Házipatika fórum: Magyar Honvédség Honvédkórház (Budapest) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Magyar Honvédség Honvédkórház (Budapest)

#41 nagyja 2008. 09. 07. - 13:44:38

Melanómás megbetegedésem miatt un. Sentinel vizsgálatot kellett nálam végrehajtani, amely végeredményben radiológiai vizsgálat és egy sebészeti beavatkozás. Az AEK-ban rövid határidővel volt erre lehetőség. A kórház személyzete kivétel nélkül a maxmális figyelemmel, szinte zavarbaejtő kedvességgel végezte a feladatát. A műtéti beavatkozás sikeres volt, a minden tájékoztatást megkaptam, az operáló orvos még hétvégén is bejött ellenőrizni az állapotomat, pedig tudomásom szerint nem is volt szolgálatban. Az kórterem állapota kifogástalan volt. Az még a néhány napig bent tartózkodó beteg számára is nyilvánvaló, hogy az intézményben ésszerű takarékoskodás folyik. Azzal a technikával, amellyel találkoztam -gamma detektor, műtéti berendezések stb. - igazán nem volt probléma, korszerű eszközökről van szó. A személyzet is többnyire teljesen tisztában van a bonyolult berendezések kezelésével. Így véleményem és tapasztalatom szerint az ÁEK minden olyan kívánnivalónak eleget tett, amely a korszerű betegellátástól a világ bármely pontján elvárhat valaki. Még egyszer hangsúlyozottan ki kell emelnem az ott dolgozók egyöntetűen bertegcentrikus szemléletét, amelyet a főorvostól a betegirányítóig mindenkinél tapasztaltam, és tapasztalok azóta is, mert a követő vizssgálatokra időről-időre vissza kell járnom.

#42 bobike71 2008. 06. 15. - 12:42:10

Tisztelt Olvasó! Engem 1992 óta a Honvéd Kórházban kezelnek kisebb-nagyobb bajaimmal. Már 3 osztályon jártas vagyok (sajnos). Mindhárom osztályon ahol jártam már betegként maximálisan jók a tapasztalataim. Főleg a balesetin nagyon készségesek az orvosok és nővérek egyaránt. Nagy gonddal, odaadással és tudással látják el a betegeket. Nem is tudom, ha nem hozzájuk kerülök mi lett volna velem, bele sem merek gondolni. Mindenkinek aki elesettként, kiszolgáltatottként kórházba kerül ilyen ellátást kívánok! Sajnos máshol nem ilyen figyelmesek és segítőkészek az ápolók, és az orvosok sem ilyen emberségesen állnak máshol a beteghez, ezt tapasztalatból mondom. Köszönöm munkájukat és kívánok még további munkájukhoz sok sikert! Sz. Lné. :)

#43 blue007 2007. 12. 19. - 18:32:51

Tisztelt Olvasó és Orvosok! Régóta beteg vagyok és jó ellátott kórházban jártam, mely családias és betegismerő volt. Hiányolom az ottani Orvosokat, Nővérkéket. Sikerült megtalálnom a volt háziorvosomat, akinél fellélegeztem, de nem tudok örülni, elveszett vagok ebben a monstrumban. A kezelőorvosaim nem tudnak mit tenni, csak küldözgetni, holott rendszeres ellenőrzére lenne szükségem. Esetenként évente, félévente, megfelelő kezelésekre, melyett egyszerre vehetek igénybe korházban fekvőbetegként.De inkább választom a lassu de fájdalmas bezárt hétköznapokat, várva mikor talál a fiam otthon hallva. Hiába II.foku betegség sorozat, alanyi jogosultság,itt minden arról szól, hogy másszam meg Himalájt, vagy Kékestetőt, mire végre megkapom a kezeléseket. Háziorvos, szakorvos, szakorvosnak a szakorvosa stb, addig talán meghalok, vagy hivajam az ügyeletes kijáró orvost, vagy, ha meghalltam a mentőt.Vagy én hülyültem meg vagy aki ezt kitalálta.300ft. itt.,300ft.ott., meg amott, majd visszatériti az önkormányzat. Évi teljes mindenre kiterjedő kivizsgálás ÓÓÓÓ jaj HOL?????? KIHEZ?,MIKOR, MIÉRT is????? nem tudom már.Idegroham ja az igen,.Szép, állitólag jó is egysszer volt benne részem, de itt az a de....mit vétettem én hogy beteg lettem és már 61 éves.NEURÓZIS az egész. S.O.S. megöregedett fegyveres fegyver nélkül.Várom a halált, csendben párnák közt meghallni jó. :( Tisztelettel a volt lelkiismeretes doktoronak akik kezeltek, HIÁNYOZNAK NAGYON. Veres Károlyné budapesti lakos.

#44 blenkei 2007. 11. 28. - 16:08:26

A kórház és rendelőintézet SZUPER. Ez a web oldal ellenben slendrián, komolytalan! Indokaim: 1, Az intézmény neve mindenhol (jól, sőt túl jól) kiragasztva: ÁEK Állami Egészségügyi Központ) 2, Az Országos Gyógyintézeti Központ ennek a kórháznak a része, nem önálló, sőt talán már nincs is ott ellátás 2, Az intézmény főigazgatója Dr. SZILVÁSY István Egyébként minden rendben. :(

#45 Vesalius 2007. 10. 17. - 20:48:02

Szeretném kiemelni és felhívni a figyelmet a Honvéd Kórház égésplasztikai osztályára. Az ott dolgozó orvosok, nővérek odaadó munkája példaértékű, sajnos az átalakítás utáni viszonyok nap mint nap megkeserítik az életüket. Sok embernek adták vissza az egészséget. Emberségből, korrektségből jelesre vizsgáztak, nevük méltó arra, hogy megőrizze az utókor és a szakma. Szeretném kiemelni Dr. HALMY CSABA orvos alezredest, akinél becsületesebb, lelkiismeretesebb embert nem láttam.

#46 soma62 2007. 10. 11. - 15:23:49

Gyógyíthatatlan betegségben szenvedek. 1986 óta kezelnek ebben a kórházban. Az életemet köszönhetem az orvosoknak. Köszönet az emberségért és a szakértelemért. El tudja bárki is képzelni, hogy egy nehéz műtét után nem fogadja el az orvos a pénzt? Hát velem ez is megtörtént ebben a kórházban :)

#47 portos 2007. 10. 10. - 14:59:35

Élet, erő, egészség ! Augusztusban kettő alkalommal kellet igénybe vennem a gyógyító tevékenységüket. Le a kalappal!! Az SBO-on gyorsak, készségesek, és nem utolsó sorban mindent megtesznek azért, hogy kihuzzanak a halál torkából. Munkájukat így utólagosan is nagyon köszönöm! Csak így tovább!!

#48 PeggyPedro 2007. 10. 02. - 12:47:52

Üdv Mindenkinek! Most járok itt először és célom, hogy elmondjam és megismertessek mindenkit egy céggel, ami az egészséges életet tartja szem előtt. Termékeink alapanyaga a Ganoderma Lucidum, amit japánban elsősorban a daganatos betegségek kezellésében használnak sikerrel. Másodsorba jó hatással van a népbetegségeknek számító magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás, magas koleszterin szintre is. Nézd meg honlapomat: www.ganoegeszseg.shp.hu Célunk Magarországon egészséges generációt nevelni! Üdvözlettel: Ildikó

#49 zuhanas 2007. 09. 27. - 14:26:58

Üdv. OP. semmi gond, nem vettem támadásnak...de lehet hogy tényleg kicsit érzékenyen reagáltam...Örülök, hogy a kezelése eredményes tudom hogy az egészség, a mozgás lehetősége nagyon nagy kincs....a kezelésekre járok, lassan vége a 10 napos konzervatív kezelésnek....amúgy nagyon sok beteg van. ... azzal teljesen egyetértek önnel, hogy a kelezőrészlegen levő ápolók, szakápolóknak minden tiszteletem....nem egyszerű a helyzetük... A saját helyzetemmel kapcsolatban tisztában vagyok azzal, (mos már)hogy 17 év versenysprot, és a túl aktív - birom én ezt is - munkahozzáállás meghozta a gyümölcsét....amúgy javulgatok....türelem kell ehhez is...és azt is tudomásul kell venni, hogy "azok a falak, vagy kerítések amiken átmásztunk régen' valahogy egyre magasabbak lesznek... Üdv. Miki egy másik P

#50 OP 2007. 09. 18. - 19:18:22

BOCS AZT AKARTAM ÍRNI HOGY NEM AKARTAM MEGTÁMADIN. NEM VAGYOK "ORSZÁGOS", DE PARANCSNOK AZ IGEN na jó ez csak vicc volt hehehehe

#51 OP 2007. 09. 18. - 19:15:39

Üdv Miki! Na jó nekem, akartam ilyen durván letámadni. Csak már régóta járok ebbe a kórházba és már nagyon hozzászoktam az itteni rendhez. Remélem meggyógyul, jár már a kezelésekre? Tény aláírom, hogy a kórházban a regisztratúrán, sokat kell várni. Láttam már beteget rosszul lenni a várakozás közben. Nagyon sokan vannak!!!! A regisztráción az ott ülő hölgyekkel is együtt tuduk érezni. A 15 év az a csontritkulás végett van, nálam elég korán kezdődött. Nagyon súlyos eredményeim voltak. Olyan voltam mint egy porcelán baba! De hála a jó gyógyszereknek és egy évben két kúra, (10 kezelés) BEMER! Nagyon jó, még a TV-ben is volt. Azért védem ennyire az ezredes urat! Mert engem ugy mondd meggyógyított! Rendszeresen járok, sok beteg van és egyre több lesz!!!! Erre fel kell készülni. A mai rohano világban az emberek csak akkor fognak menni orvoshoz amikor már nagy a baj és teljesen tönkre mennek. Pedig ha egy kicsit odafigyelnének magukra, nem lenne semmi baj!!!! Gyógyuljon meg!

#52 zuhanas 2007. 09. 16. - 18:06:47

Üdv.OP: bocs de kimaradt még valami a reaglásomból.... az hogy az ezredes úr a saját telefonján utána jár a dolgoknak, ha a beutalóban valami hiányosság van.....hát azért ettől ne essek már hasra....minimum...hiszen a betegek nagyrésze dolgozni szeretne és nem igazán van ideje mégegyszer sorbaállni a háziorvosnál, főként ha nem ő hibázott.....meg úgy gondolom, hogy egy honvéd orvos ezredesnek valószínűleg van szolgálati mobilja is, a kórházi telefon mellett....a regisztráció megkerülséréől meg lenne még pár tippem (nem rég vittem édesanyámat fülészetre) feleségem infarktusát követően is tapasztaltam pár dolgot...de mégegyszer én gyógyulni akarok...bár a levelében megfogalmazott 15 év, amennyi ideje jár kezelésre csöppet elkeserít....Üdv. MIki Szóval jó ez az internet az ellátó lapomról szereplő diagnózis alapján megkerestem igazából mi a betegség, mi okozhatta, ...vagy nem...és milyen lehetőségek vannak a gyógyításra...és azt is, hogy milyen vizsgálati módszrek vannak... Na üdv. Miki és jó egészséget kívánok..

#53 zuhanas 2007. 09. 16. - 17:46:30

Üdv. OP ! Lehet rosszul fogalmaztam, dehogy vonom én kétéségbe a főorvos úr szakmai tudását.. csupán hozzállása nem tetszett... azért ne felejtsük el igen komoly összeget vonnak és vontak is ez idáig tőlem és sok más melós embertől eü. járulék, korábban más név alatt - e címen.. Életemben nem voltam még betegállományban, csak most.... a regisztráció----hát ezt ezért meg lehet kerülni.....elmondjam hogy....? mert megfigyeltem, és még nem is láttam mindent...amíg ott üldögéltem....az asszisztens miért megy ki rendelés végén a kezében átlátszó neylon tasakban 200 Ft-osokkal....meg beteglapokkal (vagy valami hasonlóval) akik bekopogtak és bementek azok nem álltak sorba a regisztrációnál.... az a bizonyos prominins személy nevét nem írom le....( mert tutti beperelne)...de ő sem regisztrált.....De igazából ezzel sincs gondom...... csak szeretnék meggyógyulni...mert fel kell hasogatnom 25 mázsa fát, felfürészelnem még 10 mázsát...és egyebek...egyébként gondoltam arra hogy ez egy hatalmas kórház, azt is tudom mennyit kell várni egy röntgen leletre, rendszeresen járok szűrő vizsgálatokra,( nem csak röntgenre) a munkhelyem megköveteli....és azt is negjegyezném...hogy a röntgenen többet beszéltek velem mint a doki... én is bízok a gyógyulásban mert dolgaim vannak....hát üdv...MIKI .....megjegyzés: az OP úgy hangzik mintha Országos Parancsnok lenne...na jó ez vicc, legalább a humor maradjon...

#54 OP 2007. 09. 14. - 19:18:21

Üdvözlet Miki! 2006 januártól regisztrálás nélkül még egy receptet sem lehet felírni, semmit nem lehet, a gépbe tovább sem tud menni az asszisztens ha nincs regisztrálva. Tehát kizártnak tartom, hogy bárkit is megtudna nézni, mivel a gép nem engedi. A saját illetve más betegtársaim tapasztalatiból tudom, hogy ha valamilyen hiba vagy hinyosság volt a háziorvosi beutalommal, a saját telefonjáról járt utána, hogy ne kelljen még egyszer sorba állni. Ezt nem csak velem fordult elő. a Civil ruhában lehetnek egészségügyi dolgozok akik mondjuk azért mennek, hogy rengeteg munkával havazzák el. A beteg az első! Mindig! Különben, már kora hajnaltól bent van, egészen késő estig, azért hogy gyógyítson.Ön Szerint más kórházakban hogy müködnek a dolgok? Például egy SZTK-ban? Mennyi idejig kell várni, egy röntgen leletre? Vagy arra nem gondolt, hogy ez egy hatalmas kórház, és több kerület, falu, község, tartozik a vonzás körébe, illetve a fegyveres testületek amit el kell látni?! Felvilágosítanám, hogy én 15 éve járok ebbe a kórházba, a nagyszerű Főszakorvos ezredes urhoz, és tisztában vagyok azzal, hogy a gyors, de szakszerűellátás, azért van mert egy igen okos, és nagy tudású emberrel állok szembe, és nem szükséges ugy mond szöszmötölni. Fantasztikus diagnoszta, több diplomás!!! A kezelő blokk Országos szinten a legjobbak között van. A legkorszerübb gépekkel dolgoznak, a csapat nagyszerű. Bár nem tudom, milyen panasza van, de remélem meggyógyul és jobb belátásra tér!!! Üdv. OP

#55 zuhanas 2007. 09. 13. - 20:50:12

Üdv. Nem akarok alsőre véleményt mondani erről a bizonyos főszakorvos úrról, aki mellette ezredesi rangot is visel, megvárom a kezelésem végeredményét.... de annyit előre bocsátanék, 07:21 órakor regisztráltam magam, 14:50 órakor végeztem. 11:00 órakor jutottam be a főszakorvos ezredes úrhoz, kb. 3 percet töltöttem nála, majd röntgenre küldött. Szokásos várakozás, majd lelettel vissza 12:30 kor beadtam a leletet és 14:40 kor be is invitáltak. ennek során 10 percet töltöttem benn, rövid vizsgálat, nem kivánom részletezni, a hjáziorvosom ugynaezt megtette, majd azt sem közölték velem mi a betegségem, mit milyen kezelés miért írnak elő... fölháborító...közben doktor úr minden mással el volt foglalva... megvárom a kezelés végét.... ja amíg vártam, abban a pár órában, többször észleltem hogy mennek be hozzá bzonyos prolinens személyek, akiket nem láttam regisztrálni az ablakoknál. mert ugye tudjátok, hogy a regisztrációs ablakok a reumatologia váró folyosójával egy légtérben vannak... mondom megvárom a kezelés végét.... isten adja hogy használjon....ha nem.... ha valakit megsértek elnézést de én ezt tapasztaltam.... Üdv. Miki

#56 anbata 2007. 08. 22. - 21:20:19

Az állami elit Honvéd kórház Általános Belgyógyászatának alkalmazottairól jót mondani nem tudok. A nővérek viselkedése több, mint felháborító. Magatehetetlen, teljesen legyengült szervezetű édesanyámmal nem törődtek, nem itatták, nem etették, végül már nem is mosdatták és hálóruhát sem cseréltek rajta. Mikor szóvá tettük a szándékos szomjaztatást, nem átallottak olyan választ adni, hogy "mit kezdjünk olyan beteggel, akinek rohad a lába?" De elhangzott az is, hogy "fúj, ne nyúlj hozzá, még összeszedsz valamit!" Édesanyám a kórház másik belosztályán, a kórteremben esett el, és szenvedett meglevő alapbetegségére végzetes combnyaktörést. Sem az esést követő combnyaktörésre, sem annak súlyos következményeire nem került volna sor akkor, ha a falra merőlegesen elhelyezett ágyon lett volna rács, mely megakadályozta volna gyógyszerezett szervezetét az ágyról való kikászálódásban. Hogy miért nem helyeztek fel rácsot, arra egyszerű választ kaptunk: a kórháznak nincs pénze elegendő mennyiségű rácsra. Nos, ha az ágy nem falra merőleges, hanem fal melletti - melyre bőven volt hely -, akkor takarékosság okán egy rács is elegendő lett volna. Talán futotta volna plusz rácsra Magyarország minta kórházában. Az Általános Belosztály nővéreinek viselkedése és édesanyámhoz való hozzállása megbocsáthatatlan.

#57 Culloden 2007. 08. 07. - 08:48:39

Nagyon fájlalom, amikor az orvosokat igazságtalanul vádolják, pedig a saját példám okán is csak dicsérni tudom őket. Balesetet szenvedtem, minek következtében a Honvéd Korház traumatológiai osztályára kerültem, ahol Dr. Zsíros Lajos az osztályvezető főorvos. A műtétet a főorvos úr végezte el, és azóta nem múlt el nap, hogy ne gondoljak rá hálás szívvel, hiszen a protézist befogadta a szervezetem és a fájdalmam is napról napra csökken. Nem volt alkalmam megköszönni Dr. Csepeli István aneszteziológusnak, hogy olyan nagy gondot fordított rá, ezért ebben a formában szeretném - remélem nagy nyilvánosság előtt - megköszönni, hogy valóban probléma és mellékhatás nélkül ébredtem. Sajnálatos módon már több alkalommal került sor az altatásomra, mindig több és több komplikációt előidézve, de ilyen pihentető alvásban és kellemes ébredésben még soha nem volt részem. Szeretném még megköszönni Bakos Zsuzsa osztályos nővérnek a gondoskodást, és figyelmet, hiszen az osztályukon gyakran embert próbáló feladatokat kell kiállniuk. Név szerint nem tudom megköszönni Csepeli doktor asszisztensének, egy fiatalembernek a munkáját, remélem magára ismer, mert neki is köszönöm. Tisztelt Zsíros főorvos Úr! Bízom benne, hogy még sokáig, jó egészségben és ilyen színvonalon vezeti osztályát, hogy például szolgálhasson sok orvos kollégájának és reménysugárul némely, orvosában csalódott betegnek!

#58 Kiscsirke 2007. 08. 01. - 13:46:30

Kedves Mindenki! Ugy hiszem eljött az ideje annak, hogy dicsérjem e remek embereket. Ugye lassan egy hónapja, hogy más néven fut a kórház(ÁEK)! De hála Istennek, hogy sok dolgozó megmaradt mint például a Reumatológia, ahova immár 15 éve járok csontritkulás kezelése végett. Soha nem voltam az a típus hogy az emberek háta mögött beszéljek ki valakit, de személyiségi jogok miatt sem fogok nevet írni. Dr. S. Főorvos ezredes úrhoz járok. Végtelen türelemmel, kedvességel, és szeretettel fogadtak, és fogdanak a mai napig is. Tudom nekik is vannak rossz napjaik, istenem! Ami ott a rendelőkben zajlik, hát! Le a kalappal, a kedves asszisztensek előtt! Akik végtelen türelemmel irányítják, a betegeket, időpontot adnak, az orvos mellett adminisztrálnak injekcióznak!!!!!!! Sokszor kaptam fizikoterápiát! Az ott dolgozó lányok! Már egy fél gyógyulás az a mosoly amivel fogadnak a regisztrációnál. A kezelésekre ha valakinek volt szerencséje menni, hát ott minden flottul megy az egyszer biztos. Ha mindenhol ay egészségügyben ilyen kedves, gondoskodó, figyelmes emberek dolgoznának akkor nem lenne semmi baj.

#59 Hangai 2007. 07. 24. - 04:49:10

EZEN HOZZÁSZÓLÁSÁT TÁMOGATOM, MERT LELKIISMERETESEK, SŐT NÉHA TÚL IS HAJTOTTAK AZ ORVOSOK! 2 PL. a FIAM ÚJJA ELTÖRT EGY KOSÁRLABDA MECCSEN MÁSHOL BEGIPSZELTÉK - oRSZÁGOS TRAUMATOLÓGIAI INTÉZET. 3 HÉT MÚLVA , ELREPEDT! a hONVÉDBEN HOZTÁK hELYRE A BALESETI SEBÉSZETEN! ELTELT 2 ÉV. eGY FLORBOLL MECSSRŐL MÉG HAZAJÖTT, DE NEM TUDOTT LÁBRA ÁLLNI! VASÁRNAP REGGEL BEVITTEM A HONVÉD KÓRHÁZBA A BALESETI SEBÉSZETRE. RÖNTGEN FEKVŐGIPSZ + 2 MANKÓ VÉTELE, AZTÁN 2 HÉT MÚLVA JÁRÓGIPSZ. íGY NEM KELLETT MŰTENI!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOST MAGYARORSZÁG FROLBÓL EGYETEMI VÁLOGATOTT TAG! TAVALY A BERNI EGYETEMI VILÁGBAJNOKSÁGÁN CSAPATUK 24 KÖZÜL 6. HELYET SZERERTE MEG MAGYARORSZÁGNAK! éN IS KÖSZÖNÖM A hONVÉD KÓRHÁZNAK!

#60 Hangai 2007. 07. 24. - 04:33:13

Tisztelt Hölgy/Úr! Már nyugdíjas honvéd alez. vagyok: Tudtommal 2006. kb. októbertől DR. VACZHAJA JÓZSEF volt az onkológia osztályezető! Neki és kollégáinak köszönje meg segítő munkályukat, melyet én is megteszek most, mivel kb. 15 éve kisebb -nagyobb bajaimmal kezelt! Tiztelettel! Az MH KKK orvosainak, személyzetének! sk: HG


 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: