Házipatika fórum: Szent Borbála Kórház (Tatabánya) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 6 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »

Szent Borbála Kórház (Tatabánya)

#41 Depes 2009. 06. 16. - 07:31:59

Szia Pál Péter!Nekem sajnos nincs jó tapasztalatom Dr.IBRAHIM-rólÉdesanyámat kétszer műtötték,akárhányszor beszélni akartunk a Dr úrral,az volt a nővérek válasza,hogy műteni ment.Elindultunk haza felé.És mit láttunk a földszinten?Ibrahim Dr műtő helyett,kávézgatott.UI:Nem ő mütőtte,de mindig őt fogtuk ki, mert ő volt az ügyeletes.

#42 petrus82 2009. 06. 15. - 17:28:54

A tatabányai kórházról :( !!!! egész nap várakoztam míg bejutottam a rendelésre .Majd a bentfekvésem alatt sem modhatnám ,hogy kellő felvilágositást kaptam volna. A kórház és rendelők előtt és bent is dohányoznak betegek ,nővérek orvosok is. Miért nem tiltják be a dohányzást a kórházba ,mi a passziv dohányzók meddig tűrjük még el. Szomorú hogy itt tartunk a dolgozók minimálbérért dolgoznak belefásulva a mindennapokba ...meddig mehet még ez így tovább , nem látja ezt senki . Az egészségügy nemhogy jobb de egyre rosszabb lesz!!

#43 mari77 2009. 01. 30. - 20:14:15

Ha nem voltatok megelégedve az orvosokkal és az ellátással miért nem vittétek hamarabb a papádat Budapestre?Miért vártaok két és fél hónapot?Budapesten sem jobb!!!!!!

#44 robesz21 2009. 01. 07. - 00:17:43

Kedves Kismamák! Figyelmetekbe ajánlom a tatabányai Terhesgondozóról a mi kis történetünket! A Kedvesemmel babát vártunk, aki egészséges volt, míg az orvosok nem hibáztak! 2008. december elején el kezdett folyni a magzatvíz, 3 orvos megvizsgálta és azt mondták, hogy nem az folyik, hanem vizelettartási problémái vannak. Ultrahangvizsgálatot is csináltak, ahol "mindent rendben találtak".December 23-án bementünk a kórházba, és végül kiderült, hogy mégis a magzatvíz folyik és beindult a szülés. (A Szülészeti Osztályról annyit, hogy a doktor és a szülésznő nagyon kedves volt, munkáját lelkiismeretesen elvégezték) December 24-én megszületett a kisfiúnk, és újra kellett éleszteni, miután kiderült, hogy a magzatvíz szívárgás miatt fertőzést kapott méhen belül a kisfiúnk, mível az orvosok komoly szaktudásának köszönhetően nem vették észre, hogy a magzatvíz szivárog. A baba a koraszülött intenzív osztályra került, ahol 5 napot küzdöttek lelkiismeretesen és odaadóan az életéért. De sajnos a nagy küzdelmeknek mindhiába, a Pici szervezete feladta a küzdelmet, és december 29-én itthagyott minket. Aki teheti kerülje el a Terhesgondozót a gyermeke érdekében, mert sajnos a mai világ egy elanyagiasodott világ, mert ha nem tömi az ember az orvos zsebét pénzzel egy kisember életébe kerülhet. Köszönjük szépen Szent Borbála Kórház, hogy elveszítettük azt, akit a világon mindennél jobban szeretünk!

#45 roni10 2008. 12. 05. - 13:56:21

A minap a bőrgyógyászati szakrendelésen jártam, kijövén a rendelőből, csupán nyugodtan fel szerettem volna venni a kabátomat, ezért álltam meg a folyosón,mire "letámadnak" azzal a kérdéssel, kaptam-e odabent valamilyen papírt,és megmondanám-e a nevem.Természetesen rákérdeztem,hogy mihez kell (tán jogom van tudni),mire azt a választ kaptam,hogy a főorvos urat ellenőrzik.Jah... és oly fontos az a papír,amit egyébként odabent kinyomtattak és alá is írtam 2 példányban,és amit egyébként az első adandó alkalommal kidobok a szemétbe.Tényleg ennyire fontos ezen lovagolni?Egyébként minden tiszteletem Puskás főorvos úré,azt hiszem,nem véletlen,hogy sokan őt választják (ezúton is ajánlom mindenkinek). A kedves kérdező pedig, a továbbiakban lesz szíves igazolni magát,ne a betegnek kelljen már utána járni,mi ez az egész... :@

#46 zolgre 2008. 10. 22. - 22:49:58

Sokszor átgondoltam a hozzászólásomat, de mégis úgy gondolom, hogy le kell írjam.Ma kettő évvel ezelőtt fiatal, valaha csodaszép nő édesanyám hunyt el az onkoheam.osztályon.Az osztályon ahol úgy érzem nem értették, hogy én mit érzek, az egyetlen lánya aki még elhitte, hogy jobb lehet a diagnosztizált lymphoma ellenére is az állapota hisz egyszer már eltemették orvosok egy másik daganat miatt, de ő túlélte.Lelki fájdalmunkban mondtuk azt is, hogy jobb lett volna tovább vinni máshová, és az akkori oszt.vez.dr.úr magához hívatott, és igaz durva szavak nélkül, de kiosztott, megalázott.Míg élek nem felejtem el azt a beszélgetést, amikor ott persze mosolyogtam és igazat adtam neki, mert féltettem az osztály kiszolgáltatottságától, amit anyukámnak kellett elszenvednie, volt olyan hogy sírva hívott fel, hogy a nővér a dörzsi szivaccsal súrolta a fenekét ami tiszta fekély volt, pedig nem direkt tette a pelenkába amit tett, tehetetlenül és sírva hallgattam, amikor csak tudtam mentem, pelenkáztam , sajnos szüksége volt az életet jelentő infúzióra és vérre.Viszont Csilla nővér és egy másik tanuló nővér jóságát sohasem felejtem el, ők emberségből jelest érdemelnek.A boncolást szerettük volna elkerülni a fődoki megígérte, hogy segít, hogy az agyonszenvedett kis testét ne gyalázza már senki, de biztos szánalmas volt számára az általunk megengedhető paraszolv., és az, hogy ki mertük mutatni a fájdalmunkat-amit ő egyébként nem bírt elviselni szerintem Utólag persze megnéztem, nem írta alá a boncolás mellőzését és megtették vele ezt, mi ehhez nagyon kis emberek voltunk, hogy megakadályozzuk.Sajnos a látványában nem volt köszönet.Széthúzott száj kapcsok, összenyiszált nyak.A temetkezési vállalkozó is mondta, hogy intézkedjek, marasztalják el legfőképpen a boncmestereket, akik így végezték el a munkájukat a 46 éves anyukámon.De nekem nem volt erőm a harchoz, hisz a kis embert ugyis eltiporják, és éppen elég volt feldolgoznom mindent amin keresztülmentünk.Hát két év távlatából ennyi, és még élek elítélem azt a számomra ismeretlent aki ilyen munkát végzett, és a méltó búcsút is meggyalázta.Nekem a kegyetlen emlékek színhelye, az ismerősök véleményei sem jobbak, van egy-két jó osztály, de emberségből leckét vehetne a legtöbb.Szerintem az egészségügy hivatás.

#47 joci1986 2008. 02. 02. - 18:21:25

Napjainkban az egézségügyről csak negativ dolgokról lehet hirt hallani. Szeretném a kőrnyezetünkben élő embereknek figyelmét felhivni, hogy igenis vannak jó dolgok is, amit én személyesen is tapasztalttam. A Tatabányai Szent Borbála Kórház Idegsebészeti osztályán dolgozik egy külfőldről szerződőtt orvos. Hafez Ibrahim Mahmud tehetséges, udvarias jó módorú szakmáját felelőségteljesen elláttó orvos. Súlyos állpotomból háromszor gyógyitótt műtét útján. Ez úton szeretném hálámat kifejezni. Szeretném ha a vezetőség is kellően értékelné munkáját. Szerintem sok ilyen orvosra lenne szükségünk a jövőben is. Egy megelégedett beteg aki nagyon hálás Oroszlányból!

#48 iveke 2007. 11. 17. - 21:32:04

Sziasztok! Babos doktorról énis csak jót tudok mondani! 3x műtött (mindig összetöröm magam :d ) és mindig nagyon korrekt, felkészült, tisztességes volt! Szerintem nagyon jó szakember és ezt nemcsak én mondom és nem egy embertől hallottam már! Én csak ajánlani tudom őt.

#49 toga64 2007. 10. 28. - 12:24:54

Nekem pozitív élményeim vannak a tatabányai Szt. Borbála Kórházról. Bár első olvasatra nem annak fog tűnni, de erről igazán nem a kórház és az ott dolgozók tehetnek, hogy ma ez a helyzet az egészségügyben. Én azt is megértem, hogy belefáradtak ebbe az egész helyzetbe, de tényleg nem a betegekkel kell éreztetni. Szóval és 2007. júliusában szültem. Az mellékes, hogy mikor egy NST-vizsgálat után bentfogtak (reggel 11-kor) nem tudtak szobát illetve ágyat biztosítani egészen este 6-ig egy 39. hétben levő kismamának. De a szülőszobán dolgozó szülésznőkkel illetve orvosokkal nagyon elégedett voltam. Tényleg nagyon barátságosak és lelkiismeretesek voltak. Az orvosommal -aki a szülést levezette- is maximálisan elégedett vagyok, a mai napig. Ő is, amennyit kellett foglalkozott velem, naponta benézett hozzám, megkérdezte hogy vagyok és mindig megvizsgált. Az újszülött-osztály dolgozóinak is csak köszönettel tartozom. Sokat segítettek a kezdeti nehézségeinkben. A nőgyógyászati osztályról egy kicsit negatív a véleményem, de nem sokat voltam ott. Októberben pedig sajnos már a kisfiammal kellet a gyermekosztályra bemennünk vesemedence-gyulladás gyanuval. A gyermekem háziorvosa jóvoltából kaptunk anyás szobát, mivel a fiam még anyatejen él, de másnap már innen ki is kellett költöznünk, mert kellett a szoba másnak. Minket pedig ismételten áthelyeztek. A júliusi illetve az októberi bentléteink kisértetiesen hasonlítanak egymáshoz. Ugyanis mindig az elhelyezéssel voltak problémák, az ott dolgozókkal sosem. Én szeretném, ha ez a helyzet változna, mert így a betegeknek nem igazán adatik meg a gyógyulás, mivel még itt is bosszúságok érik őket. Köszönet tehát az újszülőtt-, szülészeti-, gyermek- és csecsemő-osztály dolgozóinak a nyújtott segítségért és odafigyelésért és külön köszönet az orvosoknak is.

#50 sziszike78 2007. 10. 23. - 10:50:04

kedves jusztuf.én nem szidtam a növéreket ha szidtam volna akkor csak kipontozot résszek lettek volna.én a két szememmel látam mit csinálnak ott a növérek és nem vot 40 beteg se ép akkor ja és 4 növér volt az osztályon is .-de mind a négyen a dohányzoban ültek kint és szivták a cigarettát.én tisztelem becsülöm öket mert 12 orában dolgoznak .de ne a betegekel éreztessék hogy ha valami bajuk van,és lássák el a feladatot amit rájuk biztak.tudod az én anyosom is növér és lelkiismerettesen megcsinálja a rábizott munkát.én nem minden növérre értetem ezt tisztelet a kivételnek mert vannak növérkék akik a betegekért vannak.ui:és ténleg nem szivták le...........elnézést ha megbántotam valakit akit nem kellet volna .

#51 jusztuf 2007. 10. 22. - 20:55:23

sajnálattal olvasom, hogy szidjátok a nővéreket és van, aki még illumináltnak is nevezi őket! Én dolgoztam a tatabányai kórházban, (nem nővérként), és elmondhatom, hogy a nővérek rengeteget dolgoztak. A hozzátartozók csak azt veszik észre, hogy kávéznak és cigiznek, persze azt, hogy a pelenkát ki cserélte le, vagy ki adott neki enni, ki vette le a vérét... stb. azt nem veszik észre! Sajnos pl. a sebészeten van kb 40 beteg, és van rá 3 nővér! Nem tudnak mindig a beteg mellett állni, de még egy szobára sem jut egy nővér! sziszike78! nagyon sajnálom, hogy a hozzátartozója meghalt, bár kétlem, hogy nem szívták le a váladékot róla! köszönje meg a kormánynak ilyen kedvesen, hogy elveszik a nővéreket. :@

#52 sziszike78 2007. 10. 13. - 21:04:07

szent borbála korház tatabányai sebészeti és érsebészeti osztályárol teljessen NEGATIV véleménnyel vagyok .az az osztály vete el tölünk azt akit a világon a legjobban szerettünk.a növéreknek szeretném megköszönni hogy nem figyelnek a betegekre helyette a dohányzoban szivják a cigaretát egy jo kis kávé mellet .a beteg meg a szobában van és fuldoklik mert strummamütétje és gégemetszése volt.és rendszeressen szivni kellet volna a váladékot hogy ne duguljon el a csö amin a levegöt kapja.meg nem ártot volna néha vérnyomást és pulzust elenöriznijük.de nem ök inkább a kávét és a cigaretát választják.más ember egy munkahelyen nem hagyhatja felügyelet nélkül a gépeket,nem egy beteget aki magatehetetlen .az a hely egy sintértelep.köszönjük hogy nem segitetek.......

#53 sziszike78 2007. 10. 13. - 20:51:02

Szeretnék köszönetet mondani a tatabányai szent borbála korház.gyermekosztály dolgozoinak,a lelkiismeretes munályukért és a sok törödésért amit kaptunk és még kapni is fogunk tölük ha netán sor kerül megint a segitégükre.mind a két kisfiam astmás.kezelöorvosunk dr.halász ilona aki nagyon sokat segitet a gyerekek gyogyulásában.köszönjük doktornö.a növérkéknek .szilviának ibikének,franciskának.zsuzsikának.és még sorolhatnám a neveket.nagyon szépen köszönünk mindent.a sok segitséget és a törödést.üdvözlettel.egy anyuka és a két kisfia

#54 F-Moni 2007. 10. 12. - 13:53:51

Nekem sajnos abszolut negatív tapasztalatom van a kórház fül-orr gége szakrendelésről! A kislányom fülében lévő gyöngydaganatot egy éven keresztül középfülgyulladásnak nézték!!! A gyerekkel szinte havonta ott voltunk,mert folyt a füle és szaga volt. Kb 8 orvos látta a gyereket legalább mire rájöttek daganat van a fülében! Ezt egy másfél órás műtéttel távolították el utánna mondta meg az orvos hogy bizony már régóta növekedett neki és nem sikerült tökéletessen eltávolítani. Ez 2005 áprilisában volt. Sajnos most két napja /más korházban/ a 4. műtét alkalmával a kislány füléből már minden hallószervet el kellett távolítani nehogy vissza térjen a daganat!! Ezzel a jobb fülére teljesen elvesztette a hallását! A hallókészülék nem biztos hogy alkalmazható lesz mivel a radikális üregben váladék termelődés indulhat el.A bal füle sem tökéletes mert itt ahova elköltöztünk megmondta az orvos hogy tubust kellett volna beültetniük... Így tették tönkre egy most kilenc éves gyerek életét! KÖSZÖNÖM! :@

#55 Besszer 2007. 10. 09. - 07:38:03

A kórház infrasrtuktúrájához annyit, hogy az új épületrészek valóban európaiak (persze a rongálók és tolvajok nem alszanak). A régi részei Ságvári úti "nagykórházi" épület, szanatórium épülete valóban lerobbant, de ezért a kormányok a felelőssek amelyek nem adtak pénzt a már 1995 óta tervezett egy székhelyre történő költöztetéshez és az új belgyógyászati, vérellátó pavilon megépítésére. Bezzeg más kórházak hozzájutottak a támogatásokhoz és 3 fős kórtermeket tudtak kialakítani vizesblokkal, TV-vel. Vagy éppen most tervezik az egész épület légkondicionálását. Azonkívül hol a rég beígért MR készülék? Az OEP mai napig nem adott rá engedélyt, pedig meg van rá a pénz. Ja ez nem lenne jó a budapesti, székesfehérvári és győri kórházaknak a finanszírozási szempontok figyelembe vételével? Inkább utazzanak a Komárom megyeiek. Babos doktor Úré a tiszteletem a 80-as években végrehajtott könyékműtétemből kifolyólag!

#56 2007. 05. 09. - 14:56:53

Sziasztok! engem is ő műtött hozzá járok mostmár lassan fél éve! Ő a legnormálisabb, legkedvesebb orvos!

#57 2007. 04. 18. - 15:33:48

Szia! Csak azért írok neked, hogy bár én nem ebben a kórházban, de Dr. Ferencz Zoltánnál szültem Komáromban, 2006. május 12-én! És valahogy én is úgy vagyok vele, mint te, hogy egy nagyon rendes, barátságos orvos! Nagyon örülök, hogy őt választottam, ha lesz második babám azt is nála szeretném szülni.

#58 2007. 04. 10. - 13:40:52

Sziasztok! Nekem vegyes érzéseim vannak a kórházzal kapcsolatban!Úgy gondolom a 158-dik helyezést megérdemelte a kórház,kivéve a nőgyógyászatot,mert csak azaz osztály kaphatna első helyezést! Szóval a férjemet műtötték az állt.sebészeten 3 éve( Dr.Járai ) nemhogy rá sem néztek egész nep,de a kacsát is nekem kellett kiüríteni,mert még arra sem figyeltek oda!Másnap szegény egyedül lábra sem bírt állni és odaraktak neki egy lavor " vizecskét" mondván ,ha nem tud egyedül megmosakodni ,akkor haza sem jöhet( lágyéksérv műtét után )!A műtétet olyan klasszul végezte a fent említett orvos,hogy rá egy évre ugyanott jött ki megint a sérve a férjemnek,de már akkor a BM kórházban műtötték,ahol maximális odafigyelésben részesűlt és másnap egyedül ment zuhanyozni,mert tettek a sebére egy vizhatlan kötést ,felszívódó varrattal!A tatabányai sebészeten a doktor Úr visszahívta varratszedésre és csak a névnapozása után (reggel 7-9-ig ) foglalkozott a férjemmel a köpenyzsebét fogdosva : )))! :s Aztán mikor megtudtam,hogy babát várok nem sok bizalmat fektettem a korházba,mindamellett a nőgyógyászommal maximálisan megvoltam elégedve!Lehet,hogy nem kellene ilyet írnom,de az életemet is rábíztam volna és bíznám a mai napig!( Dr. Ferencz Zoltán)Ha valaki jó nőgyógyászt szeretne,ekkor őt bizalommal keresheti!Lelkiismeretes,barátságos orvos! Szóval sok-sok rosszat hallottam a kórházról ( a nőgyógyászatról is ),de szülés elött ,egy héttel, toxémia miatt be kellett feküdnöm és ilyen kellemesen még nem csalódtam semmiben!A nővérek odaadóan végzik munkájukat és rendkívül kedvesek !Szülésnél mindenki a maximális és tőle telhető segítséget nyújtotta,hogy nekem és a babámnak könnyebb legyen ,de sajnos a végén császárral született meg a kisfiam,aki a legszebb ajándék az életemben! A sok szenvedés ellenére 2006. május 3.volt életem legszebb napja! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az orvosomnak Dr. Ferencz Zoltánnak és a nőgyógyászat összes nővérének/szülésznőjének! Külön köszönet: Banyiczné Verának, Nikinek és Böbi néninek!

#59 erika1013 2007. 03. 21. - 19:34:31

Hát igen, az illuminált állapotú nővérek.... ezt én is tapasztaltam. Amikor 8 évvel ezelőtt komoly műtét várt rám - és különböző előzetes vizsgálatokra kellett járnom - egy egészségügyi dolgozó megkérdezte tőlem: "De ugye nem a tatabányai kórházban fogják megoperálni?" Nem vitatom mások jobb tapasztalatait, de egy - szintén sok éve a kórházban dolgozó - ismerősöm azt mondta, hogy ő ebbe a kórházba csak akkor fekszik be, ha mentővel viszik és nem tud ellenkezni.

#60 2007. 01. 21. - 02:24:41

Rendkívül jó tapasztalataimat szeretném megosztani mindenkivel. 2006. decemberében feküdtem be az idegsebészeti osztályra, gerincsérv műtétre. A sors úgy hozta, hogy DR. IBRAHIM HAFEZ lett a kezelőorvosom. A műtét előtt mindent türelmesen elmagyarázott, elmondta a műtét menetét, nyugtatgatott, reményteljes kilátásokkal bíztatott. Számos elfoglaltsága mellett minden nap több alkalommal jutott rám - és többi betegére is - pár perce, hogy megkérdezze, jól vagyok-e, kérek-e fájdalomcsillapítót, megnézte nem vérzett-e át a kötés. A 3 órás műtét másnapján már lábra álltam, sőt, jártam. A műtéti heg már "frissen" is csak egy szép vékony csík volt, mára alig látszik. A műtét előtti fájdalmaimat mintha elvágták volna, jól érzem magam, normálisan tudok mozogni, fel tudok egyenesedni. Hálás köszönettel tartozom a doktor úrnak kimagasló szakmai tudással végzett áldozatos, lelkiismeretes munkájáért. Az osztályon dolgozó nővérkék nevét sajnos nem tudom, de nekik is nagyon köszönöm. Mindenki emberséges, kedves, segítőkész volt. A mai, egészségügyben uralkodó áldatlan állapotok mellett - amiről nem a kórházi dolgozók tehetnek - a doktor úr is, a nővérkék is minden tőlük telhetőt megtettek. Törődésük nagyon jólesett, hozzáértésüknek köszönhetően pedig napról-napra szépen javult az állapotom. A műtét előtt ismerőseim kéretlenül is elláttak "jótanácsaikkal", óva intettek a Szent Borbála Kórháztól. Nem vagyok gyakorlott betegállományozó és kórházlakó, a háziorvosom is kb. a 90-es évek elején látott utoljára, így sok tapasztalatom nincs, de az a kevéske ami van, az szerencsére jó tapasztalat. A tatabányai Szent Borbála Kórház Idegsebészeti Osztályát úgy, ahogy van, bátran merem ajánlani mindenkinek! IBRAHIM HAFEZ doktor úr, nővérkék, KÖSZÖNÖM! Pál Péter, Tatabánya


 • 6 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: