Házipatika fórum: Szent Borbála Kórház (Tatabánya) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 6 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Szent Borbála Kórház (Tatabánya)

#61 2007. 01. 08. - 05:10:56

Én most voltam a Szent Borbála kórházban, a sebészeti osztályon nemrég.December 24.-ikétől egészen 29.-ig. Tehát az egész karácsonyomat bent töltöttem, és még aznap este éjféltájt meg is műtöttek, vakbélgyulladással. Az én véleményem is inkább pozitív, találkoztam olyan aranyos nővérkékkel, hogy egy kicsit talán meg is szerettem őket. Persze voltak akik nem voltak olyan aranyosak, de megértem őket, ez a szakma nem lehet valami könnyü. Aztán az orvos aki műtött, egy nagyon rendes ember, ritkán találkozni ilyen kedves és gondoskodó orvossal, mint ő. Szóval szerintem van ott egy - két orvos illetve nővér, akiről példát lehetne venni. :)

#62 2006. 12. 18. - 09:46:10

Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak a kórházzal kapcsolatban. 2006 júliusában szültem kislányomat a kórházban, és az ápolószemélyzet is, az orvosok is, védőnők, és mindenki akivel kapcsolatba kerültem nagyon kedves és segítőkész volt. Bárkihez fordulhattam, ha gondom, bajom volt. Állandóan ott voltak, és segítettek, ha kellett a baba ellátásában, de azért ösztöneztek arra, hogy én csináljam a dogokat. A 19 órás vajúdás alatt is mindenki rendkívűl kedves volt, ahogy tudtak segítettek, hogy minnél könnyebb legyen a szülés, de azért nem nem úgy hogy sajnálgattak, hanem kedvesen, de határozottan tanácsokat adtak, hogyan kell az ilyet végigcsinálni. Sajnos császármetszés lett a vége, mert már nem lehetett tovább folytatni a hosszúra nyúlt vajúdást. A lábadozási időszak alatt, a műtét után szintén sokat és kedvesen segítettek, és figyelmesek voltak, még a takarító néni is mindig megkérdezte, hogy hozzon-e vizet, segítsen-e valamit. A kórházi védőnők megtanították hogyan szoptassam a babát, és annyiszor jöttek oda, ahányszor csak kértem. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a szülésznőmnek Banyiczné Verának, és orvosomnak Dr Pődör Péternek az ellátásért, és életem legszebb napjának még szebbé tételéért. Szórád Éva :)

#63 2006. 12. 02. - 14:51:56

Nem ismertem eddig a tatabányai kórházat, de nemrég a nagynéném balesetet szenvedett és eltört a gerince, sürgős mütétre volt szükség.Szerencsére a mütét jól sikerült, a nővérek is kdvesek voltak. A gondom csak annyi,hogy amikor koraeste mentem látogatóba, az éjszakás nővérek (állitólag az egyik a főnővér volt?)nem voltak a helyzet magaslatán,kissé illuminált állapotban volt!!! Persze nem mertem szólni,nehoggy ezt megtorolják a kedves rokonomon.Szégelltem magamat helyettük is,mert ők nem,nagyon vihorásztak.Gratulálok nekik. : :@

#64 2006. 11. 05. - 18:21:32

Szia ! Ez csak egy ronda, általánosító vagdalkozás! Nézd meg a többi hozzászólást, mindenki konkrét véleményeket, tapasztalatokat - negatív, pozitív egyaránt - oszt meg ezen a fórumon. Azokból lehet tanulságot levonni, a Tiédből nem! :s

#65 2006. 11. 05. - 10:42:45

Sziasztok! Nekem teljes mértékben negatív tapasztalatom van a tatabányai kórházról!Az ellátás pocsék,a dolgozók azon kívül, hogy kávéznak,bezárkóznak(kérdem én mit csinálhatnak?),és semmi érdemlegeset nem csinálva mászkálnak,röhögcsélnek miközben nincsenek tekintettel sem a betegre,sem a fájdalommal és nehézségekkel küzdő hozzátartozókra sem! Mindenkinek szíve joga eldönteni hova megy kórházba,de én a tatabányai kórházat senkinek nem ajánlom!!!!!!!!!!!! Néhány orvos megérdemli a fizetését, de sokaknak egy fillért nem adnék!Főleg a "henteseknek".Hiszen Ők a legegyszerűbb módját választják az egésznek,rögtön vágnak.Tisztelet a kivételnek,ami ritka!

#66 2006. 11. 04. - 13:13:20

SZiasztok. Sokat gondolkoztam azon hogy írjak e de végül is megtettem mert nem hiszem el hogy ebben a kórházban vannak segítőkész dolgozók.Az ott dolgózok 90% csak azért van ott hogy valahol dolgozzon.Ha más ember így dolgozna a munkahelyém sokáíg nem kéne ott dolgoznia. Az apukám leesett a tetőről délután este már az ügyeleten kötöttünk ki mert nem bírt sem állni sem ülni.Na mindegy.Az orvosra kb vártunk egy órát hogy odaérjen a kávézásbó. Nagy nehezen odaért egy percíg nézte azt mondta menjünk el a röntgenre.Újabb egy óra eltelt mire 2 viháncoló nővér előkerült.Megtörtént a röntgen azt mondták 10perc és kész a lelet.10percből 2,5 óra lett.MÁr mérgesen bekopogtam hogy ma még kiadják vagy majd jöjjünk vissza holnap?Erre egy vigyorgó tekintettel megkérdezték hogy még nem adtuk ki?akkor elfelejtettük... NA nagynehezen megkaptuk és vissza a dokihoz..újabb egy óra.Nem volt eltörve hála istennek de ebbe a kórházba ép eszü ember nem megy, csak ha már nagyon muszály.Ezek nem embereknek néznek minket.Kontroll alkalmával az ápolók toltak egy bácsit persze csak a kávéautómatáíg.Ott meg kellett állni egy 10 percre.Szólt hogy adjanak valamit mert fáj a műtét hely?Mondták neki hogy a sebnek az a dolga hogy fájjon.Innentől kezdve miről beszélünk...

#67 2006. 11. 03. - 00:04:23

Nekem vegyes tapasztalataim vannak a kórházzal. Fiammal egy másik kórházból kerültünk át ide a PIC osztályra. Számomra ez egy igazi felüdülés volt az előző kórházhoz képest! Nagyon rendesek voltak a nővérkék és az orvosok is, bármilyen problémával nyugodtan fordulhattam hozzájuk. Az egyetlen bosszúságom az volt, hogy (csatlakozva egy már előző hozzászólóhoz) csak úgy maradhattam ott a kórházban a két hetes kisbabám mellett, akit szoptattam, ha fizetek és akkor egy másik osztályon kaphatok ágyat. Mindezt úgy, hogy vagy 200 km-re lakok és még akár a másik kórházból is átvehettek volna. De úgy tudom, ez nem a kórház szabálya, hanem már az ország minden kórházában így van, mert ez törvény. Csak azt nem tudom, kinek jó az, hogy az épp gyarapodó családtól, ahol amúgy is sok a kiadás, még több pénzt elszedjenek. Ezúton is köszönöm a PIC összes dolgozójának, hogy a kisfiammal végül 8 nap múlva egészségesen hazamehettünk. :)

#68 2006. 11. 02. - 20:44:16

Nekem nagyon jó tapasztalatom van a belgyógyászati osztály, ezen belül az intenzív osztály dolgozóival, orvosaival és legfőképpen az ápolóival kapcsolatban. Tavaly férjem súlyos szívinfarktust kapott, az intenzívre került. Az ott dolgozók a legmesszebmenőkig segítették, ápolták férjemet, velem is, mint látogatóval normálisan emberi módon viselkedtek, engedték hogy ott legyek mellette. Minden tiszteletem az övék, és kérem adják át nekik ezt az utólagos köszönötet.

#69 2006. 10. 21. - 15:58:33

Sziasztok!Nekem a kórházról nincs rossz véleményem, igaz 13 évvel ezelőtt kezeltek az ált.sebészeti osztályon, ahol éjszakánként igen derüs hangulatba kerültek nővérek-orvosok az ügyeleti szobában.!!! Megdöbbenve tapasztaltam a nyáron, amikor meglátogattam édes-anyámat, hogy az egyik osztályon a főnővér, olyan régi "nővér?" akit a sebeszeti osztályról eltávolitották duhajkodás miatt! Hát kérem hova jutunk, most meg ez a vérfertőzés, szerintem senkinek nem tesz jót.A Főigazgató Doktor Úr erre nem figyel????? :

#70 2006. 10. 10. - 13:35:36

Nekem a tavalyi "Év Kórháza" győztes Sportkorházban egy egyszerű keresztszalagműtétet olyan mértékben csesztek el, hogy életem végéig korlátozott leszek a mozgásomban. Miután ott a 3. korrekciós műtét után sem láttam a kiutat ( megjegyzem dr. Lejkó sem) , akkor kerestem fel lakhelyemen a kórházat és dr. Babos hozta rendbe a lábam, amennyire azt még lehetett. Tapasztalataim: Gyors, korrekt, világos és ami a legfontosabb hatásos gyógykezelésben részesültem, pedig olyan állapotban kerültem be, hogy nem minden orvos vállalta volna el ezt a "piszkos melót". Az elfertőződött seb már csontvelőgyulladásig fajult,amit egy 25 perces műtéttel 3 nap kórházi tartózkodással elfelejthettem. Megjegyzem a Sportkórházban 6 hetet feküdtem előtte, háromszor próbálkoztak kitisztítani, teljesen eredménytelnül. Ezután következett még egy műtét,ami a gyulladások következtében teljesen bemerevedett térdem újboli mozgathatóságára irányult. Ez már egy húzósabb dolog volt, de 10 hónap betegállomány után újra elkezdhettem dolgozni, mert megindult a mozgás a térdemben. Összegezve: ha azt a napot kitörölhetném, amikor tatabányaiként elmentem inkább egy "neves" kórházba boldog lennék! Csak azt tudom javasolni a környéken élőknek, keressék dr. Babost a Szent Borbála Kórházban, ha ortopéd sérülésük van.

#71 2006. 10. 09. - 18:17:39

Hát sajnos erről a kórházról nekem csak rossz tapasztalataim vannak. A férjem füléből folyt valami fehér váladék,miután hallásvizsgálazűtot végeztek nála.Ahányszor lement rendelésre mindig más orvos volt és mindegyik a másik döntését kritizálta,kb.2 hónap után az egyikük javasolta hogy kitenyésztik a váladékot,hogy tudják mi az. És rögtön meg is lett a gyógymód.Miért nem lehetett ezt már az elején? Nekem csípőproblémáim voltak,három héten át jártam az ortpédiai szakrendelásre,de bejutnom nem sikerült,orvoshiány miatt.Végül Pesten operáltak meg.Ha lehet sem én sem a családom nem megy hozzájuk. A gyerekeimet csak vészhelyzetben bízom rájuk ez tuti. Vannak kórházak az országban ahol ugyanennyiért dolgoznak mégis embernek nézik a beteget. Próbáltam a betegjogi képviselőjüket elérni,a barna épületben a biztonsági őr azt sem tudta hogy mi az!!

#72 2006. 10. 09. - 17:41:53

Kedves Mindenki! Tatabánya Szent Borbála korház: Fiatalos vezetés. Lendületes munkával szisztematikusan dolgozott az összes ápoló és orvos. Hihetetlenül gyorsan ment a betegfelvétel,nagyon segítőkészek,nagy problémamegoldó képességgel dolgozik mondenki.Vidáman összehangoltan dolgozik a csapat minden tagja!!! Az orvosok nagyon barátságosak,tényleg nagyon elégedettek voltunk. Sehol nem volt felesleges várakozás... stb. Tisztaság jellemezte a korházat,és jó hangulat. Gratulálok!Gégészeten voltunk a fiammal,renkivül elégedetten távoztunk. Tisztelettel:Kocsis Ágnes :)

#73 2006. 04. 14. - 16:56:24

Kedves Mindenki! Rácz Józsefné daganatos beteg vagyok.Ismételten hat napig élet és halál között lebektem.Végre az Idegsebészetosztály orvosa megvizsgált DR. IBRAHIM HAFEZ a tudása messzemenőkig a leg jobb megmementette az életemet utolag is Köszönöm és tudom, hogy a tudása mások gyogyítását is megsegit. DR. Ibrahim Hafez további jó munkát.

#74 2006. 04. 14. - 16:56:22

Kedves Mindenki! Rácz Józsefné daganatos beteg vagyok.Ismételten hat napig élet és halál között lebektem.Végre az Idegsebészetosztály orvosa megvizsgált DR. IBRAHIM HAFEZ a tudása messzemenőkig a leg jobb megmementette az életemet utolag is Köszönöm és tudom, hogy a tudása mások gyogyítását is megsegit. DR. Ibrahim Hafez további jó munkát.

#75 2006. 04. 05. - 11:10:18

Üdvözlök Mindenkit!Nekem nincs negatív véleményem a korházról,bár történt egy eset amit a mai napig nem értek.Az történt ugyanis,hogy 10-hetes kislányom bekerült a csecsemő osztályra magas lázzal,illetve hányással.Mivel csak szopott,igy természetes volt,hogy velemaradok.Igen ám,de az este eljövetelével közölték velem,hogy csak térítés ellenében 2500 forintért tudnak nekem északára ágyat biztosítani egy másik osztályon.Így tehát az északát máshol töltöttem.Nem értem,hogy segítik ezzel az anyatejes táplálást,hogy fordulhat elő az,hogy anyatejes babánál térítés ellenében maradhat északára az édesanyja.Van erre rendelet????Fellebezésem természetesen elutasították,csak tudnám miért??

#76 2006. 03. 23. - 19:47:15

2006. március elején gerincműtétet hajtottak végre nálam a tatabányai Szent Borbála kórház idegsebészetén. A tapasztalatom teljesen pozitív volt, mind az orvosok mind pedig a nővérek és az ellátás területén. Remélem, hogy több ilyen műtétre nem kerül sor, de ha igen akkor legközelebb is a tatabányai kórházat fogom választani. Ezúton szeretném megköszönni mindazt a törődést amit akkor kaptam és bízom benne, hogy másoknak is ugyanez a véleményük. Üdvözlettel: L.István

#77 2006. 03. 19. - 17:23:43

Sziasztok! 2005. augusztus 6-án szültem a tatabányai kórházban. Csak jót tudok mondani az intézményről, és az ott dolgozókról is. Köszönetet szeretnék mondani orvosomnak, Dr. Benya Lászlónak, szülésznőmnek, Hardiné Fazekas Erzsébetnek, hogy ilyen csodálatos szülésben volt részem. Köszönöm még Dr. Hermándi Jánosnak, hogy vigyázott ránk a Benya doktor távolléte alatt. Nagy szakértelemmel rendelkeznek, kedvesek, segítőkészek. Csak ajánlani tudom Őket. A kisfiam belázasodott, ezért lekerült a PIC osztályra, ahol szintén nagyon segítőkészek voltak a nővérek, orvosok. Mindenben segítettek, csak szólni kellett. Köszönöm mindenkinek a munkáját, és így tovább! Remélem az orvosommal, és szülésznőmmel hamarosan találkozunk, egy hasonlóan szép szülés alkalmával.

#78 2006. 03. 17. - 22:24:50

Sziasztok! A Mi "élményeink" frissek a kórház szülészeti osztályával kapcsolatban. Mindenkivel elégedettek voltunk, mindenki rendes, kedves figyelmes volt velünk, úgy az orvosok, mint a nővérek, csecsemősők,stb, kivéve egy nővérpárost, akikkel mint utólag kiderült több problémája is adódott a feleségemnek. Sajnos a nevüket nem tudom, de 2006 március 15-én 18:00-kor ők dolgoztak... Szóval, feleségem hétfő (márc 13) éjjel kiment szólni a nővérnek, hogy valószínű szivárog a magzatvíz, vagy valami történt, mire a nővér vizsgálat helyett adott neki egy tekercs gézt, hogy dobja be a lába közé és további szép álmokat... Hozzáteszem, hogy másnap kiderült, hogy valóban a magzatvíz szivároghatott, és 13-a este meg is szült. 15-i látogatásom alkalmával kisebb összetűzésbe keveredtem az iménti nővérpárossal, mert egyikük nem engedte meg, hogy 20 másodpercre közelebbről is szemügyre vegyem a 2 napos kislányom. (Előttem 10 percel egy apuka fel is vette az ő gyermekét, aznap 10-16 óráig egy kisebb falunyi kisebbség, a vele járó 5-6 db kis 3-5 éves gyerekekkel órákon át az üvegajtón belül nézegették a legifjabb lunkodrom tagot, természetesen a gyerekek kisebb futóversenyt rendeztek a folyosón) Jó, nem néztem meg a gyermekem, feleségem tolta vissza a szobába, közben e nővér odabökte neki, hogy vannak szabályok amiket be kell tartani, különben elveszik a gyereket, és elviszik az újszülött osztályra... Bravó! Nem elég "szerencsétlen" kismamáknak a gondjuk (megindul a tej, rendben van-e a babyvel minden, stb) még tetézni kell azzal, hogy fenyegetik őket a kisgyerek elvitelével. Akkor amikor ez a páros van, "rettegnek" a kismamák, hogy nehogy a nővérek segítségére szoruljanak. Arról beszélnek, hogy amire legközelebb Ők dolgoznak, addigra már hazamennek. Aznap, 15-én szerencsétlenségére rájött a szülés egy kismamára, aki, hát nehezen viselte a szüléssel, vajúdással járó fájdalmakat, erre ez a kedves (a fiatalabbik jelenleg szőke hajú) nővérke, felszólította, hogy fejezze be a hisztit, mert különben olyat tesz, amit még ő is megbán... Ezek ám a vígasztaló, nyugtató mondatok...! Tehát, Kedves Szülészeti Főorvos, vagy osztályvezető Úr! Javaslok egy olyan véleményezést, amiről csak ön tud, egy olyan kérdőív kitöltetését a kismamákkal, amik mellett esetleg a nővérek, orvosok, csecsemősök fényképei is szerepelnek, (hiszen nem emlékezhet mindenki nevére a kismama) és ezeket a lapokat vizit elején kiosztani és vizit végén összeszedni SAJÁT KEZÜLEG! Úgy gondolom ez a kérdőív valós véleményt tükrözne és nem kerül sok időbe. Talán egy osztályvezetőtöl elvárható, hogy 1-2 havonta egyszer egy órát ezzel eltöltsön. Ja, és még valami! Ma, amikor a gyermekünk 4 napos, kérdezi tőlünk a gyermekorvos, hogy mondta-e nekünk valaki, hogy a picinek el van törve a kulcscsontja, a feleségem könnyes szemmel, megdermedve felelte, hogy nem, mire az orvos: na, akkor most mondom...! No comment... Remélem másokkal nem történik hasonló!

#79 2006. 01. 30. - 22:53:18

HÁT NEKEM IS MEG VAN A VÉLEMÉNYEM A KÓRHÁZRÓL.... TAVALY ILYENKOR KB. A PAPÁMAT BEVITTÉK A KÓRHÁZBA. OTT BEUTALTÁK A TÜDŐSZANATÓRIUMBA AHOVA A SAJÁT LÁBÁN MENT BE. BENT VOLT 2-2 ÉS FÉL HÓNAPOT ÉS NEM TUDOTT LÁBRA ÁLLNI. AZT MONDTÁK NEKI, HOGY A FOLYAMATOS FULLADÁSAIRA, FÁJDALMAIRA, HOGY NE TARTSON HÁZIÁLLATOT, MERT VALÓSZINŰ ARRA ALLERGIÁS. KÉSŐBB BEUTALTÁK PESTRE AHOL KIDERÜLT, HOGY AZ ALLERGIA MÉGSEM ALLERGIA HANEM TÜDŐRÁK. ELKEZDŐDTEK A KEZELÉSEK ÉS MONDTÁK NEKÜNK, HOGY UGYANEZT A KEZELÉST MEGKAPHATJA TATABÁNYÁN IS, HOGY NE KELLJEN MINDIG FELJÁRNI PESTRE. BUDAKESZIN AZ ORVOSOK MEGMONDTÁK, HOGY NEM KAPHATJA MEG A TELJES KEZELÉST, MERT NEM BÍRJA KI ÉS KÖRÜLBELÜL A 2. HÉT UTÁN BELEHALNA. VISSZAKERÜLT TATABÁNYÁRA MEGKAPTA A TELJES KEZELÉST, MERT ITT ÚGY ÍTÉLTÉK MEG, HOGY KIBÍRJA. HAZA IS ENGEDTÉK ÉS AHOGY MONDÁK PESTEN KB. A 2. HÉTRE BELEHALT. DÉLUTÁN JÖTT A TELEFON H AZONNAL MENJÜNK ÁT MERT PAPA ROSSZUL LETT. A HÁZ ELÖTT ÉLESZTETTÉK ÚJRA, HOGY BE TUDJÁK VINNI A KÓRHÁZBA. OTT MONDTÁK, HOGY BESZÉLJÜNK NEKI HALLJA ÉS MEGÉRTI, DE NEM TUD VÁLASZOLNI. MÁR INDULTUNK HAZA MIKOR HÍVTAK, HOGY MENJÜNK VISSZA, MERT SAJNOS MEGHALT. MIKOR MEGTUDTAM NAGYON NAGYON :'(' :'(' :'('

#80 2006. 01. 11. - 16:44:00

Nekem a kórházról vannak jó és rossz véleményeim is. Azt tartom a legnagyobb próblémának, hogy ha valakivel konkrétan történik valami rossz, soha sem az illetékesekhez fordulnak. A legtöbb rossz tapasztalattal rendelkező ember inkább elmegy egy másik kórházba, akár szülni, akár más beavatkozást elvégeztetni. Hiába vannak vélemény ládák az osztályokon. Azt kiválogatják az ott dolgózok és a felsőbb vezetéshez már csaka jó tapasztalatok jutnak el. A konkrét eset nem is velem, hanem az anyósommal történik. 2005. novemberében egyik napról a másikra megvakult az egyik szemére. Orvoshoza fordult. Jelen pillanatban, majdnem három hónappal később a dolog ott tart, hogy meg fogják műteni. Ezzel nem is lenne semmi gond, csak azt nem tudja, hogy mivel műtik. Soha senki nem világosította fel, hogy ténylegesen mi a baja a szemének. Kérdezni nem lehet az orvostól mert egyszerre 4-5 beteg van bent a rendelőben. Kapott egy papírt a műtéttel kapcsolatban, ami alapján elgondolkodik rajta, hogy elmenjen-e a műtétre. Ezt a papírt mindenkinek oda adják aki szemműtéten esik át, de hogy ebből az általánosságban leírt dolgok közül mi vonatkozik konkrétan az anyósomra azt senki nem mondta el neki. Felháborítónak tartom, hogy egy osztály főorvosa, hogy engedhet meg magának olyat, hogy a beteget nem tájékoztatja megfelelően, sőt futószalagon kezelve a betegeket, egyszerre több beteggel is foglalkozik egyszerre. Hol vannak a személyiség jogok. Mi köze van bárkinek rajtam kívül ahhoz, hogy mi a bajom. Sértőnek és lekezelőnek tartom ezt a helyzetet. Szerintem ezért mennek el ebből a kórházból a betegek olyan helyre ahol emberként bánnak velük. Csimonka


 • 6 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: