Kedves Attilatokyo!Reagálnom kell a hozzászólásodra, mert mélyen felháborított. Ismerem a sebészt, akit ezzel eléggé bemocskoltál! Egy 3 cm-es anyajegyet ami ráadásul elváltozást mutat, helyesen vett ki 7 cm-es vágással. A többi már rajtad múlik, h mennyit mozogsz vele, és mekkora heg marad utána. A másik, h ő az egyik legjobb sebész akit ismerek. Egy szó nékül a kése alá feküdnék, és abban is biztos vagyok, h nem kérte tőled azt a pénzt, és anélkül is megcsinálta volna a kimetszést. Jobb ha elgondolkozol ezen, mielőtt még 1x ilyeneket jelentesz ki. Ja, és örülj h nem kell melanoma malignumtól tartanood!

#14 2006. 11. 25. - 16:45:09

Kedves Kmesi! Én is jártam már kórházban és elmondok egy titkot a nővérek pont olyan emberek mint mi akik más szakmában dolgozunk és legalább 10-12-t évet tanulnak,hogy szakmailag eltudják látni a feladatukat.A koszról és a piszokról pedig csak annyit a betegek azok akik nemtörődöm módon összemocskolják magukkörül a folyosókat és a WC-t mert nem nekik kell feltakaritani.Hol itt az emberség? Bagira.

#15 2006. 11. 23. - 19:45:15

Kedves attylatokyo, örülj, hogy az anyajegyedet megfelelően kimetszették, -szélesalapon és mélyen-, mert ha rosszindulatú lett volna a szövettanod, és benned hagy egy mikrónyit is, most kemora járnál és nem plasztikázni. adj hálát hogy jól alakult, és ne azt ócsárold aki segített rajtad.:@ Egyébként mint hozzátartozó az utóbbi hónapokban nagyon sokat jártam a Kátai Gábor Kórházban.Mindenki kézséges, udvarias volt velem mint látogatóval és hozzátartozóimmal is.Hozzátartozóim messze meg voltak elégedve az ellátással -ápolói, orvosi-a "kiszolgálással" is., gyógyultan távoztak a kórházból. Tudom nem mindenki ugyanez a véleménye, de kinek a pap, kinek a papné, és mások döntéséit érzéseit mindig tiszteletben kell tartanunk.

#16 ibi7 2006. 11. 22. - 16:18:23

Kedves barátom, Attila(tokyo)! Az elmúlt néhány napban többször is elolvastam a hozzászólásodat, és azóta dohogok. Egyszerűen félelmetesnek tartom azt, hogy egyik orvos a másikat hentesnek nevezi! Ennyire bajban lenne az egészségügy, hogy ilyen fogásokkal szereznek beteget? ( szépészeti műtétre? ) Ismeretlen Attila, ha még a műtét előtt állsz, gondolkodj el azon kérlek, milyen ember lehet az, aki fittyet hány az etikára. Sőt, tovább megyek, kérdezd meg tőle alkalom adtán hallott-e arról a kifejezésről, hogy " mélyen az épben" ? Tundnillik, minden eltávolított elváltozást szövettani vizsgálat követ, ami ha netalán rosszindulatúságot mutatott volna elképzelhetően így megóvott egy újabb műtéttől. Mellesleg ismerem ezt az orvos, és nekem elhiheted, ritka lelkiismeretes ember. Kihasználom a lehetőségét hogy itt nyíltan leírhatom a véleményemet: ha neked ekkora problémát jelent egy kb. 10 cm-es műtéti heg, akkor neked nem plasztikai sebészre van szükséged, hanem pszichológusra! Üdv, Ibi

#17 2006. 11. 15. - 21:45:42

Hát neméz bármi jót is mondani. Vannak akik lelkiismeretesen végzik a dolgukat itt is, de sajna sok a rossz tapasztalat. Hallottam hogy nem egyszer néztek el elég súlyos dolgokat az orvosok. Érdekes máshol 2 perc alatt észrevette az orvos hogy mi a probléma. Na de mind1 én inkább elmegyek máshova ha komolyabb bajom van még ha majd fizetni is kell érte.

#18 2006. 10. 08. - 18:05:07

Sziasztok, En meg tavaly voltam a Katai G. korhazban, ahol a hatamrol levettek egy kicsi anyajegyet mert merete es szine megvaltozott. Egy doktour vegezte a kisebb beavatkozast -a nevere mar nem emlexem, de 10ezer forintot adtam neki es a borgyogyaszaton dolgozo doktorno ferje. Sajnos a kb. 3cm es anyajegyet kb. 7cm korben vagta ki egy kb. 10-12cm sebet okozva. A seb hamar begyogyult, de azota ha valaki meglatja a hatam azt gondolja hogy valami komoly muteten estem at, a hatalmas sebhely miatt..... (vagy mondtak mar azt is, hogy biztosan megkeseltek, vagy valami balesetem lehetett... mert telleg nagyon nagy a vagas) Novemberben megyek egy budapesti plasztikai sebeszetre ahol elorelathatolag kb. 50ezer forintert kisebbitik a hegget. Ebben a korhazban azt mondtak, hogy szegyellik, hogy orvosok ilyen munkat kepesek vegezni, es hogy ez a karcagi doktor valami hentes lehetett.... :( Szoval ha lehet, keruljetek el ezt a 'doktort'. Sziasztok.

#19 2005. 11. 23. - 20:30:30

Szia Andi! Mindössze azért, mert örültem neki, hogy a férjem a körülményekhez képest jól van, és hazajöhet! Inkább az itthoni ápolásával foglalkoztam, mint azzal, hogy b...tassam a kórház nővéreit! Elég sok gondom volt anélkül is! Ugyanis a férjem a betegsége miatt elveszítette a munkáját is, és a mai világban főhetett a fejem, hogy mi lesz velünk, meg a két éves fiunkkal a 25 ezer fotintos gyessel!

#20 orbanandi 2005. 11. 23. - 15:33:52

Szia Mesi! Én csak azt nem értem ,ha ennyire nem voltatok megelégedve az ellátással, akkor miért nem fordultatok pl. a betegjogi képviselőhöz, vagy a kórház igazgatójához? Andi


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: