Házipatika fórum: Magyar Honvédség Honvédkórház (Budapest) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

Magyar Honvédség Honvédkórház (Budapest)

#21 esztike2009 2009. 11. 20. - 20:18:53

Érveim /mivel ellenérvek nincsenek /, és reményem nem fogyott el, ezért gondolom sokan vannak még akik hasonló véleményen vannak mint én , és talán most akarnak szavazni, szeretném még a tapasztalataimat megosztani! Életemben /az évek sajnos elszálltak felettem/ először éreztem azt ,hogy embernek néznek, és érdemben foglalkoznak a problémámmal. Mikor a problémámmal a megfelelő orvost felkerestem, Ő kezet fogott velem , bemutatkozott, leűlt velem szembe, részletesen kikérdezett a betegségemről a megfelelő vizsgálatokra elküldött, véleményéről részletesen tájékoztatott, sőt a későbbiekben tájékoztatott arról ,hogy főnökével is megbeszélte.Ettől az Orvostól a későbbiek során mindent megkaptam amit egy Orvos adhat a betegének! Kérdéseimre spontán válaszolt , ami mögött nagyon-nagy szaktudás van.Ez a Doktor Úr tudatosította bennem ,mindegy hány éves vagyok, a fájdalommal nem feltétlen kell együtt élni, a fájdalmat meg kell szüntetni, és együttműködéssel ezt meg tudjuk oldani.Értékeljük Honvéd Kórház ORVOSAINAK lelkiismeretes, nagy szaktudású ,emberi hozzáállásukat! K Ö S Z Ö N Ö M !

#22 esztike2009 2009. 11. 07. - 13:35:55

Az előző hozzászóláshoz - a közvetlen és kórház klaviatúra probléma ,de a kérdés most is ugyanaz!

#23 esztike2009 2009. 11. 07. - 09:31:21

Ez a kórház Európai szintű ,az orvosok a maximumot adják.Itt tapasztaltam először emberhez méltó fogadtatást, odafigyelést ,ha a probléma nem közvelen az adott orvosra tartozott ,segítséget a továbblépéshez.Ez az én véleményem.De akikért van ez a kórház,és akik anélkül is ott gyógyulnak, ellátást kapnak sokan vannak hasonló véleményen.REMÉLEM.Miért nem látszik ez a szavazatok számában, a kóház jelenlegi helyezésében?

#24 esztike2009 2009. 10. 31. - 07:05:17

Aki ebben a kórházban gyógyul, ellátást kap, az vegye megtiszteletetésnek ,legyen hálás és örüljön , mert ebben a kórházban vannak olyan orvosok, akik nem csak emberségesek , de tudásuk messze meghaladja a 21.-ik századi normákat.Én mióta ide tartozom ,mint beteg úgy érzem bármi történne velem itt mindent megtennének értem,nem engednék ,hogy szenvedjek.Jó ilyen hitben élni!

#25 nagyt55 2009. 10. 27. - 20:46:17

Az, hogy kinek milyen a véleménye, tapasztalata, egyéni kérdés. Úgy vélem, bárkinek bármilyen szinten ha negatív a véleménye, azt is meg lehet érteni, de akkor legközelebb ne menjen az ÁEK-ba gyógykezelésre! Személy szerint el nem tudom képzelni, milyen lehet az az ellátás, az a szakszemélyzet, amellyel szemben ilyen alacsony a pontértéke az intézménynek. Én ugyanis nem ezt tapasztaltam! Kiváló orvosok, kiváló személyzettel, kiváló munkát végeztek, végeznek! A fanyalgóknak írom: Az ország legjobb kórházában kezelték Önöket! " El lehet menni!" ( Gyurcsány) Nagy Tibor

#26 esztike2009 2009. 10. 15. - 06:20:42

Szakmailag és emberileg is magas színvonalú ellátást kaptam a baleseti ambulancián.Ez az ott dolgozó fiatal Doktor Urat,és a Kórházat is minősíti.Hálásan köszönöm a reményt, hogy fájdalom nélkül könnyebben élhetek.

#27 fodorpalne 2009. 10. 04. - 16:11:14

A baleseti sebészet ambulanciáján, egy fiatal ,nagyon kedves Doktor úr látott el, a diabetológián szintén egy fiatal DOKTOR úr betege voltam, az idegsebészeten ADJUNKTUS ur adott lehetőséget az MR vizsgálatra.Nem csak nagy szaktudásuk,de emberséges hozzáállásukkal is csak maximálisra lehet értékelni ŐKET és Kórházat is.Köszönöm!Egy hálás beteg.

#28 grevesz3 2009. 09. 21. - 12:16:50

Kedves Fórumozók! Én ahhoz a táborhoz tartozom, akinek az életét többször is megmentették ebben az intézményben a lepukkantnak nem igen mondható eszközeikkel. Egy esetben infarktusom volt és a 6. emeleten minden tiszteletem és elismerésem az ott dolgozóké, kiemelve a vezető főorvos nem hivalkodó, de mégis igen eredményes munkáját. Akinek ilyen csapata van, az bizonyára, keményen dolgozik, annak ellenére, hogy a betegek a dícséretben fukarnak látszanak, a szidásban viszont rendkívül bőkezűek. Mindenütt vannak nem a kívánalmaknak megfelelően dolgozó munkatársak, nem kell ahhoz az egészségügybe menni. Szóval sajnos kétszer is sikerült becsületes és eredményes, odaadó és nem csak látszólagos bánásmódban részesülnöm, annélkül, hogy ismerős protezsált volna be. Az infarktus utáni állapotom sajnos nem tette lehetővé, hogy ne ismerkedjek meg az intézmény másik osztályával a szívsebészettel, de arról is csak felsőfokon tudok nyilatkozni az ellátás minőségéről és az ottani dolgozók (itt is van azért kivétel, de egy -két fecske nem számít) hozzáállásáról. A bypass műtétem után (egy éve) nem győzöm hálámat kifejezni és örülök, hogy ráakadtam erre a fórumra. Ez a minimum, amit tehetek értük. Igen is keményen és eredményesen dolgoznak, bár csak több ilyen intézmény lenne. Ha lenne rá lehetőségem, bizony anyagilag is támogatnám az intézmény általam megismert osztályait mindenképpen, mert lehetővé tették, hogy a jövőben is dolgozhassak és pénzt kereshessek. (erre persze még várnom kell, amíg a számlájukra úgy küldhetnék támogatást, hogy azt az érintett vezető fel is használhassa) Hála nekik várhaok még, mert rengeteg időt kaptam.

#29 TLajos 2009. 05. 18. - 10:10:59

Az ÁEK Róbert Károly uti Rheumatológiai rendelőjében az orvosi hivatással ellentéres tapasztalatokat szereztünk, mikor szüleimet kivizsgálásra vittük. A főorvosnő a betegre szánt idő egy részét telefonálással töltötte, majd közölte, hogy a városunkban dolgozó orvossok is orvosi egyetemen végeztek, miért mentünk - egyébként jogosuktként - Budapestre. Gyakorlatilag semmiféle szakellátást nem kaptak szüleim. Ez a régi jó hirű kórház falai között nem fordulhatott volna elő. Ez véleményem szerint megfelelő emberség kérdése csak.

#30 huber36 2009. 01. 03. - 19:47:14

Nekem rossz tapasztalatom volt sajnos a sebészeti ambulencián Történt velem egy motorbaleset mindkétt térdem meg sérült az se veték ézre hogy tormbozisom van a sokadik orvosi visszgálat elenére se arról meg ne is beszéljek hogy mind kéttérdem szét roncsolodot ez se vették ézre Ha nincs ismrös orvosom akkor rég tolokocsiba végeztem volna azt mondta a kezelö orvosom.

#31 katona13 2008. 12. 30. - 09:52:46

Tisztelt Fórumozók! Átolvastam az eddig írt hozzászólásokat. Azt hiszem elég megosztott a vélemény a kórházról. Én sajnos a rossz tapasztalatokkal rendelkezők táborához tartozom. Idén sajnos bekerültem egy baleset miatt a baleseti sebészeti osztályra. Amíg csak az ambulancián jártan nem voltak rossz tapasztalataim. Azt hittem ez az osztályon is így lesz, de csalódnom kellett. Az osztályon sajnos vannak olyan emberek akik unottan, fásultan végzik a munkájukat. Egyedül talán az éjszakás nővérek voltak azok, akik lelkiismeretesen dolgoztak. Az egész procedúra akkor kezdődött, amikor kétszer elhalasztották a műtétemet, pedig állítólag mint aktív katona előnyt élvezek. Aztán a következő meglepetés akkor ért amikor 14 nap betegállomány után közölték, hogy mehetek dolgozni - a gyógyulás általában 6 hét - nem kaptam semmiféle felmentést se. Hozzáteszem most december végére mondhatom azt, hogy panaszmentes vagyok . nem meggyógyultam - de ezt nem az ÁEK-nek köszönhetem, hanem egy magánklinikának, ahol több tízezer forintot fizettem ki igaz, de emberségesen bántak velem és ha csak ideiglenesen is, de helyre hozták a lábamat. Sajnos egy újabb műtétet nem fogok elkerülni, de azt már csakis ezen a magánklinikán vagyok hajlandó elvégeztetni.

#32 BICE-BOCA 2008. 12. 18. - 22:54:34

Kedves Baktericid! Véleményével,maximálisan egyetértek,de főkén t azért írok Önnek,hogy, felajánlja m: ha, a lepusztult eszközökkel ka pcsolatos kérdését,nem csupán kö ltőinek szánta,akkor,-válasz gyan ánt-,megosztanék,egy,biztos forr ásból származó, ide vonatkozó inf ot,mely,publikus volta ellenére,-úg y tűnik-,mégsem került be,a közt udatba. Üdv.:BICE-BOCA

#33 Baktericid 2008. 12. 18. - 20:19:20

Kedves Fórumozók! Én hozzátartozóként voltam jelen a 6. emeleti Kardiológiai osztály intenzív részlegén. Igen érdekes (borzasztó) állapotok uralkodnak ott. A nővérek egy része nagyon lelkes, kedves, empatikus, szakszerű, vannak azonban olyanok is, akik nem átallanak kollégainőiket, kollégáikat a betegek és hozzátartozóik szeme láttára, füle hallatára leüvölteni!!! Mégis mit képzelnek ezek az emberek magukról? Apolónő az ilyen ember? Volt pl. egy kb 40-es vékony, sötét, talán fekete hajú, sunyi mosolyú, mézes-mázos, aljas nővér, valami Kati, aki úgy beszélt a betegekkel, mint valami istenség. És persze a kollégákkal is. Én magam is eüben dolgozom, mindig szem előtt tartottam, hogy nem viselkedhetünk így egymással. Azért jó tapasztalatom is van velük. Édesapám feküdt bent súlyos infarktussal a nyáron, és egyik látogatásunk alatt elveszítette az eszméletét. Volt ott egy fiatalember, aki azonnal megoldotta a problémát, látszik, hogy szakszerű, és szeretettel gyakorolja a hivatását. Bár több ilyen lenne az országban!! Amit pedig még észrevettem, hogy valami eszméletlenül lepusztult, ócska őrzőmonitorokkal, műszerekkel dolgoznak az intenziven, semmi nem működik. Hiába a szakszerűség, a jó nővérgárda, ha a beteg belehal a műszerek nem működésébe. Kérdem én, hogy lehet az, hogy egy vadi új kórházban ilyen lepusztult berendezésekkel dolgoznak????? Várnék hasonló észrevételeket is, ha vannak?

#34 BICE-BOCA 2008. 12. 18. - 07:02:13

Kedves Olvasók! Több minőségben, jó pár kórházat m egismertem már. Sajnos,kedvező d olgokat,alig tapas ztalhattam bennü k.A budapestiek k özü l,néhányban,m űhibák szenvedő alanyává is tettek .A legutolsó "baki" nál, magatehetetl enné váltam.Ilyen előzmények után, amikor,több éve,le gelőször,ide került em,-a kijavítani, a mit lehet,(nem kis feladatot adva ez zel)-,tele voltam k étségekkel,félelm ekkel.Ám,ezek a ro ssz érzések- jó se gítőim,folyamatos ,sze retetteljes,ön zetlen figyelemén ek,és,szakmai pro fizmusának hatás ára-,hamar eltűnt ek belőlem.Helyéb e,a medicina iránt megújult bizalom, s a javulás esélyé ben való hit lépett .HÁLÁS KÖSZÖNET ÉRTE,MINDANNYIU KNAK!ENNÉL TÖBB, MI ADHATÓ? Azóta is, sok osztályra já rok,úgy, 2-3 havi r endszerességgel. A kimagasló szem élyi feltételek,ne m változtak. Az át szervezéskor eltá vozott orvosaim h elyébe,nagy tudás ú,kedves,empatikus utódokról gond oskodott,a közpo nt vezetése. Örve ndetes, az új épül et akadálymentes ítése,állandó tiszt asága.Kiemelkedő nek mondható,a k orszerű, orvostech nikai eszközpark.K ényelmesek az elő téri ülőalkalmatos ságok.Ha belegon dolunk,háát,ez se m mellékes dolog. Mert,ugye,várni,azt,kell. Néha,sokat. DE,ITT-szerintem-É R D E M E S....... *Jó Egészséget kí vánok, MINDENKIN EK!:V.R.

#35 becska06 2008. 11. 18. - 15:49:41

Ez tényleg egy jó magyar szokás, hogy név nélkül vádaskodunk, mocskolódunk, és rágalmazunk másokat.

#36 Moha50 2008. 10. 23. - 17:20:30

Az ÁEK-ben működik az ország legfelszereltebb Alvásdiagnosztikai centruma. Az ott dolgozó orvoscsapat, a nővérek példaértékű betegellátást végeznek ! Több éve járok rendszeres ellenőrzésre hozzájuk, kivételes csapatot működtet a főorvos úr!

#37 Leviapu 2008. 10. 16. - 09:35:49

Napokban jártam az intézményben. Renddel és a tisztasággal nincsen probléma, csak azzal, hogy miért hívnak be 3 embert egy időpontra, egy orvoshoz. Azért, hogy az ember ott töltse feleslegesen a napjának jelentős hányadát? Ráadásul egyes nővérkék hozzáállása lehetne pozitívabb is. Elhiszem, hogy túlhajszoltak és sok a munkájuk, de mindenki másnak is az. Ha Ők bejönnének hozzám és leülnének velem szemben, nekem akkor is udvariasan kellene velük viselkedne, ha rossz napom van, ha nagyon sok a munka, ha meg sem álltam reggel óta. Tudom, hogy ez nehéz, de egy kórházban, ahová az ember nem azért megy mert olyan jó az neki, hanem azért mert muszály és ráadásul a legtöbben félnek is, plána oda kellene figyelni és nem csak akkor ha az ember ad valamit a borítékban (sajnos, szükséges).

#38 fekvobeteg1 2008. 10. 09. - 21:32:18

Kedves Kozma KATALIN! (Általános Sebészet) Akarom mondani bunkó Katalin, ez volt a szobában lévő betegek egyhangú véleménye Önről. A modora egy jónevű kórház nővérének nem megfelelő, leginkább egy sarki kocsmába való. EGYET TUDOMÁsUL KÉNE VENNI, NEM MUSZÁLY ITT DOLGOZNI. AKÁr jó akár rossz a jövedelme. Nem a betegen kell kiélni a rosszkedvét, modortalanságát és SZAKMAI HIÁNYOSSÁGAIT. Ápolónőnek akár jó akár rossz fizetésért az menjen akinek van annyi inteligenciája empátiája hogy a betegek állapotát megértse. Ön nem tartozik ezek közé az emberek közé.

#39 zsoterapa 2008. 10. 04. - 05:40:02

Tisztelt Olvasók! 1976 óta kezelnek ebben a kórházban és az elődjében.Az orvosok és a személyzet akivel nekem volt dolgom mind mindent megtesznek a betegért. :d :d Csak jót mondhatok a családom nevében is

#40 soma1945 2008. 10. 02. - 14:16:44

1986 óta kezelnek a Honvéd Kórházban. Chron beteg vagyok fiatal korom óta. A figyelmes, körültekintő, a teljes embert figyelő szakembergárdának köszönhetem, hogy teljes emberi életet tudok élni. Ezt az időszakot "megúsztam" 1 műtéttel. A kórházátalakítás, költözés ellenére nem változott az ellátás színvonala, sőt! Én csak hálámat tudom kifejezni az orvosaimnak, az ápolónőknek. Köszönöm! És hozzá kell tennem - bármennyire is hihetetlen - soha egy fillért sem fogadtak el tőlem, pedig állandó "vendég" vagyok.


 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: