Házipatika fórum: Reflux - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 110 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Reflux

#1 krisztaduo1 2015. 03. 03. - 15:40:10

Sziasztok! Barett nyelőcsővel diagnosztizált emberekkel szeretném felvenni a kapcsolatot /ez a reflux betegség szövődménye/ ,mert pár napja nálam is ez a diagnózis jött ki. Nem szeretnék eljutni vele a nyelőcső rákig, így aki ebben szenved, olyanokkal szeretnék konzultálni!!!Köszi előre is! Kriszta

#2 mataigreti 2014. 04. 12. - 22:06:29

Sziasztok! A kislányom pici korától sovány volt,alig akart enni, éjszaka előfordult, hogy refluxra, hányásra ébredtünk, aztán már a hasa is elkezdett 8 éves korában egyre gyakrabban fájni. Akkor csillapíthatatlan volt a fájdalom, semmilyen gyógyszer nem segített, csak rontott rajta.Voltunk allergia vizsgálaton, vérvételen és bőrteszten, sokféle ételallergiát kimutattak, sőt pollen és keresztallergiákat is. De a hasfájások és a refluxos hányás télen is éppúgy előfordultak a diéta mellett is.Akkor elmentünk egy természetgyógyászhoz,Herczegné Pál Rózsához, akinek egy szuper modern biorezonanciás gépe van és hallottuk, hogy minden allergiát és ételintoleranciát ki tud mutatni,ott derült ki, hogy a kislányom tulajdonképpen cöliákiás, lisztérzékeny. Voltunk a gasztroenteorológián vérvételen egy csomószor, de mindannyiszor azt mondták, hogy nem gluténérzékeny, mert a vérvétel eredménye nem igazolja, míg végül az idén bélbiopszia igazolta, hogy a gyerek tényleg gluténérzékeny,cöliákiában szenved, attól van a refluxa és 2008. óta képtelenek voltak ezt a gasztron kimutatni, ehelyett savcsökkentőket írtak fel!!! Azóta én mindenkinek ajánlom, hogy ha gyanúja van, menjen el a Rózsához ( tel:06309585215), biztosan ki fogja mutatni,hogy mire vagy allergiás vagy intoleráns és kikezeli a refluxod, mint a lánykámnál!

#3 juditcypa 2014. 02. 27. - 12:41:15

Kedves Anita1001!

Tudom, hogy már nagyon régen szóltál a topichoz, mégis teszek egy próbát, hátha figyelemmel követed a fórumot. Olvastam, hogy a te reflux problémád fő tünete a hányinger volt. Érdeklődnék, hogy most hogy vagy? Sikerült-e rá valamilyen hatásos gyógymódot találni, ugyanis én is ebben a cipőben járok. Semmi más tünetem nincs, csak a folyamatos hányinger ami megpecsételi a napjaimat. Voltam tükrözésen a refluxot kimutatta de semmi komoly elváltozás nem látszódott. Lehet, hogy csupán lelki eredetű lenne? Előre is köszönöm a válaszod, vagy bárki másét is aki szintén a hányingerrel küzd.

Üdv.: Judit

#4 neval 2013. 10. 31. - 05:40:47

Már egy ideje nagyon szenvedek, állítólag refluxom van. Ezt évekkel ezelőtt Rügennel megállapították.
mostanában Nagyon sokat szinte egész éjjel fent vagyok.
Erős hányinger gyötör, teltség érzés ami nem hagy aludni.
időnként ilyenkor jót tesz ha meghányatom magam. Az éjszakáim ilyenkor sétálva teknek reggelig.
Az orvos Esomeprazolt szedett velem. Nagyon sokat szenvedek, tényleg erre nincs semmi megoldás?

Válaszát köszönöm

#5 jutka107 2013. 03. 14. - 13:12:07

Nem az jelent nekem problémát, hogy privátban írjak, hanem a sok reklámtermék, aminek köze sincs a bajunkhoz. Abból, hog egyesek kihasználják a nyavalyás állapotunkat, azt, hogy minden vackot megpróbálunk, hogy jobban érezzük magunkat. Akinek nem inge ne vegye magára! Ha pedig én valakinek segíteni akarok úgy ahogy most megtetted leírom nagyjából miről is van szó.
Sok sikert annak a sok embernek, aki megkeresett! Neked pedig jó egészséget!

#6 jutka107 2013. 03. 14. - 13:01:36

Üzenet megtekintéseIdézve: regie01 - Dátum: 2013. március 13. - 12:50:17

Kedves Jutka!

Épp ezért írtam, hogy keressenek meg privát üzenetben! Nem olvastam végig ennek az oldalnak a fórum szabályzatát, mert általánosságban elmondható, hogy mindegyik fórum szabályzatban benne van, hogy konkrét termékeket nem igazán lehet megnevezni, mert reklámnak számít. Gondolom erre az oldalra is ez vonatkozik.
És ez nem egy századik csodadolog, hanem egészen pontosan egy gyógygomba, de nem a ganoderma, mielőtt kérdezed, vagyis pontosabban nem csak a ganoderma, de az is képes segíteni (saját tapasztalat főleg). Ennél többet nem írhatok itt, nem szeretném, ha kizárnának. Köszönöm megértésed. Megértem amúgy teljesen, hogy Te mire gondoltál, de kérlek értsd meg az én álláspontomat is. Ha kizárnak a fórumból, akkor nem jut el a betegekhez az információ. Keress meg privátban a lentebb megadott e-mail címen, és mindent leírok Neked, ha érdekel.
Nagyon sok üzenetet kaptam már, akik érdeklődtek, másnak ez nem jelentett problémát.


#7 jutka107 2013. 03. 09. - 18:51:44

Üzenet megtekintéseIdézve: regie01 - Dátum: 2013. március 08. - 19:57:06

Kedves Jutka, azért mert a fórum nem a reklámozásra való.

Ebben igazad van, de tudod a betegeknek segítségre, tanácsra van szüksége és nem olyan dolgokra amit reklámozni kell. Mert ha kitapasztaltál valamit ami segít az nem reklám, ellenben egy századik csodadolog...az az:-((

#8 jutka107 2013. 03. 01. - 17:42:42

Miért nem segítesz itt? Annak mindig reklám szaga van ha csak privátban....

#9 cler75 2012. 09. 04. - 20:52:07

Sziasztok! Engem most vizsgálnak hogy Refluxom van-e. Lenne egy kérdésem. Reflux tünete lehet az is hogy időnként,söt egyre sürübben jelentkezik nálam holyan érzés mintha a mellkasomba szorulna a levegő. Egyenlőre Algopyrint szedek rá az egy kicsit lenyomja a fájdalmat. Gyomorégésre 2x1 Quamatelt szedek. Milyen diétát javasoltok? Köszi

#10 jutka107 2012. 08. 20. - 08:20:33

Bocsánat, rosszul írtam a nevedet, kedves Szuperfater! :)

#11 jutka107 2012. 08. 20. - 08:18:36

Kedves Szuprefater!

Sok mindenben igazad van, egyben azért vitatkoznék veled. Sajnos a rekeszizomsérvet a biocink és egyebek már nem állítják helyre, ha a gyomorszáj a rekeszizom fölé csúszik azt már ilyen módszerrel nem lehet helyrehozni. Sőt a renyhe gyomorzáródást se, mert hogy azt a vegetatív idegrendszer szabályozza. Ezért is mondom, hogy ebből a betegségből nem lehet meggyógyulni, csak elérni egy jó szintet és azt megtartani. A fent említett "butaságokkal" én is előálltam, orvosom magyarázta mi a helyzet, nem magamtól vagyok ilyen okos. És nem vagyok műtét párti, de sajnos előbb-utóbb nem úszom meg. 6 éve vagyok ebben a betegségben, a rekeszsérv pedig az idő múlásával csak rosszabbodik.

#12 jutka107 2012. 08. 20. - 08:12:13

Üzenet megtekintéseIdézve: szuperfater - Dátum: 2012. augusztus 18. - 19:11:10

Kedves Fórumozók!
Régen jártam már itt, és átolvasva a korábbi hozzászólásokat, pár gondolat talán segíthetne másokon is. Sajnos még mindig sokan az átmeneti megoldásokat próbálgatják, vagyis a gyógyszerek rövidtávú megoldásait. (savlekötés, stb.) Pedig az alapproblémát kellene megoldani. A rekeszizmok újbóli helyes működését, és a gyomorsavtermelés optimalizálását. Ha savlekötőt használunk, attól még a szervezetünk nem változtat az alap reakcióin.
A túlzott savtermelésen elsősorban életmódunkkal és táplálkozásunkkal változtathatunk. Viszont a túlzott lúgosítással sem a kívánt hatást érjük el, mivel az emésztéshez igenis kell bizonyos sav mennység. (folyamatos, de nem drasztikus lúgosítás, például zöld teával biztosabb eredményhez vezet, ráadásul más pozitív hatásai is vannak) Miután szervezetünk is egy összetettebb egység, így összetettebb kúra is kell a sikerhez. Nem lehet egy csodaszerrel megoldani mindent. Jutka említette, hogy Neki a Chitosan sokáig segített, aztán már nem. Azért, mert ez a termék a kezdete e probléma megoldásának. Segít a gyulladás, irritáció megakadályozásában, ahogyan finom védőréteget von az elváltozott sejtekre, a rekeszizomzatnál, de aztán helyre kell állítani ezt az izomzatot. Ebben segít a biocink és a biokalcium, no és hatásait támogatja a zöld teakeverék. E kúrát hosszabb ideig kell végezni, mivel egy régebb óta fennálló elváltozás nem fog pár nap alatt helyrejönni.
Bár sokan viszolyognak a természetgyógyászattól, magam a keletiek ősi tapasztalataiból megtanultam, hogy komplexen kell támogatnunk a szervezetünket, és az igenis képes lesz "csodákra"! Immunrendszerünk és a szervezetünk megújuló képessége fantasztikus! Csak nem szabad állandóan mérgekkel, stresszel, helytelen életmóddal tönkretennünk. Másrészről műanyagokat táplálkozunk, nulla tápanyagtartalommal, sejtjeink éheznek, és azt várjuk, hogy egészségesen funkcionáljon szervezetünk. Innem kezdődik minden probléma! A rák, a cukorbetegség, az autoimmunbetegségek de még a reflux is!!!
Ha korábbi hozzászólásomban több link is szerepelt, az azért volt, hogy ne túl hosszú levél álljon itt, és ne ismételjem magamat. Oldalamon bővebben olvasható a problémák gyökereinek megkeresése (ahogy a keleti természetgyógyászat teszi) és a lehetséges megoldások: keletimedicina
Még annyit, hogy a természetes gyógynövényeknek nincsenek mellékhatásai. Bár igaz, hogy néha több idő kell, míg beindulnak a kedvező folyamatok. De nem elnyomnak, kikapcsolnak, hanem az alapokat próbálják helyrehozni.


#13 szuperfater 2012. 08. 18. - 19:11:10

Kedves Fórumozók!
Régen jártam már itt, és átolvasva a korábbi hozzászólásokat, pár gondolat talán segíthetne másokon is. Sajnos még mindig sokan az átmeneti megoldásokat próbálgatják, vagyis a gyógyszerek rövidtávú megoldásait. (savlekötés, stb.) Pedig az alapproblémát kellene megoldani. A rekeszizmok újbóli helyes működését, és a gyomorsavtermelés optimalizálását. Ha savlekötőt használunk, attól még a szervezetünk nem változtat az alap reakcióin.
A túlzott savtermelésen elsősorban életmódunkkal és táplálkozásunkkal változtathatunk. Viszont a túlzott lúgosítással sem a kívánt hatást érjük el, mivel az emésztéshez igenis kell bizonyos sav mennység. (folyamatos, de nem drasztikus lúgosítás, például zöld teával biztosabb eredményhez vezet, ráadásul más pozitív hatásai is vannak) Miután szervezetünk is egy összetettebb egység, így összetettebb kúra is kell a sikerhez. Nem lehet egy csodaszerrel megoldani mindent. Jutka említette, hogy Neki a Chitosan sokáig segített, aztán már nem. Azért, mert ez a termék a kezdete e probléma megoldásának. Segít a gyulladás, irritáció megakadályozásában, ahogyan finom védőréteget von az elváltozott sejtekre, a rekeszizomzatnál, de aztán helyre kell állítani ezt az izomzatot. Ebben segít a biocink és a biokalcium, no és hatásait támogatja a zöld teakeverék. E kúrát hosszabb ideig kell végezni, mivel egy régebb óta fennálló elváltozás nem fog pár nap alatt helyrejönni.
Bár sokan viszolyognak a természetgyógyászattól, magam a keletiek ősi tapasztalataiból megtanultam, hogy komplexen kell támogatnunk a szervezetünket, és az igenis képes lesz "csodákra"! Immunrendszerünk és a szervezetünk megújuló képessége fantasztikus! Csak nem szabad állandóan mérgekkel, stresszel, helytelen életmóddal tönkretennünk. Másrészről műanyagokat táplálkozunk, nulla tápanyagtartalommal, sejtjeink éheznek, és azt várjuk, hogy egészségesen funkcionáljon szervezetünk. Innem kezdődik minden probléma! A rák, a cukorbetegség, az autoimmunbetegségek de még a reflux is!!!
Ha korábbi hozzászólásomban több link is szerepelt, az azért volt, hogy ne túl hosszú levél álljon itt, és ne ismételjem magamat. Oldalamon bővebben olvasható a problémák gyökereinek megkeresése (ahogy a keleti természetgyógyászat teszi) és a lehetséges megoldások: keletimedicina
Még annyit, hogy a természetes gyógynövényeknek nincsenek mellékhatásai. Bár igaz, hogy néha több idő kell, míg beindulnak a kedvező folyamatok. De nem elnyomnak, kikapcsolnak, hanem az alapokat próbálják helyrehozni.

#14 jutka107 2012. 07. 18. - 07:21:15

Köszönjük, aki benne van ebbe a betegségbe már nyilván hallott róla. Én pont azt a tapasztalatot hallottam ezzel kapcsolatban, hogy túrót se ér. Kár a pénzt kidobni rá. Innentől mindenki eldöntheti mit akar.

#15 director 2012. 07. 17. - 16:22:22

Továbbra is egy gyógygombát javasolnék. Aki nem próbálta, nyilván nem tudja, van-e hatása, vagy sem. Minden esetre az előző (májusi) bejegyzésemhez képest is további jó tapasztalataink lettek. Persze mindenki maga dönt. Itt találsz: kavevilag.dxn.hu

#16 jutka107 2012. 07. 13. - 10:00:06

Próbáld ki a Salvus torokspray-t! Ideig-óráig a torokégést is csillapítja, amitől én szenvedek.

#17 marcimilan 2012. 07. 12. - 17:55:52

Nekem az a fő problémám hogy tele van a torkom ilyen nyúlós váladékkal, ami miatt nehezen is nyelek állandóan innom kell minden falat mellé. Tükrözésen voltam, ppi-t is szedek. De nem használ. Rengeteget jártam az orvosokhoz de nem használt semmi igazán. Mit lehetne ennek érdekében tenni hogy elmúljon?

#18 nembeteg 2012. 06. 22. - 15:53:09

Sziasztok! Ezt a bejegyzést azért írom, mert megfogadtam, ha meggyógyulok, leszek annyira jó, s megosztom tapasztalatimat a hozzám hasonló - kissé talán túlaggódó - betegekkel. A gyomorégésem volt, melyet 24 órában több mint 2 hétig állandóan éreztem. Kaptam protonpumpagátlót, mely a gyomorsav képződést hivatott csökkenteni. Az ok elsősorban stressz+fűszeres ételek+ forró csípős levesre hideg szóda+ tömény alkohol volt, magyarán mindent elkövettem, hogy 32 évesen legyen egy kis gyomorfekélyem, de nem lett. Azért ide a refluxos topicba írok, mert nagyon sokat böfögtem, és ettől persze volt savas felmaródásom is, ugyanakkor a tükrözés (mely egyáltalán nem olyan vészes, hogy 30 évenként egyszer ne lenne érdemes kibírni) negatív eredményt hozott mind reflux, mind fekély tekintetében. Egy enyhe gyomornyálkahártya gyulladást állapítottak meg, mely biztos, hogy hevesebb volt még mielőtt megvizsgálták, de a lényeg, amiért ezt a bejegyzést írom, hogy nem kell pánikolni. Korábbi, lent a beleimben érezhető fájdalmakkal járó betegségemből (egyszerű fertőzés) tudom, hogy egy-egy ilyen "betegség" 2-3 hétig gyógyul, nem véletlen írják több helyen, hogy csak 2 hét "nemjavulás" után kell orvoshoz fordulni. A magam részéről azt gondolom, hogy gyógyszer nélkül is elmúltak volna a panaszaim. A megfelelő diéta viszont fontos. És főleg az, hogy amennyire lehet ha nem is óvjuk, legalább direkte ne rongáljuk magunkat. Nekem a dohányzás (pedig nagyon keveset szívok) is rendkívül rosszat tett a gyomrom állapotának. Bízom benne, hogy a fenti beszámoló sokakat megnyugtat, többen felfedezik benne saját panaszaikat, ennek ellenére természetesen azt javasolom, ha 2 hétnél tovább is fennállnak a tünetek, feltétlen forduljon orvoshoz. A gyógyszer szedése után pár napig zöld székletem volt, majd szájszárasságom, mely még a gyógyszer elhagyása után is napokig megmaradt. (Ez is természetes, hiszen a szájüreg is a rendszer része) A súlyvesztés pedig a diéta miatt természetes, 4-5 kilót fogytam, két hét alatt ez sem kóros.

#19 banka1229 2012. 06. 21. - 21:40:00

Sziasztok! Nos, valóban, mindannyiunk szervezete másként reagál. Nekem is sok-sok éve derült ki a refluxom, próbáltam már számtalan diétát, gyógyszert... Mint minden rendes ember, én sem bírtam sokáig, sőt minél inkább tiltó listára került valami, annál jobban hiányzott. Az egyik legfőbb ellenségről, a kávéról sosem tudtam lemondani. És hiszitek, vagy nem, amióta rátaláltam egy újfajta, kifejezetten lúgosító, gyógygombás kávéra, azóta nem fáj a gyomrom, nincs az a maró érzés. A reflux mellé még vannak egyéb "kincseim" is (inzulinrezisztencia, kicsit magas cukor), de a múlt havi kontroll nagyon jó eredményeket mutatott. Ha valaki nálam szkeptikusabb a "csodaszerekkel" szemben, hát az már festi magát, de a jó kávé győzött! Nem írom ki a termék nevét, mert ez itt nem a reklám helye, de ha valaki kíváncsi rá, persze nem titkos. Szép estét mindenkinek!

#20 jutka107 2012. 06. 19. - 08:21:21

Az a véleményem, hogy mindenkinek meg kell találnia a számára megfelelő életet, ételeket, ahogy már írtam a lehető legjobb állapotot elérni. Ha neked a magvak, akkor azt. Ha nagyon pocsék a gyomrom este én is egy Quamatelt szoktam bevenni, esetleg a tisacid helyett próbáld ki a Sipszódát, gyógyszertárban kapható tabletta, szerintem ez a legjobb a gyors segítségre. Legalábbis a sok rágó és egyéb tabletta közül nekem ez jött be leginkább. Hát igen, a sok fekvés miatt biztos rosszabb lett a helyzet, ráadásul a tavasz....áprilisban rémesen voltam én is fekvés nélkül is. A mozgás pedig az emésztésre is jól hat.


 • 110 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: