Házipatika fórum: Reflux - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 110 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

Reflux

#21 jutka107 2012. 06. 19. - 08:13:41

Szia katika1! Nem feltételezem, hogy meg akartál bántani, de tény, hogy nem esett jól a jellemzésem annak fényében, hogy két szót nem beszéltünk egymással. Felejtsük el! Mivel különbözőek vagyunk sose leszünk egy hullámhosszion, valószínűleg Te is és én is fújjuk majd a magunkét. Válaszodban is ezt tetted, én már nem ismétlem magam. Bár nem tudom szó nélkül megállni, az SM betegség gyógyíthatatlan.....??? Nos ezekben a "csodákban" nem hiszek és számomra itt sántít a dolog. Ha valaki majd olvassa a levélváltásunkat és érdekli ez az intézet majd úgyis megkeres. További egészségben gazdag életet kívánok!

#22 katika1 2012. 06. 18. - 22:55:28

Szia jutka107! Megértettem mindent abból, amit írtál csak nem értek vele egyet. Hogy direkt vagy felületességből kifolyólag azt nem tudom, de átsiklottál egy apró részlet felett a hozzászólásomat illetően. Én azt írtam , hogy rajtam kívül jó pár esetet személyesen ismerek. Ezek közt rákosok, szklerózis multiplexesek , számos nőgyógyászati problémákkal szenvedők is voltak. De ahogy írom voltak. Ezek mind helyrejöttek. DE , tényleg én kérem elnézésedet, ha bármivel megbántottalak volna. Én úgy gondoltam, de most már látom rosszul, hogy ezeket leírva valakinek segítség-támpont lehet, hogy van még lehetősége a gyógylásra, van ahol még fontos, foglalkoznak és odafigyelnek rá. Igazad van ez egy kéretlen levél volt, de tudom, hogy én is miken mentem keresztül mire célba értem s gondoltam esetleg valakin segíthetek, hogy ne kelljen mindezeket átélnie. Az is igaz,hogy én egy más dimenzióban gondolkodom(de szó szerint) és itt fogtad meg a lényeget. Ez az alapja az egésznek. Azzal pedig végképp egyetértek, hogy sajnos legombolnak az emberről sok-sok pénzt és mégis betegek maradnak. Sőt, túl enyhén fogalmaztál ezekről az intézetekről.(ez úgy igaz az esetek 95%ára) Igen,én is hagytam ott egy halom pénzt. Azt még elszeretném mondani, hogy ahol visszaadták az életemet az nem egy "jó nevű" intézményben történt, két hónap leforgása alatt és az egész belekerült egyszázezer forintba. Ennyibe került a "természetgyógyászati hókuszpókusz". Arról nem szeretnék nyilatkozni, hogy a "jó nevű intézményekbe mennyit hagytam. Azt is megértettem(mostanára),hogy miért kértek meg ott, hogy ezt ne reklámozzam, de ha valaki segítséget kér akkor adjuk meg neki. Nos valóban ez esetben tényleg senki nem kért. Végképp nem az volt a célom,hogy bárkinek is az önérzetét sértsem. Mint az előző hozzászólásomban írtam mindenkinek van választása. Ki így, ki úgy .A lényeg, hogy mindenki a saját választásának a következményeit kell viselnie. Remélem, hogy lesz javulás az állapotodban és sikeres gyógyulást kívánok Neked!

#23 samcro 2012. 06. 18. - 20:27:01

Egyébként azt tapasztaltam még hogy amikor rendszeresen mozgok, pl nyáron minden nap úszni járok, kutya bajom. Úgyhogy valószínűsítem, hogy a sok bogyó mellett még az is közrejátszik abban hogy most elég cudarul vagyok, hogy a február és március illetve április jó részét az ágyban töltöttem ("drága jó porckorongsérv, na az ágyhoz vágott rendesen), és a ppi-ből is dupla dózist szedtem ráerősítve még tisaciddel. Illetve a gerincműtét miatt nem tudtam megemelt fejjel aludni. Egyébként amikor kiderült anno 2006.- ban hogy mi bajom, utánna elég sokáig olajos magvakat rágcsáltam (túlnyomó részt tökmagot, héjas nem sózott földimogyorót, néha kesudiót és pisztcáciát de ezeket csak ritkán mert elég borsos az áruk), és úgy éreztem, hogy jobb volt tőlük a helyzet. Néhány napja letettem a ppi-t, maradok a quamatelnél+a tisacidnél, + visszaáltam a tökmagra. Ui: ma délután megittam egy üveg peridot nevű deutérium tartalmú lúgos ásványvizet, piszkosul ég a gyomrom tőle, de hát a saját bőrén tanul az ember :)

#24 jutka107 2012. 06. 18. - 16:22:50

Szia! Nos a nem.szteroid gyulladáscsökkentők bizony hazavágják a gyomrot, nem tartom kizártnak, hogy ennek vagyok én is az áldozata. Ma már tudják az orvosok, hogy e mellé bizony nem árt a gyomorvédő. No de én is 10 éve kapkodtam be sokszor nyakló nélkül. Késő bánat.... A puffadásról csak annyit, hogy a PPi-k előszeretettel csinálnak ilyet, hisz a dokim szerint 90%-ban lecsökkenti a savat, így elégtelen lesz az emésztés. Én is abbahagytam, azóta 2 falat után nem vagyok duda. Nekem a motilium semmit nem ért. Gyógygombás kapszuláról nincs tapasztalatom, de a múlt héten olvastam egy fórumon, hogy az illetőnek aki szedte nem vált be. Amúgy úgy tudom, hogy ezek a szerek először rontanak a helyzeten, aztán kezdik kifejteni a hatásukat. Nálam a chitosan kapszula működött 15 hónapon át, aztán...hátat fordított nekem. De ez is csak 3 hét után kezdett hatni. Én is azt mondom, hogy meg kell mindent próbálni, nem tudhatjuk mi hoz javulást.

#25 samcro 2012. 06. 18. - 15:38:20

Sziasztok! Bekapcsolódnék és is a tapasztalatcserébe. Történetem: 2006 vége óta vagyok diagnosztizált GERD -es +nyelőcsőgyulladás. Igazából a gondok már sokkal régebben kezdődtek. 2001- ben kezdtem dolgozni és a napi 12-14 óra számítógép használat jótékony hatása következtében kialakult mindkét csuklómban egy krónikus ínhüvely gyulladás (amitől a mai napig nem sikerült megszabadulnom), amit jó sok non steroid gyulladáscsökkentővel próbáltak kezelni éveken keresztül, de mivel a sokadik doboz sem használt nem szedtem tovább. Ekkor kezdtem érezni, hogy a gyomrom nem az igazi. Nem tulajdonítottam neki nagyobb szerepet de elhagytam a szénsavas italokat teljesen, kávézni meg soha nem kávéztam. Így ment ez 2006. -ig amikor is igen rossz állapotba kerültem. Az egész hasmenéssel indult ami néhány nap után elmúlt de a gyomron tovább fájt és hát egyre jobban égett a gyomrom, illetve sokat fogytam (kb 20 kiló 1,5 hónap alatt, mivel ugye enni nem mertem mert mindentől égett a gyomrom). Elmentem háziorvoshoz, csinált teljes vérképet minden rendben volt (kb két megjelölt érték volt de minimális eltéréssel, azaz mintha nem is lenne), A doki felírt ezt azt (hetente mást) de semmi nem használt. Meguntam a dolgot elmentem gasztroenteorológushoz, tükrözés, diagnózis. Felírt nexiumot 3 hónapig, illetve motilium tablettát (ezt kb fél évig szedtem) illetve a három hónap után a nexium helyett este a 1 quamatelt. Leálltam a zsíros kajával, fehér kenyérrel, + a süteményekkel, fagyival (minden olyan cuccal ami finomított cukrot tartalmazott) + SALVUS vizet ittam. 2011. áprilisáig egész jól elvoltam minimális tünetekkel (az időjárás változást már jó előre megéreztem). Az elmúlt egy évben 19 doboz antibiotikumot etettek meg velem drága orvosaim + még ehez hozzájött temérdek mennyiségű non steroid + fájdalocsillapító mivel kiderült hogy porckorongsérvem van, 2 -is, amiből egyet meg is kellett műteni mert kiszakadt + kiderítették kb egy fél éves folyamatos köhögés és fulladás után, hogy asztmás vagyok. Visszamentem a gastros dokihoz aki újra tükrözött eredmény ugyanaz, felírt esomeprazol sandozt + motiliumot. A ppi-t 3 hónapig kellett volna szednem (tavaly október óta folyamatosan szedem a sok non steroid miatt) elég jó csak van egy kellemetlen mellékhatása a puffadás, minél hosszabb ideig szedem annál rosszabb. Most vettem valami gyógygombás kapszulát néhány napja szedem de még rosszabb mint volt úgyhogy abbahagytam. Ajánlották, hogy próbáljam meg a protexint meg a peridot vizet egy misét megér.

#26 jutka107 2012. 06. 18. - 12:07:23

Szia Katika1! Nos a hozzászólásod jő pár kérdést felvetett bennem. Először is az előadást megtartottad, még ha állítólag nem is akartad. Sajnálom, te valamilyen más dimenzióban gondolkodsz, én egy racionális ember vagyok. Nem egy ilyen betegségben szenvedő emberrel konzultáltam az elmúlt közel 6 évben, úgyhogy képben vagyok miről szól ez az egész. Valószinűleg neked vannak téveszméid, tudniillik az endometriózisból ki lehet gyógyulni, de egy fiziológiai elváltozást, valamint a vegetatív idegrendszerünk által szabályozott működést holmi természetgyógyászati hókuszpókusz nem fog helyreállítani. Csak halkan jegyzem meg, hogy nem csak az orvoslásban hiszek, más utakat is kipróbáltam, de ha a rekeszizmod fölé csúszik a gyomorszájad azt kutyabengekéreg teával nem lehet visszanyomni. De a talpmasszázzsal se és még sorolhatnám mi mindennel nem. Igazad van, én is hiszek a test és lélek kapcsolatában. Épp ezért kár volt kioktatnod, hogy ne emésszen a düh stb. Nem tudom ezt miből szűrted le. Semmit nem tudsz rólam, így kérlek ne mondd meg hogyan éljek. Kívánok mindenkinek olyan szép és boldog életet amiben nekem van részem. Mindenkinek legyenek akkora "nagy" gondjai, mint nekem. Még egy gondolat, igen, hallottam csodaszámba illő gyógyulásokról, de Te hallottál olyanokról, akiket hitegettek, félrekezeltek, legomboltak sok-sok pénzt és mégis betegek maradtak vagy elmentek közülünk? Nos az egyike vagyok ezeknek....a jó nevűnek mondott intézet bizony csak a pénzre megy. Örülök a sikeres gyógyulásodnak!! Neked is minden jót kívánok!

#27 katika1 2012. 06. 17. - 23:54:50

Szia jutka107! A hozzászólásaidat olvasva éreztem késztetést egy észrevételre. Azt én is úgy gondolom,hogy a reklámokkal nem jut sokkal előrébb az ember és azokkal nem is érdemes foglalkozni.(főleg, ha egy hozzászóláson belül három internetes elérhetőségi linket is elhelyez valaki.) Viszont az eredményességet a gyógyulásban nem lehet figyelmen kívül hagyni. Bizony bármennyire is furcsa, de léteznek "csodálatos gyógyulások" napjainkban is, csak ezek mellett elmegyünk. Nem kapnak elég publicitást, nem erről szólnak a hírek, nem ezt adják a szánkba. Úgy gondolják pontosabban Te is, ahogy írod, hogy estedben nincs végérvényes gyógyulás csak szinten tartás. Ha így gondolod egészen biztosan igazad is van.(én is így gondoltam)Egészen addig ameddig endometriózisomból ki nem gyógyultam. Ahol ez történt ott ettől sokkal komolyabb problémákkal szenvedőknek is segítettek. (pl. mellrák,egyéb gyógyíthatatlan betegségek) Valószínűleg ott nem tudták, hogy ezek gyógyíthatatlanok ezért sikerült nekik. Hallottál ezekről a gyógyulásokról? Itt történtek Pesten, jó magam személyesen ismerek pár ilyen esetet és én is közéjük tartozom.Tudod mi a röhej az egészben? Ismerőseim, akik tudják a történetemet, a gyógyulásom lefolyását ezt kérdezik:Te komolyan hiszel ebben? A válaszom akár lehetne az is, hogy nem de meggyógyultam. Komolyra fordítva nem hiszek benne, hanem tudom és megtapasztaltam. Egyet nagyon megtanultam a kezelések során, hogy A betegségem kimenetelét tekintve teljesen mindegy, hogy abban hiszek , hogy meggyógyulok vagy sem, mindenképpen nekem lesz igazam. És most Téged idézlek "Egy igazi refluxos tudja, hogy végérvényes gyógyulás nincs csak..." Ha te magad egy igazi refluxosnak tartod, nem pedig egy egészséges embernek , szervi elváltozással, akkor mit vársz a szervezetedtől, milyen valóságot hozzon létre? Nem ez felel meg a Magadról alkotott énképről? Ne hidd,hogy mi emberek csak sejtek és szervek sokasága vagyunk. Ez sokkal magasabb szinten zajlik. Az érzéseid és a tested összhangban vannak.....s.t.b. Igazán nem akarok itt most előadást tartani, de baráti jó tanácsként javasolnám, hogy jól fontold meg, hogy viszonyulsz helyzetekhez ,milyenek a reakcióid. Merd felvállalni Magad, élj igényeid szerint. Ne a düh emésszen , hanem szeretettel próbáld kifejezni magad. Legyenek ezek az első lépések. Ezeket a gondolatokat szerettem volna Neked leírni, csak,hogy tudd VAN VÁLASZTÁSOD. Ha egy igazán jó helyre(természetgyógyászat,rendelő,s .t.b.) kerülsz biztos,hogy az eredmény nem marad el. Minden jót és sikeres gyógyulást kívánok Neked!!! k.

#28 jutka107 2012. 06. 12. - 09:49:10

Reklámokra már okos refluxos nem reagál.-))) ráadásul ott dől meg az egész, hogy egy igazi refluxos tudja, hogy végérvényes gyógyulás nincs, csak szinten tartás.

#29 katanagyka 2012. 06. 12. - 07:39:30

Elegge jo tanacsok vannak itt :)

#30 mala25 2012. 06. 08. - 21:26:26

Sziasztok! Nekem is volt reflux betegségem, megspélekve nyelőcső fekéllyel. Sokféle gyógyszert adtak, de amikor terhes lettem a lányommal, ezeket már nem használhattam, így alternatív gyógymód után néztem. Megtaláltam a legjobb megoldást, amit mindenkinek szívesen ajánlok. akit érdekel, és nem hónapokon belül, hanem napokon belül szeretne végérvényesen búcsút mondani a refluxnak, az keressen emailben: klocsko.katalin@indamail.hu

#31 hitman32 2012. 06. 07. - 15:37:50

Üdv 10 éve kezdödtek a tüneteim,ugráló vérnyomás,szivritmus zavar,szédülés,hátfájás,émelygés,nya ki szoritás,sokszor feljön köpet is,reggelenként savval van tele a szám ha olyat eszem elötte,ami zavar az a szédülés,és a szemem is fáj sürün!Nehezen tudok járni a szédülés miatt,van másnak is ez a gondja?olyan érzés mintha mozgólépcsö mozogna alattam össze vissza!

#32 director 2012. 05. 06. - 14:45:00

Kedves Refluxosok! Tudom, sok mindenki csodaszereket is kínál nektek, amik vagy működnek, vagy nem. Nekünk egy gyógygomba hozta meg a várt javulást. Ezt azért írom, mert több ismerősömnél, barátomnál is működött már. Nem csodaszer, de működik. Oroszlánsörény gombának hívják. Itt találod: kavevilag.dxn.hu

#33 jutka107 2012. 04. 14. - 09:10:54

Írtam privátban.

#34 agobago 2012. 04. 14. - 08:44:46

Szia Jutka! Igazából minden érdekelne :) Szóval, a barátom a székesfehérvári kórházhoz tartozik, ahol egy olyan gép van, amivel vizsgálják, hogy egyáltalán alkalmas-e a műtétre. De ez a gép két hónapja rossz, várni kell még megjavítják. Közben az állapota romlik. Ilyenkor mi a teendő? Milyen lehetőségek vannak, hogy mondjuk Budapesten vizsgálják, és ha van ilyen lehetőség, akkor azt hol végzik? Mert lehet, hogy nem kéne arra várni, amíg megszerelik azt a gépet... Nagyon köszönöm a segítséged! Ágó

#35 jutka107 2012. 04. 14. - 08:33:10

Szia! Mire vagy kiváncsi? Sajnos nekem is ez van....

#36 agobago 2012. 04. 13. - 20:15:52

Sziasztok! Van valakinek esetleg rekeszsérvvel kapcsolatos tapasztalata? Nemrég diagnosztizálták a barátomnál, és nagy valószínűséggel műteni kell. Két hónapja várunk a vizsgálat időpontjára, de még semmi... Bármilyen infot szívesen fogadok :) Nagyon köszönöm. Ágó

#37 jutka107 2012. 03. 31. - 15:21:00

Szia! Gyér az angol tudásom....külön emiatt nem megyek gégészhez, ha már ott járok mindig megállapítja, hogy nem stimmel a torkom, ezt magamtól is tudom, a savgőz a ludas. Volt már ph mérésem, tudom, hogy nem jön fel a sav, a savgőzzel pedig mit is kezdjek?!

#38 eszter0915 2012. 03. 29. - 12:01:27

Szia! Köszi a választ. Persze én sem szeretem a szélsőséges ötleteket (és a paleo egy nagyon nehezen tartható diéta), csak gondoltam hátha hosszú távon segít....Rövid távon a kétszeri PPI melletti savas epizódokat, azaz a heartburn érzéseket megszüntette, de az LPR-t nem. Képzeld, épp most találtam meg a betegségünk legalaposabb leírását angolul. Még sehol nem olvastam róla ilyen részletesen: http://www.nature.co...#relatedcontent Sajnos nehezebben gyógyuló ügy, mint a önmagában a GERD, főleg ha savas refluxszal is párosul (mint nálam). Nekem LPR és GERD-em van, persze ez így nem szerepel a leleteimen, csak az hogy GERD Ennyit az alapos diagnózisokról. A külföldön kapható Gaviscon advance-it is jónak mondják LPR-es tünetekre, én kipróbáltam a franca verzióját (azaz az ott forgalmazott terméket) és valóban jobb, mint egy egyszerű savkötő. A dokim szerint lesz nemsokára Magyarországon is. Te szoktál gégészhez fordulni ellenőrzés végett? Köszi

#39 jutka107 2012. 03. 27. - 12:56:48

Szia! Egy másik fórumon volt aki kipróbálta, de tudod a refluxra az a jellemző, hogy mindenkinek más és más módszer válik be. Lehet, hogy neked segít a paleo, másnak nem. Arra emlékszem, hogy volt aki elhagyta a gabonaféléket, de nem javult az állapota. A magam részéről semmilyen szélsőséges diétának nem vagyok a híve. Szerinted ha a tejtermékeket elhagyod hosszútávon jó lesz a csontjaidnak? Próbálkozz, egyél kiegyensúlyozottan, és keresd meg azokat az élelmiszereket amiktől nem vagy jól, azt hagyd ki. Aztán lehet, hogy pont a tej lesz az. Én komolyabban benne vagyok ebbe a betegségbe, de az orvosom nem mondta, hogy szigorú diétát tartsak. Az elemi szabályokat tartom be és amitől nem vagyok jól, azt félreteszem. Bár ez is nehéz, mert van, hogy egyik nap egy étel kiüt, másnap semmi bajom tőle:-((

#40 eszter0915 2012. 03. 26. - 14:27:13

Sziasztok! Szeretnék bekapcsolóni a refluxos eszme(ötlet)cserébe. Öt éve vagyok inkább atipusos, azaz gombócérzés, túlzott nyáltermelődés a torokban, olykor nyelőcsőszúrás jellemez. Másfél évig nem szedtem gyógyszert mert kisbabám lett. Azóta újból gyógyszert kell szednem, mert felerősödtek a tünetek; éjszakai köhögésem lett. A köhögés ,megszűnt, de atöbbi atípusos tünet, rekedtség, gombócérzés nem Rengeteget keresek a neten, angol nyelvű cikkeket, fórumokat is olvasok. Van egy magyar fül-orr-gégész (neten is tanácsol), akihez sokan fordulnak hasonló tüntekkel, mint az enyém. Ő a paleo diéta mellett kardoskodik. Most kipróbáltam egy hónapig (gyógyszer mellett): talán kicsit enyhült a gombóc, sőt volt néhány félóra, amikor egész enyhe is volt, viszont nagyon lefogytam mellette (nem lehet sem gabonaféléket, sem tejterméket enni), ami nem jó, és nem is merem tovább csinálni. Kipróbálta valaki közületek? Köszönöm


 • 110 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: