Házipatika fórum: Szent Borbála Kórház (Tatabánya) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 6 Oldal +
 • « Első
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Szent Borbála Kórház (Tatabánya)

#81 csipet75 2006. 01. 10. - 16:56:16

Sziasztok! Nekem van pozitív és negatív élményem is a Szt. Borbála Kórház Szülészetéről. Sajna a negatív nemrég ért, amikor második gyermekem született ún. megelőző császárral. Röviden: Férjemmel nem beszélhettem és nem is szólhattam neki, hogy 1 óra múlva műtenek, pedig kint várt a folyosón! Ő hiába kérdezgetett, nem válaszolt neki senki. Hazaugrott 15 percre és mire visszaért, közölték vele, hogy "megvan a gyerek". Mikor választott orvosom megvizsgált, le sem engedtek szállni a vizsgálószékből, csak annyit mondott a szülésznőnek, hogy "készítsék elő és szóljanak egy anesztesnek..." Ennyi tájékoztatást kaptam egész hétre, amíg bent voltam. Miért nem szülhettem simán? Mert az előző baba is császáros volt!!! A védőnőt még csak nem is láttam, igaz karácsonyi ünnepek között voltunk. Az ápolónők között volt kedves és segítőkész is. Az orvosok egyáltalán nem foglalkoztak velünk. Kizárólag a vizitek alkalmával találkoztunk velük, kb. 1 percre, amíg a nővér felsorolta miket kaptunk. (Karjaim és popsim, mint a tűpárna, de két lila folttal megúsztam). A katéter 24 órával tovább bent felejtették (csak most kezdem érezni, ha pisilni kell), a sebemben a "kajütöt" pedig 12 órával tovább. Akkor is óránként szóltam, hogy vegyék már ki, mert nem tudok ennyi csőtől mozogni! Az új főorvos viszont rendkívül kedves volt és naponta többször bejött hozzánk és egyedül ő ellenőrizte a sebem állapotát, ill. lelket töltött belénk, hogy kibírjuk és túléljük az egész megrázkódtatást. Ő nem értett egyet a magas számú császármetszésekkel a kórházban (8 babából 4 császáros volt!). Nem mondta ki, de az enyémmel sem. A kisbabám cukorszintjét folyamatosan ellenőrizték, amiről nem is tájékoztattak (egy másik anyukának csak úgy mellesleg megemlítették, hogy a babája az intenzívre került, azért nem hozták ki szopizni!!!) A baba papírjait a hazamenetel napján nem intézték el, mert "az aszisztesnek más dolga is van"... Anélkül nem engedték el! A záró átolvasása után derült ki, hogy visszarendelték kardiológiára, mert cukorbeteg vagyok!? (Nem is tudtam.) A varratot csak azzal szedethettem volna ki, aki műtött. De elegem volt az egészből!!! :@ Úgy döntöttem, hogy ha nem visznek, nem megyek oda vissza többet!

#82 2006. 01. 03. - 22:36:07

Sziasztok Marcsi vagyok! 2005.augusztusában szültem.Sajnos a kisfiam nagyon sietett,mert még csak a28.héten voltunk.Mivel korababa lett,egyből lekerült a PIC osztályra!Csak pozitiv véleményem van mind az orvosok,mind az áppoló személyzettel kapcsolatosan!Nem mondom,hogy mindig minden happy volt,de nem panaszkodhatom.3 hónapig volt bennt a kisfiam,ez nem kis idő!!!!Az orvosok mindent megtettek,hogy azért,hogy mihamarabb felépüljön,felerősődjön!Én csak köszönetet mondhatok nekik!KÖSZÖNÖM!!!!

#83 Stanike 2005. 12. 13. - 00:06:57

2003április16,-áncsászármetszéssel szültem a3.kisfiamat aSz.t Borbála korházban.maximálisan megvoltam elégedve az orvosokkal,nővérekkel,tisztasággal(takarítónőkkel).Kedvesek segítőkészek voltak.Orvosom naponta érdeklődött a pici után is.+ Az sem igaz hogy csak azokkal a kismamákkal foglalkoztak akiknek saját orvosuk van.Ezt cáfolom mert ez nem így van.Az én orvosom is (dr Ferenc Zoltán) ahányszor jött hozzám mindig beszélgetett a többi kismamával is és a többiek is velünk.A nővérek szülésznők is csak csupa jó szavakat érdemelnek. :) :)Sajnos sok olyan kismama van aki azt gondolja,hogy neki fogadott orvosa van akkor őt NON_STOPkörbe kell nyálazni,ha ez nem történik meg akkor megy a rosszhír keltése.Bizony nem lássák be,hogy ez túlzás lenne.En császározást követő napon már a rumingiben voltam de ott is szinte körbe ugrálták a kismamákat.Tehát én csupa jó dolgot tudok a szülészetről mondani.

#84 2005. 12. 07. - 21:57:38

Szia Domsi! Örülök hogy te így véleketsz a Tatabányai gyermekosztályrol. Sajnos én ezt nem mondhatom el. 2 gyermekem van és sajnos mindkettő gyermekemet fére kezelték.Lányomnak vakbélgyuladását sima vírusnak nézték amire a gyerekem mejdnem rá mendt márciusban a fiamat pedig ájulásai miatt epilepsziás gyógyszerre állitották amit aztán Budapesten 3 hónap alatt vettek el tőle és majdnem agykárosodás lett a vége. Tudom amit egy orvos elkövett hibát az az egész osztályon nyomot hagy de én ezek után nem hagynám bent egyik gyermekemet sem .Orvosok és nővérek vannak akik rendesek de nem mindenkinek ugyan az a szakterülete.Az ígazság az hogy ezen az osztályon van olyan orvos aki szakmát tévesztet. :( :( :(

#85 Domsi 2005. 12. 07. - 09:10:58

Sziasztok! Sajnos az élet úgy hozta, hogy 4 éves gyermekem immár második alkalommal szorult gyermek- intenzív osztályos kezelésre. Mindkét alkalommal komoly és veszélyes betegséget kellett gyógyítaniuk, amelynek (szerény véleményem szerint ) szakmailag és emberileg is maximálisan eleget tettek. A tatabányai gyermekosztály az ország egyik legjobb gyermekosztálya... ;)

#86 bubamara63 2005. 12. 06. - 18:56:27

Üdvözlök mindenkit ! Én most néztem ezt előszőr, vélemények, lehetnek jók, de leginkább rosszak. De az én tapasztalom a jó oldalhoz tartozik. 2005. 06 hóban gerincműtétre befeküdtem a kórházba ( idegsebészet). Mindenki a győri kórházat javasolta a környezetemben. Én úgy döntöttem, hogy elmegyek az id. ambulenciára és kérem a további utasításokat. Talán szerencsém is lehetett, de a sors, akkor az IBRAHIM doktort sodorta az utamba. Megadta az időpontot, és megműtött. Lehet, hogy a műtő előtt várnom kellett, kb. 10 percet, és beszélgettek más beteggel, de kit érdekel? Megműtöttek- felébrettem, és fenn az osztályon éppen az anyukám és a testvérem volt benn, amikor megjelent. Annyit kérdezett: hogy érzem magamat ? A felgyógyulás rendkívül gyors volt. Másnap felkeltem megmutatták, hogy hogyan kell felkelni és utána minden OK volt. Nem jártam tornára, otthon tornáztam. A 6. hét után minden nap 30' kerékpároztam. A műtét után 2005.06.01-08.31-ig voltam táppénzen. A mai napig is jól vagyok, csak most másik komolyabb gondom van. Ez a betegség sajnos nem csak egy "gerincműtét ". Én újra a tatabányai sebészetet választottam, remélem karácsonyra a családommal leszek. Nem az ORVOSOK a rosszak az egészségbiztosítási rendszer, Ők mindent megtesznek, hogy az operáció sikeres legyen. A többi SEMMISÉG! Aki szerint nem, az menjen magán klinikákra!

#87 Bandi85 2005. 11. 28. - 12:49:06

A baleseti sebészeten a higiénés viszonyok a Semmelweis előtti korra utalnak. Szaporodik is az MRSA-s fertőzőttek száma.

#88 2005. 11. 26. - 19:41:36

Nekem sincsen pozitiv tapasztalatom erröl a korházról. Nekem lágyéksérv műtétem volt 2004-ben. A szokásos vizsgálatokat egy nap alatt sikerült beszereznem, reggel 8-14-ig. Utána a befekvés. Orvost ajánlottak, ott dolgozó nővér, bár csak ne hallgattam volna rá. A műtéti napon odajött, megnézett, és el is ment, majd csak a műtőben láttam utoljára. Az érzéstelenitést a mütö folyosólyán kaptam meg, ahol elöttem már 2-en vártak a sorukra. A mütétre nem emlékszem, mert bóditást kaptam, és már csak a kórteremben ébredtem. Eleinnte nem is fájt annyira a műtét helye, de amit ment ki a az érzéstelenités, akkor irdatlan fájdalmam volt, és a nővérek annyit mondtak, milyen férfi vagyok, nekem ezt a fájdalmat birni kell. Igy csak estére kaptam fájdalomcsillapitot, amitöl igy se nagyon tudtam aludni. A nővérek a kacsát nem vitték ki, ha nincs a párom, akkor reggelig ott maradt volna mellettem. Másnap reggel 5 órakor ébresztettek, mellém raktak egy lavort, hogy lehet mosakodni, de annyi erőm nem volt, hogy oldalra forduljak. 9 orakor jött az orvos, hogy mehetek haza, majd egy hét múlva varratszedésre jöjjek be. 20 méter kb 5-10 perc alatt birtam megtenni, annyira fájt. A varratszedésnél 3 órát vártam a dokira, mert névnapoztak. A végén annyit mondott ha akarok, bejöhetek kontrollra, de nem muszály, és már tartotta is a markát.

#89 chastorp 2005. 11. 25. - 12:02:30

Nem értek egyet az előttem hozzá szólóval.. ez egy kivételes eset. Természetesen megviselte őket de nem csak ilyenek vannak a kórházban.. Nekem egy közeli hozzátartozóm bejárta a fél országot és itt talált egy olyan hozzáértő szakembert aki segített rajta.. Kevésbé alapos orvosok ápolók mindenhol vannak de nem csak a rosszat kell kiemelni.. Ami pedig az esetleges hiányokat illeti (értem ez alatt a gyógyszer, kötszer, műszer hiányt) arról nem a kórház tehet, hanem a magyar egészségügy úgy ahogy van.. Szerintem az itt dolgozók megtesznek minden tőlük tellőt.. kivéve egyet-kettőt.. de olyanok mindenhol vannak..

#90 clmj9w 2005. 11. 23. - 11:01:47

A családom kálváriája 2004 tavaszán kezdődött és végződött is. Nagymamámnak rettenetesen fájt a karja. Háziorvosa a tatabányai kórházba küldte kivizsgálásra. Mondanom sem kell, hogy minden egyes vizgálatra külön időpontot kellet kérni és hát nem egyszer előfordult, hogy heteket kellett várni egy adott vizsgálatra. Egy "nagytudású" kiötlötte, hogy reumás. Ekkor beutalták Esztergomba, ahol különböző kezeléseken vett részt. Ennek ellenére az állapota nem javult, állandó fájdalommal kellett élnie. Mivel a fájdalmai egyre elviselhetetlenebbé váltak, újra butalták Tatabányára. Újra elvégezték az összes kivizsgálást, majd befektették a tüdöszanatóriumba. A szanatórium állapotáról és az ellátásról inkább nem nyilatkoznék, élég sokatmondó néven emlegetik a környéken lakók: " az elfekvő". Ekkor már sejtettük, hogy valami nagyobb baj lehet. Az orvosok ennek ellenére a családdal nem közöltek semmit, csak akkor amikor a nagypapám az amúgyis szűkös zsebébe nem nyúlt. Ekkor közölték vele, hogy a nagymamám tüdőrákos. Segíteni nem igazán akartak, vagy tudtak mert ekkorra már a második stádiumban volt és már- idézem: "amúgy is menthetelen". Ekkor került elő az a tüdőszűrési eredmény ami fél évvel a megbetegedés előtt készült. Erről az orvos a következőket mondta: Ja !! Az a kis folt már fél évvel ezelőtt is ott volt!!! A nagymamám szeptemberben halt meg. Családommal azóta is - ha tehetjük, nagy ívben elkerüljük a NAGYHÍRŰ SZENT BORBÁLA KÓRHÁZAT. Lenne még mit mesélni, de nem érdemes. Az ottani állapotok szerintem egyhamar nem fognak javulni.

#91 clmj9w 2005. 11. 23. - 11:01:42

A családom kálváriája 2004 tavaszán kezdődött és végződött is. Nagymamámnak rettenetesen fájt a karja. Háziorvosa a tatabányai kórházba küldte kivizsgálásra. Mondanom sem kell, hogy minden egyes vizgálatra külön időpontot kellet kérni és hát nem egyszer előfordult, hogy heteket kellett várni egy adott vizsgálatra. Egy "nagytudású" kiötlötte, hogy reumás. Ekkor beutalták Esztergomba, ahol különböző kezeléseken vett részt. Ennek ellenére az állapota nem javult, állandó fájdalommal kellett élnie. Mivel a fájdalmai egyre elviselhetetlenebbé váltak, újra butalták Tatabányára. Újra elvégezték az összes kivizsgálást, majd befektették a tüdöszanatóriumba. A szanatórium állapotáról és az ellátásról inkább nem nyilatkoznék, élég sokatmondó néven emlegetik a környéken lakók: " az elfekvő". Ekkor már sejtettük, hogy valami nagyobb baj lehet. Az orvosok ennek ellenére a családdal nem közöltek semmit, csak akkor amikor a nagypapám az amúgyis szűkös zsebébe nem nyúlt. Ekkor közölték vele, hogy a nagymamám tüdőrákos. Segíteni nem igazán akartak, vagy tudtak mert ekkorra már a második stádiumban volt és már- idézem: "amúgy is menthetelen". Ekkor került elő az a tüdőszűrési eredmény ami fél évvel a megbetegedés előtt készült. Erről az orvos a következőket mondta: Ja !! Az a kis folt már fél évvel ezelőtt is ott volt!!! A nagymamám szeptemberben halt meg. Családommal azóta is - ha tehetjük, nagy ívben elkerüljük a NAGYHÍRŰ SZENT BORBÁLA KÓRHÁZAT. Lenne még mit mesélni, de nem érdemes. Az ottani állapotok szerintem egyhamar nem fognak javulni.

#92 ritus74 2005. 11. 21. - 17:07:11

Szia! Olvastam hogy most terveztek babát.Én egy 3 gyermekes anyuka vagyok! Számomra is fontos volt hogy az az orvos akinél a gyermekem világrajön,megbizható és rendes legyen. Az ő neve:Dr.Varjú János A szentborbála korházban megtalálod,és ott az épületben a portástól eltudod kérni a telefonszámát(maszekrendelő). Üdv:Rita

#93 Fero22 2005. 11. 20. - 20:06:37

Nekem az Idegosztályon feküdt hozzátartozom elég hosszu ideig.Csaknagyon pozitivan nyilatkozhatok,az ott dolgozó ápolószemélyzet munkájáról.Nagyon lelkiismeretesen ápolják az ott fekvő nagyon súlyos betegeket.A mai világban ennyi pénzért ezt a munkát kevesen vállalnák.Én csak köszönetet mondhatok valamennyiüknek.

#94 begi 2005. 11. 06. - 16:59:30

Ortopédiáról és baleseti sebészetről néhány szót: 33 évesen a körz. orvos beutalt az ortopédiára erős tértfájdalmaim miatt. Azt mondták öreg vagyok és kopik a porc (februárban). Gyulladásgátlót írtak. Májusban ismét visszakerültem műtét miatt, mondván biztos porcleválásom van. Műtét után nem adtak se mankót se járókeretet, pedig kivert a víz a fájdalomtól. A beavatkozás után hétről hétre rosszabbodott a lábam állatpota, amire az orvos csak legyintett és további tornára küldött. Egy pénteki torna után összecsuklottam mint egy rongybaba. A mentő bevitt a baleseti sebészetre, ahol felháborodtak, hogy péntek este zavarni merem őket. Fájdalomcsillapító iránti kérésemet a következő módon utasították el: ,, Minek az magának, úgy sem hat!" A röntgenen erőszakkal akarták kinyújtani az összeroncsolódott térdemet. A nővér rám szólt, hogy ne hisztizzek. A felvételek elkészülte után SOS CT és MR vizs. Székesfehérváron, ahova eljutáshoz mentőt nem adtak, mondván nem fizeti a TB. Innen irány a budapesti kórház. Itt megállapították, hogy a térdemben kialakult egy óriás sejtes csonttumor amit tetőzött a térdkalácsom törése, izületek összecsúszása. Ha időben odafigyelnek a műtét utáni panaszaimra, akkor nem leszek 33 évesen félig nyomorék. Köszönöm Neked tatabányai kórház a hozzáállásodat!!!!!

#95 begi 2005. 11. 06. - 16:44:46

A belgyógyászatról az intenzívről és az általános sebészetről néhány szóval: édesapám 52 évesen került a belgyógyászatra hasnyálmirigy gyulladással, szájhúzva megműtötték és 40 fokos lázzal is tornáztatni akarták. Átkerült a intenzívre ahol az akkori orvosok és nővérek mindent megtettek érte annyira, hogy hosszas küzdelem után úgy volt, hogy születésnapjára már hazajöhet. Áthelyezték az általános sebészetre mivel volt még egy gyógyulásra váró seb az oldalán. Az ottani és akkori nővérnek és egy román orvosnak köszönhetően sebfertőzésben meghalt. Hiába kértük a nővért, hogy kezelje le a sebet mert átázott a kötés. Az volt a válasz: ,,Ha majd lesz kedvem és ráérek." Visszakerült az intenzívre, ahol a szemem előtt születésnapja előtt 4 nappal meghalt. Gyűlölöm a tatabányai kórház belgyógyászatát és általános sebészetét!!!!!!!!!!!

#96 bunszep 2005. 10. 22. - 17:48:03

Én mentővel érkeztem hasi fájdalmakkal a nőgyógyászatra, ahol várnom kellett sajnos nyáron görcsölve, mert a személyzet jégkrémet vásárolt.... Ez még "kellemes élmény". Utána nem túl kedvesen foglalkozott velem a név nélküli ügyeletes orvos, aki megállapította, hogy petefészek gyulladásom van, és felírt egy csomó gyógyszert.Mellékesen megjegyzem, hogy 2 nappal azelőtt jártam saját orvosomnál rákszűrésen - minden rendben volt. Utána kiderült, hogy csak "vírusos fertőzést kaptam, és hányás, valamit hasmenés társult hozzá. Köszönöm a szakmai segítséget, legközelebb mellőzöm. Más: A tüdőszűrőn uralkodó körülmények is hagynak kívánni valót. Én is inkább Pestet választom.

#97 Makarek 2005. 10. 14. - 20:10:22

Szia Zsófi! Én Dr. Hermándi Jánosnál szültem, mind a kétszer (tervezem a harmadikat is) Nagyon tudom Őt ajánlani, mert figyelmes és alapos! És tapasztalt is!!! A Táncsics utcában van magánrendelése, ott kedden és pénteken rendel 17-19 óráig, de érdemes kicsit előbb menni, mert sokan járnak hozzá és bejelentkezés sajna nincs nála! De a kórházban is megtalálod, ha érdekel! Szilvi (Makarek)

#98 2005. 10. 13. - 18:01:19

Sziasztok! Bár csak négy éve lakom Tatabányán, több osztályt illetően is vannak tapasztalataim: Bőrgyőgyászati szakrendelő - az egész épület lepukkant, mocskos, attól féltem, hogy mire végeznek a vizsgálattal több bajom lesz, mint amivel odamentem. Rtg. és mammográfia - minden oké, viszonylag még a hozzáállásuk is normálisnak mondható. Ultrahang - két órával az előjegyzés szerinti időpontot követően meg merészeltem kérdezni, hogy kb. mikor kerülök sorra - a válasz elég mély nyomokat hagyott bennem és a biztos elhatározást, hogy oda az életben többet nem megyek (azóta Bp-en oldom meg az ilyen jellegű ügyeket). Amikor végre behívtak, félmeztelenül ültem a vetkőzőben és onnan hallgattam végig (szándékom ellenére), hogy akit épp vizsgáltak, milyen bajai vannak. A következő beteg meg természetesen az én problémáimat volt kénytelen "figyelemmel kísérni". És ez még nem minden,,,

#99 2005. 10. 13. - 07:18:24

Kedves Makarek! Örömmel olvastam soraidat, mivel párommal nemrég költöztünk Tatabányára és babát tervezünk! Tudnál nekem egy megbízható orvost ajánlani, akihez pl. terhesgondozásra lehet járni? Zsófi

#100 Makarek 2005. 09. 27. - 06:44:59

Nekem a szülészetől van véleményem! Mindkét gyermekemet ott szültetem. Nagyon meg voltam elégedve az ellátással, az orvosok és nővérek beteghez való állásához! Mindkét szülés problámás volt, csak az orvosomnak köszönhetem, hogy a második fiam életben van, hiszen ő vette észre, hogy a köldökzsinor valószínű a nyakán van. Így is volt, ráadásul duplán! Hálás köszönetem ezért az orvosomnak, és a nővéreknek, védőnőnek és a csecsemős nővéreknek is. Másodjára szültem ott, tehát volt tapasztalatom a gyerekekkel, hogy hogyan kell szoptatni stb.... Mégis minden alkalommal odajött a védőnő és megnézte, megkérdezte, hogy rendben van-e minden!


 • 6 Oldal +
 • « Első
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: