Házipatika fórum: Magyar Imre Kórház (Ajka) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 4 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4

Magyar Imre Kórház (Ajka)

#61 2006. 10. 09. - 12:46:17

Az én "kálváriám" ha lehet így fogalmazni 1997 őszén kezdődött amikor is megállapították,hogy orrpolipom van.Ez így elsőre nem is olyan ijesztő,mivel véleményem szerint,ez ma már rutinműtétnek kellene,hogy számítson,amit már a portán is megtudnának akár operálni.Na mindegy...Az ajkai fül-orr-gégészeten egy idős orvos praktizált,aki megnyugtatott egy rövid kivizságálás után,hogy nem lesz semmi probléma,ez egy rutinműtét,még aznap délután végrehajtja rajtam ezt az egyszerű kis műtétet.Nem is féltem,gondoltam,ohhhh,hát ez tök egyszerű lesz.Hmmm.Én naív...Délután fel is készítettek a műtétre.Akkor 13 éves voltam, és helyi érzéstelenítéssel próbálták eltávolítani belőlem a polypot.Csakhogy én mint gyermek,persze nekiálltam sírni,mire az orvos "válasza" kiabálás,nem is,inkább ordítozás volt,állítása szerint hisztis vagyok,és menjek onnan a fenébe,majd másnap elaltatnak,és úgy műtenek meg.CSakhogy én éjszaka belázasodtam,így nem tudtak megműteni.Hazaküldtek.Egy hét múlva vissza.Akkor már elaltattak.2 nap múlva kiszedték a gézeket az orromból...és láss csodát...bennhagytak egy darabot a polypból az orromban.hmmm.érdekes.Miután édesanyám kérdőre vonta az orvost,válasza az volt,hogy a sok vértől nem látott semmit.Ez felettébb érdekes.Ha ez egy rutinműtét,ahogy ő fogalmazott,miért nem lehetett rendesen elvégezni?Persze mondanom sem kell,hogy távozásom napján várta volna a kedves orvos úr,hogy a hálapénzzel megtömött boríték a zsebébe csusszanjon...persze...még mit nem?Eltelt két év,és ismételten előjöttek a panaszok.Diagnózis:hatalmas orrpolyp az egész orrjáratban,amely már a garatba lelóg,és félő,hogy megfulladok...komoly.Újabb műtét.Immáron egy másik orvos műtött.végeredmény:a "rutinműtét"et ismételten eltolták....A következménye két évvel ezelőtt ismételten meg kellett operálni....Én nem tudom elképzelni,hogy miért nem lehet egy ilyen egyszerű műtétet normálisan elvégezni.... HOzzá kell tegyem a hálapénz most már landolt az orvos zsebében...nem is kevés....Az ápolónők hozzáállásáról meg már ne is beszéljünk....Aki tizedszerre sem bír bekötni egy nyamvadt infúziót...hát szerintem az nem való ápolónőnek.És ha az ember meg nyafogni mer,még jól le is alázzák,hogy milyen hisztis vagy....Lényeg a lényeg,szerencsére 2 évvel a pápai kórházban sikeresen megműtöttek,amiért azóta is hálás vagyok.Eltelt több mint 2 éve,és azóta sem tapasztaltam semmi elváltozást,ami arra utalna,hogy kiújult az orrpolypom.Pedig ha Ajkán műtöttek volna,most már aktuális lenne egy újabb műtét,mert az ajkaiak állítása szerint,"ez mindig ki fog újulni"pffffffffffffff.köszönöm.Úgyhogy most 22 évesen azt mondom,az ajkai kórházba akkor sem mennék(legalábbis a fül-orr-gégészetre) ha az lenne az utolsó kórház az országban...

#62 2005. 11. 28. - 18:49:26

Nemrég múlt kilenc éve,hogy kapcsolatba kerülten az Ajkai kórházzal,mint beteg. Azóta két alkalommal voltam a fertőző osztályon,és műtöttek a sebészeten mindenütt csak jó tapasztalatokat tudok mondai. Mikor bementem nem álltak túl jól a dolgaim,emlékszem a háziorvos azt mondta "menjek nyugodtan a doktornőnek ugyan lejárt a munkaideje de megigérte hogy megvár" így történt - Dr Takács Andrea volt. Dr Kamarás György főorvos úr úgyéreztem igazán jó kollégákkal volt körülvéve, mint pld Makkai Dr nő A nővérek is tapintatosak és rendkívül udvariasak voltak. Azóta is járok kontrollra és meg sem fordult a fejemben,hogy máshova menjek,pedig lenne lehetőség közelebb is. Hogy-e sorokat most leírhatom jórészt nekik köszönhetem,nem lehetek elég hálás érte. Egyébiránt a műtét nem igazán sikerült,de tudom,hogy mindent elkövettek igazán kiválóan elláttak a sebészeten is. Nem csodadoktorokra bíztam magam,hanem lelkisimeretes orvosokra és ápolókra akik kiválóan tették a dolgukat. A dolog nem csak az eü személyzeten múlik,hanem a betegen is, én nagyon kritikus szemmel nézek mindent magamat is beleértve és ha azt mondom,hogy jó a környezetem el szokta fogadni. Azért döntöttem úgy,hogy meg írom a véleményem,mert legtöbbször csak kritikát szoktunk írni,- méghozzá rosszat - mert az most nagy divat, de ne hallgassuk el a jó véleményt sem még ha oly régen is történt. Ebből is láthatja mindenki, évek múlva is a fejére olvashatnak rossz dolgokat és elismerhetik lelkiismeretes kiváló munkáját, ez már önmagában is elég ösztöntő lehet, hogy az esetleges negatív hozzáállás megváltozzon. Jó egészséget és sok sikert kivánok a kórház minden dolgozójának. Én önökre szavaztam!

#63 GOJKO 2005. 11. 21. - 20:57:55

Szinte csak jót irhatok erről a kórházról is,kiemelve a nőgyászati osztály dolgozóit,és dr.Németh Zsolt adjunktust,nemrég voltam betege,lelkiismeretes,nagy szaktudású orvos,minden elismerésem az övé!szép tiszta az egész kórház,egyre bővülő müszerparkkal,ha valakinek van véleménye az én hozzászólásomhoz,kérem irjon :d ;)

#64 Törölt felhasználó 2005. 08. 29. - 15:14:32

Üdvözöljük a(z) Magyar Imre Kórház (Ajka) fórumán! Ha Ön vagy hozzátartozója az adott intézmény betege volt, ebben a topikban értékelheti a kórházról szerzett benyomásait. Írja le véleményét, cserélje ki betegtársaival a tapasztalatait az ott folyó gyógyító munkáról, a kezelés, az ápolás, a betegellátás színvonaláról, az egyéb körülményekről. Reményeink szerint az Ön értékelése is elősegítheti a kórház hatékonyabb, színvonalasabb munkáját. Megjegyzéseit köszönjük, jó egészséget kívánunk!


 • 4 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: