Házipatika fórum: Magyar Imre Kórház (Ajka) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 4 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Magyar Imre Kórház (Ajka)

#41 2007. 05. 05. - 11:41:31

Teljes mértékben egyetértek veled,ami a kórházról való véleményedet illeti.

#42 2007. 05. 05. - 10:30:33

Titanilla!Először is tanulj meg helyesen írni,másodszor ha ilyen véleményed van a kórházról,hogy lehetséges ,hogy a nővéredet engetted itt megoperáltatni?Egyébként mindenkinek szive-joga kórházat választani.a vérvételről meg annyit,egyáltalán nem olyan egyszerű ,a rutint ehhez is meg kell szerezni,mint ahogy minden más munkához is.Az ÉV KÓRHÁZA címet pedig joggal érdemelte ki a kórház. :)

#43 2007. 05. 02. - 21:18:26

Hát nem is tudom, hogy mi jó van az ajkai kórházban....a testvéremet ma vitték be :( és csak tologatták össze-vissza....ezért el kellett vinnie szüleimnek Tapolcára....nem tudom, hogy ezen mért lepődök meg...a nővéremet is ugyanígy bevitték őt még el is látták cak az akkori ügyeletes orvos megvárta míg í másik odaér és akkor műtötték vakbéllel.... és most, hogy halálra izgulom magam a tesómért eldöntöttem, hogy még egy vérvételért sem fogok bemenni, inkább elmegyek veszprémbe ott talán normálisabb orvosok vannak!Hát igen valójában egy egyszerű vérvételt, hogyan lehet elrontani?hát ezt kérdezzük meg inkább az ajkai orvosoktól ugyanis apukám a vénáját is sikerült átszúrni... :o nem számít! kiváncsi leszek, hogy mien véleménnyel van a többi ember az "év kórházáról" :|

#44 2007. 01. 13. - 20:14:11

Én 280 km.-t utaztam, hogy az ajkai kórházban 'nyaralhassak', de örök emlék marad... Rosszul lettem és a nőgyógyászaton landoltam. A doktornő épp egy 32. héten született újszülöttet mentett meg. Fáradtan, kimerülten csak egy kevés türelmet kért, hogy egy szőlőcukrot bekaphasson és megvizsgált. Méhen kívüli terhesség gyanujával bent tartott és egy készenlétes kollégától konzíliumot kért (Őt első látásra motorosnak gondoltam, mint orvosnak). Később úgy döntöttek megműtenek.2 kimenetele lehetett: a folyadék a hasamban méhen kívüli terhesség eredménye vagy pedig egy ciszta rupturált viszont akkor gyermeket várok. Amikor felébredtem ketten mosolyogtak rám:a párom és az Őrangyalom. Gyermeket vártam, csak akkor még olyan kicsi volt a magzat, hogy ultrahangon nem lehetett látni, de az altatást és a műtétet mindvégig ennek lehetőségnek a tudatában végezték. Azóta eltelt fél év s az orvosok mind Ajkán, mind a szülővárosomban végigkövették a terhességem. Ha a Teremtő is úgy akarja, hamarosan egy pici lány reménybeli boldog édesanyja leszek. A születést is szeretném a szívembe zárt orvosokkal átélni, de sajnos sok minden változott. Nem lehet tudni választhatok-e majd orvost és ha igen választhatom-e azokat akiknek a kicsi lány életét köszönhetem. Ez még a jövő... de, Köszönet Doktornő, Őrangyal, azóta Barátnő: Dr. Csalló Mária És köszönet Doktorúr, akit motorosnak hittem: Dr. Stark Gábor És köszönet a kórháznak is a Ny-magyarországi ellátásért! Kívánom, hogy ezekre az Emberekre sokáig büszkék lehessenek!

#45 2007. 01. 10. - 21:13:53

:@ Hát,jobb ha a magyar egészségügy azért jobban körül néz.A doktorúr sem szent.Pár éve ha rajta múlott volna bizony akár beteg gyereknek adhattam volna életet.És talán a boríték hiánya miatt -nem tudom-de egy biztató szava nem volt.A szaktudása talán megvan,de emberileg nem sok jót tapasztaltam és hallottam róla.Szóval vannak nála különb és jobb emberek és orvosok egyaránt.

#46 2007. 01. 02. - 20:09:42

ÉN TÚLZÁSNAK TARTOM AZ ÖN IRÁSÁT IGENIS AZ AJKAI KÓRHÁZBAN NAGYON JÓ ORVOSOK VANNAK A MOSTANI VEZETÉS IS MINDENT MEG TESZ ANNAK ÉRDEKÉBEN HOGY AJKA ÉSKÖRNYÉKE JÓ ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLJÖN,PERSZE A NŐVÉREK IS NAGYON FELKÉSZÜLTEK ÉS RENGETEGET DOLGOZNAK.MI MÁR TÖBBSZÖR IS VOLTUNK AZ AJKAI KÓRHÁZBAN ÉS CSAK JÓT TUDOK IRNI LEGYEN AZ BELGYÓGYÁSZAT,SEBÉSZET ,SZÜLÉSZET .MI LENNE HA ILYET PEDIG LE SEM SZABAD IRNI,NEM SZABAD VONZANI A ROSSZAT, MINDEN JÓT KIVÁNOK ÖNNEK

#47 2006. 12. 29. - 16:19:45

az én anyukám ápolónő volt évekig a kórházban és mondhatom nagyon sokat tettek a nővérek a betegekért. 12 órát kellett dolgozniuk,és sokszor olyan feladatot adott ki az orvos amit nővér nem is végezhetett volna el, csak az orvos had aludjon az éjszakás műszakban!! Sokak nemis az orvosoknak hanem a nővéreknek köszönhetnek mindent! párszor elgondolkodtam már ha velem valami súlyos baleset történne, életben maradnék e ha Ajkára visznek?

#48 2006. 12. 23. - 11:35:03

Nyáron volt egy súlyos szembalesetem. Falvésés közben a kalapácsról lepattant egy szilánk és a szemgolyómat átfúrva a szemem belsejében állt meg. Bevitt a feleségem a kórházba elsősegélynyújtásért. Szakorvos a környéken sem volt, szakápoló ugyanott. Ellenben felajánlották, hogy mehetek Pápára vagy Veszprémbe színpátia alapján.A kérésemre, talán jólesne valamilyen fájdalomcsillapítás nemleges választ kaptam. Az indoklás szerint Ők nem tudják mit fognak velem csinálni, ha esetleg orvossal találkozom. Mentünk Veszprémbe. Itt egy alapos vizsgálat után közölték velem örüljek, hafogok látni. A szemész főorvos sürgősséggel kérte a mentősöktől a szállításomat délután hat körül. Másnap reggel fél hatig még választ sem adtak a kórháznak. Megint csak saját autóval tudtunk elmenni Pestre a Mária utcai Klinikára. Ott érdekes módon mindenki tudta miért veszi fel a fizetését. Most már szemüveggel ugyan, de tudok vezetni és olvasni is. Így 46 évesen úgy gondolom nekem nem igazán kell az ilyen ingyenes egészségügy. István

#49 Tiduly 2006. 12. 06. - 08:48:47

:) Mióta a kórház működik - a dolgok rendje szerint - családom több tagja, és én is, többször kerültünk a Magyar Imre Kórház valamelyik osztályára. Minden esetben - legyen műtét vagy egyéb betegség - megértő, türelmes ápolásban, szakszerű kezelésben részesültünk. Úgy vélem azonban, hogy a kórház jelenlegi vezetésének mindent meg kell tennie azért, hogy az évtizedek alatt elért szakmai és erkölcsi hírnév megmaradjon vagy még jobb legyen.

#50 kiskimba 2006. 11. 14. - 13:48:29

A Gyermekosztályról példát lehetne venni. Itt minden nővér, asszisztens, doktornő nagyon kedves, szeretik a gyerekeket, tisztaság, és rend van mindenhol. Csak így tovább!

#51 2006. 11. 08. - 20:29:33

Néhány szóban én is szerteném megosztani kórházi élményeimet. Köszönet és örök hála DR. NAGY ZOLTÁN szülész nőgyógyász főorvos Úrnak. Néhány évvel ezelőtt operált és azóta is segít betegségem elviselésében. Csak így tovább !!!. Ha a magyar egészségügy ilyen emberekre alapozna, akkor ma már egy fejlett társadalom polgárai lennénk. Szaktudása és emberséges hozzáállása a betegekhez példaértékű.

#52 2006. 11. 02. - 17:01:10

Sziasztok! Olvasom a hozzászólásokat és egyre csak az jár a fejembe, hogy nem lehet az egész kórházra szóló jó ill. rossz véleményt monani. A közelmúltban én is élveztem vendégszeretetüket, és meg kell mondanom kellemesen csalódtam. Mivel műtétre került sor így nagyon féltem, mint bárki más ilyen helyzetben. Ennek ellenére végig úgy éreztem hogy jó kezekben vagyok, amit Dr. Stark Gábor főorvos úrnak és a nőgyógyászat ápolónőinek köszönhetek. Ez volt a jó, és most jöjjön a rossz... Fül-orr-gégészet: Néhány évvel ezelőtt elmentem, hogy nem alig hallok az egyik fülemre. Gondoltam ki kell mosni aztán kész. Az orvos közölte velem hogy semmiféle mosásra nincs szükség, ugyanis be van szűkülve a dobhártyám. Biztos náthás voltam a közelmúltban. Írt fel orrcseppet és kész. Nem voltam náthás, és nem is használt az orrcsepp! Mit tud ilyenkor tenni az ember? Elmegy egy másik városba egy másik orvoshoz. Ott normális kikérdezés és vizsgálat után kiderült, hogy olyan problémám van ami csak műtéttel korrigálható! (hallócsont elváltozása, protézist kell beültetni) Tehát köze nincs náthához és dobhártyához! Ezek után jó a kórház vagy rossz? Osztályokra kellene bontani ezt a kérdést.

#53 mgs67 2006. 10. 17. - 17:57:49

Szerencsére még nem kerültem betegként a kórházba és látogatóként is nagyon ritkán, de amit kifogásolok és gondolom ezzel nem vagyok egyedül, az a szakrendelések időbeosztása. Furcsának tartom például, hogy nőgyógyászati szakrendelés a hét egyetlen napján sincs délután. Azok közé a szerencsés emberek közé tartozom, akik egy szakban járnak dolgozni és mint említettem szerencsére nem vagyok beteg, de évek óta a nőgyógyászati szűrővizsgálatot, amelyet egyébként a Tb támogatna csak magánrendelésen tudom elvégeztetni. Szerintem sokkal többen mennének el a különböző szűrővizsgálatokra, amennyiben hatékonyabban lehetne egyeztetni pl. különböző vizsgálatok időpontjait, ( akár több vizsgálat is elvégezhető lenne egy nap alatt) illetve akár cégeknél kampányszerűen szerveznének ilyen vizsgálatokat. Valószínűleg minden munkáltatónál találnának ehhez partnert, hiszen az ő érdekük is, hogy munkavállalóik egészségesek maradjanak.

#54 2006. 10. 12. - 17:50:56

A férjemet is a rohammentő vitte be a kórházba szivinfarktussal, azonnal ellátták és máris küldték tovább a Szívkórházba. Hidd el, hogy csak perceken múlt minden. Nem tudom, neked milyen baleseted lehetett, amit csak "nézegetni" tudtak?! Bővebben? Márti

#55 2006. 10. 12. - 13:03:21

Kedves batkamano! Megmondom őszintén:Nem!Nem jutott eszembe,mivel érdekes módon a pápai kórházban elsőre sikerült az infúzió bekötése...erről ennyit.De az infúzió bekötés csak egy példa volt a sok közül...mivel az ápolónők "kedvességéről" nem szeretnék nyilatkozni,mert az lenne szalonképes...És ez nem csak az én tapasztalatom.Sajnos....

#56 batkamano80 2006. 10. 11. - 21:04:47

T.Feketerigó ! Az eszedbe sem jutott,hogy esetleg a Te vénád volt " nyamvadt ???!! :p

#57 2006. 10. 11. - 08:44:57

Kedves Barbara! A győri kórház is majdnem ilyen szegény, csak ott foglalkoztak a sürgős esettel az orvosok, nem kellett rá napokig várni. Ha veled beleset történne, kimenne érted a rohamentő, befektetnének a kórházba, és napokig csak nézegetik, hogy mi a bajod, nem műtenek meg, akkor te is azt gondolnád, hogy jól teszik a dolgukat?

#58 2006. 10. 10. - 15:07:56

Most jöttem ki a kórházból és másokkal ellentétben meg vagyok elégedve. Mindenki csak a rosszat látja meg, pedig nagyon nehezen tudnak eleget tenni a beteg elvárásainak. A betegek nagyon sok beteg igen sokat vár el az ápolóktól és az orvosoktól, mindenki hamar és nagyon gyorsan szeretne meggyógyulni és hamar hazamenni. Érthető, csak hát ez nem igy müködik sajnos. Szerintem mindenki teszi a dolgát és elég jól teszik a körülményekhez képest.Szegények a kórházak és ezt be kell látnunk. Türelem és hamarosan jobb lesz.

#59 2006. 10. 10. - 11:20:59

Megrökönyödve látom,hogy az ajkai kórházban,nem csak a fül-orr gégészeten nem állnak a helyzet magaslatán.(lásd:zorics hozzászólása)A környéken lévő kórházakban(Pápa, Veszprém stb.) már nem is csodálkoznak,ha az ember nem az ajkai kórházba megy,ha valami baja van....Tőlem speciel csak annyit kérdeztek anno,2 éve amikor már sokadjára szenvedtem az orrpolypommal "ajkán műtötték?hát akkor nem is csodálkozunk..." . Szerintem ez elmond mindent az ajkai kórházról....szégyen.

#60 2006. 10. 10. - 08:46:22

A testvérem a közelben szenvedett balesetet egy építkezésen, ebbe a kórházba szállították. Leesett a tetőről, jobb sarka szilánkosra törött, mindkét alkarja elmozdult, jobb alkarjában porcleválás volt. 3 napon keresztül semmit nem csináltak vele, átkötözték a sebeit. Lábáról le is kellett tépni a bőrt, mert elvizesedett. Mindkét karja vállig, jobb lába teljesen gipszben volt. Az orvosok nem igazán törődtek vele. Szuleim sem nagyon tudtak orvossal beszélni. A legközelebbi kórház a győri, és szerencsére el tudták intézni, hogy átszállítsák oda. Ott azonnal megröntgenezték, nemcsak 1-2-szer, mint Ajkán. Azonnal megműtötték. A sarkában a csontdarabokat a bőre tartotta egybe. Szögeket és csavarokat operáltak a lábába. Senki nem értette, miért nem csináltak Ajkán semmit (vagyishát, mint mondták, nem mertek hozzányúlni, de akkor miért nem küldték át ők másik kórházba?!). A műtét után az orvos azt mondta, hogy talán 1 éven belül tud lépni egyet-egyet. 6 hónap múlva már járt. Szerencséje volt, jól sikerült a műtét, mellette volt a családja, nem vesztette el az akaratát , meg akart gyógyulni. Ha Ajkán marad, most nem lenne lába. Ennyit a magyar egézségügyi ellátásról. Minek olyan helyen sebészet, ahol nem merik megműteni az embert? HA BALESETED VOLT, AJKÁRÓL MENEKŰLJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 • 4 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: