Házipatika fórum: Csornai Margit Kórház (Csorna) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

Csornai Margit Kórház (Csorna)

#1 aganhi 2016. 02. 08. - 14:32:15

 Idézve: aganhi - Dátum: 2016. február 08. - 14:31:38

Miért is érzem úgy, hogy dr.Polgár Csabáról szóló bejegyzéseket ugyanaz az ember írta? Linkjeim

http://www.gyakorike...ek-tapasztalata

#2 aganhi 2016. 02. 08. - 14:31:38

Miért is érzem úgy, hogy dr.Polgár Csabáról szóló bejegyzéseket ugyanaz az ember írta? Linkjeim

#3 lepidopteris 2012. 03. 20. - 21:20:00

Én is pozitív véleménnyel távoztam a csornai kórházból. Örülök annak, hogy életem első műtétje itt történt, és nem máshol. Nőgyógyászati műtétem volt Dr. Polgár Csabánál (akivel szintén nagyon elégedett voltam!). Az ápolók mindvégig kedvesek és megértőek voltak. Próbáltak nyugtatni (nem csak engem, mindenkit). Akár éjjel, akár nappal, akár hajnalban, ők mindig a topon voltak, és ha segíteni kellett ott voltak! Kedvesek és mosolygósak voltak! A műtőbe menet is nyugodt tudtam maradni, sőt az altatóorvossal még nevettünk is előtte! :) A műtét után is figyelmesek voltak, folyamatosan rám néztek, hogy minden oké-e, kérdezgettek stb... Hallottam már sok rémtörténetet másoktól más kórházakból, hogy milyen borzalmas volt ott, így én kimondottan örültem, hogy engem nem értek ilyen negatív élmények. Ha szülésre vagy ne adj Isten újabb műtétre kerül a sor, biztos vagyok benne, hogy a csornai kórházat választom!

#4 mariasarvari 2011. 11. 18. - 18:38:00

A csornai kórháznak köszönhetem az életem.Egy rutin rákszűrésre mentem panaszmentesen, ahol Polgár főorvos úr rosszindulatú petefészek adenómát talált nálam. megműtöttek , utókezelés az onkológián, de élek és jól vagyok csak köszönni tudom. a kedvességet a tudást az odafigyelést. A csornai kórház olyan mint egy szanatórium. Nagy tudású orvosok, hozzáértő gondos és kedves személyzet.Megérdemli, hogy rá szavazzunk az "Év kórháza "lehessen.

#5 marypoppins68 2010. 11. 16. - 19:11:38

Én múlt év novemberében voltam a Csornai Kórház Nőgyógyászati osztályán műtéten, és sosem felejtem el az ott dolgozó orvosok , nővérek lelkiismeretes munkáját. Külön kiemelném Dr Polgár Csaba Főorvos urat , aki ha nem figyel oda rám, , lehet ma nagyobb bajban lennék. Köszönöm szépen!!!

#6 Scholes 2008. 12. 18. - 20:56:16

Már megbocsáss, de nem tudom ki vagy te, hogy csalásról beszélsz. Az hogy kézzel annyiszor szavazok, ahányszor a rendszer engedi, azt tudomásom szerint nem számít csalásnak. Csalásról akkor beszélhetnél, ha scriptet használtam volna arra, hogy minél többször szavazhassak. Egyébként az meg hogy utánna bosszúból leszavazod vagy tudom is én mit csinálsz, hát azt a lelkiismeretedre bízom, hogy megítéld. És azért úgy gondolom nem lehet elítélni mert ilyen bőszen szavazok rá, mert úgy gondolom, hogy megérdemli, hiszen annak ellenére ilyen színvonalat produkál, hogy milyen anyagi helyzetben van, és hogy valakik nagyon nem szeretnék, hogy fent maradjon.

#7 tibor.cserfai 2008. 12. 18. - 17:42:52

Igy jár aki csal

#8 monib 2008. 12. 15. - 13:15:01

Augusztusban feküdtem a csornai Margit Kórházban. Nőgyógyászati műtéten vettem részt. A kórház -felszereltségét tekintve- hagyott maga után kívánni valókat, de mindezt ellensúlyozta a szakmai hozzáértés, és főleg az EMBERSÉG! Ezért köszönet jár Dr. Polgár Csaba főorvosnak és a teljes személyzetnek, akik erejükön felül teljesítenek nap mint nap.

#9 kriszti773030 2008. 11. 14. - 22:13:00

Többször feküdtem már a Margit Kórház Szülészeti és nőgyógyászati osztályán.Itt vált valóra életem legnagyobb álma is tavaly novemberben;megszületett kisfiam Dávid.Nagyon sok támogatást kaptam orvosomtól Dr.Miskovszky Vilmos főorvostól már a terhességem alatt és a szülés közben is.Külön köszönet Horváth Szilvia szülésznőnek aki segítőkész és végtelenül türelmes volt hozzám mindvégig.A kórházban eltöltött napokban pedig az ápolószemélyzet valamint a csecsemős nővérkék tették még szebbé az első közös pillanatainkat.További sikeres munkát kívánok az osztály valamennyi dolgozójának!

#10 nadett 2007. 12. 01. - 16:00:53

sógorom 2007 nov. 24.én vadászat közben rosszullet, erős melkasi fájásai voltak. ,égett a nyelőcsövénél zsibbadt a keze ,fájt a háta nagy fájdalmai voltak mig a csornai margit kórház kardiológiai osztályára került. itt ekg-t csináltak neki ami nem mutatott ki semmit.az ügyeletes dr-nő ....klára mást vérnyomást mért még .majd a feleségével közölte, hogy a férjének nincs semmi baja, hisztizik,a férfiak ilyenek, majd másnap hazaengedték. hétfőn a háziorvos beküldte ujra vizsgálatokra, mert ujra fájásai voltak, ismét hazaküldték. a háziorvos augmentint irt fel neki mert valamiféle gyulladásra tippelt!!!!!!!!!!!!! feküdt otthonában az elkövetkező napokban, fájásai voltak de nem olyan erősek. majd nov. 27.-én reggel 5óra 45-kor felkelt , miközben a kávét melegitette, összeesett és meghalt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! a mentő győrből ért ki elsőként holott csornán is van. kb. fél háromnegyed óra mulva. hiába élesztették ujra, nem sikerült. a boncolás szivburok repedést állapitott meg. ugy gondolom az orvosok köztük .....dr klára óriási hibát , megbocsájthatatlan, amit csinált, miért engedte haza másnap, miért nem csinált ultrahangot ami kimutathatta volna hogy valami baj van a szivével. ön szerint klára nem tudom dr-nőnek nevezni mert nem tartom annak mit érzünk mi most . 40 éves életerős fiatalember volt egy 4 éves kislány apukája. ha vette volna a fáradtságot és jobban figyelt volna rá, és ugye nem azt nézte volna hogy ügyeletes hétvégén. vagy netán hétvégén megállhat az élet. nagyon sajnálom, hogy önhöz került a sógorom nagyon sajnálom azokat, akik az ön keze alá kerülnek. itt irom mindenkinek, hogymilyen kórház ez amelyik ilyen hibát követ el ??????????????lehet hogy nem kellene ezt annyiba hagynon, de óriási fájdalmunkban most nem tudok mire gondolni. valaki adjon tanácsot mit tegyek.

#11 antoniett 2007. 11. 13. - 09:20:57

Én mindhárom gyermekem itt szültem csornán,le a kalappal a nővérkék,a csecsemősök,a madamok,és persze nem utolsó sorban,az orvosok elött.Kedvesek türelmesek és megértők:)Pedig én elég hisztis páciens voltam de nekik mindig volt hozzám kedves szavuk.Külön köszönetet szeretnék mondani orvosomnak:Dr Polgár Csabának és Rózsi madamnak:)És még külön kiemelném :Szilvi madmot,Móni madamot,........Orsit,.......huhaaaa szóval mindenkinek köszönöm a türelmét,és további jó munkát kívánok:Antónia

#12 legalismajalis 2007. 09. 03. - 21:26:22

Annyi pozitív hozzászólást kapott a nőgyógyászat, hogy milyen jó fejek, tehát írnék én is vmit. Csornaiak vagyunk, feleségemmel épp a babánkat vártuk 38.hétben viszont győri orvoshoz jártunk, aki régi ismerősünk volt. Szombaton vezérműszíjas lett az autónk, vasárnap pedig a feleségem úgy érezte, hogy folyik a magzatvíz. Felhívtuk az atyaisteneket a nőgyógyászaton, -ismétlem vasárnap este 8 óra, no kocsi-, hogy most mi legyen, mehetünk?, bár győri a dokink. Az osztályvezető fő-fő góré csak annyit válaszolt, hogy meg kellene oldani ezt a kocsi ügyet, mer' hát Győrbe kéne menni, ugye. Szóval szóltam a kolléganőmnek és bementünk Győrbe. Szerencsére téves riasztás volt és szép kisgömböc született. Na ott télleg úgy fogadtak minket késő este, ahogy kell. Talán még annyit írnék ide, hogy egy genetikai ultrahangot 3 perc alatt lenyomni öltözéssel együtt kicsit fura dolog. Például az ilyen dolgok miatt megy el az ember magánklinikára, már ha megtehetei. További hippokrateszi esküvel teli sikeres gyógyítást kívánok a t. dr uraknak.

#13 2006. 12. 15. - 13:33:00

Betegségem jellege miatt töbször feküdtem a tüdő osztályon, ahol mindig lelkiismeretessen megvizsgáltak és kezeltek.Az Orvosok és az ápoló személyzet nagy szakmai tudással rendelkeznek. Bármijen problémával fordultam hozzájuk mindig segítettek, még akkor is amikor nem az ő hatáskörükbe tartozó gondjaim voltak. Cs. Misi

#14 2006. 12. 11. - 15:26:39

A tüdőosztályon ápolták nagymamámat aki nagyon súlyos állapotban került az osztályra,meggyógyították és lélekben is megerősödve térhetett haza hozzánk!Az egész osztály emberséges ,odaadó munkáját szeretném köszönni,és külön köszönünk mindent Juhász főorvosnak ,akiben nem csak egy nagyszerű orvost ,hanem egy még nagyszerűbb embert ismerhettünk meg!Soha nem feljtjük el,szakértelmét, és mindenre kiterjedő figyelmét,amit a betegek felé nyújt!Ritka a mai világban,hogy idős emberekkel így bánjanak!Nálunk ez a kórház és ez az osztály az első!!! Köszönjük!!

#15 2006. 11. 06. - 16:53:15

Többször voltam a Margit kórház nőgyógyászati osztályán, kisfiam is ott született. A nővérek kedvesek, a madamok még kedvesebbek, van idejük az emberre. Velem sokat beszélgettek, mert szükségem volt rá, hogy lelkileg felkészítsenek mindenre. Megmutattak mindent, elmondták mi hogy fog történni. Kb. öt hetet voltam bent összesen (visszajáró vendég voltam, mert korszülés veszélye fenyegetett) és az összhatás kellemes volt, ahhoz képest, hogy mégiscsak egy kórházban voltam. Azóta feküdtem már a makói kórház nőgyógyászati osztályán, és sajnos nagyon rosszul viseltem, (hozzászoktam a jóhoz) mert fele annyira nem higiénikus és fele annyira nem foglalkoznak az emberrel.:( Az orvosi hozzáállás és szaktudás is jó. Persze vannak orvosok, akik, miután "befutott a szekerük" nagyképűek lettek és nem foglalkoznak az emberrel, csak ha magánrendelésre jár hozzá, de a főorvost teljes szívvel tudom ajánlani akárkinek. A morcos külső mögött (sokszor lekiabált, hogy sokat szedtem fel a terhesség alatt) egy jó szakember és figyelmes orvos lakozik. Ha nem lett volna toppon (két hétig egyedül vitte az ügyeletet és az osztályt, mert az egyik orvos eltörte a kezét, a másik meg szabin volt) a legrosszabb is megtörténhetett volna, mikor komplikáció lépett fel a szülés alatt. A takarítónők jöhetnének később zakatolni, nem feltétlenül reggel hatkor, de ez részletkérdés!:))) e.judit

#16 loneed 2006. 10. 08. - 20:46:50

Én több alkalommal voltam a Margit Kórház nőgyógyászati osztályának betege, és gyermekem is ott jött világra. Kedvességgel, tisztelettel segítőkészséggel találkoztam minden alkalommal, amit most is köszönök! További sikereket, és kitartást kívánok minden ott dolgozó orvosnak, ápolónőnek, szülésznőnek, ebben a nehéz helyzetben!

#17 2006. 10. 08. - 16:39:26

Édesanyámat 1980-ban a hírhedt mosonmagyaróvári Karolina Kórházban a "vadállat" orvosok hetedszerre műtötték, és végül beülettek neki egy műanyag hashálót, és két nyitott folyó sebbel hazaadták. 23 év elteltével már nem tudtam nézni szenvedését és 2003-ban megtaláltam végre a híres és nagy szakmai háttérrel rendelkező csornai Margit Kórházat. Édesanyám hasfalának műtését itt elmerte vállalni egy híres főorvos, aki végre megszabadította Édesanyámat nagy fájdalmaitól. Azóta egészségesen él és decemberben betölti 81. életévét. A kórház minden dolgozójának, a Nővéreknek és Orvosoknak hálával tartozom.

#18 anonimus 2006. 01. 03. - 14:24:42

Édesapámat kb. egy éve, 2004 decemberében vittem be a csornai Margit kórház kardiológiai osztályára, mert szívbetegsége miatt vízzel telt meg a lába. Saját lábán ment be, én és édesanyám kísértük be. Egyszer már volt ilyen problémával bent, akkor dr.Sürtz Nándor és Vályi főorvos úr kezelte. Kisebb problémák után gyógyultan tért haza. Most viszont a két hozzáértő, gyakorlott kardiológus távozása után, áldatlan állapotok uralkodtak az osztályon. Karácsony után és Szilveszter közeledtével úgy vettem észre, minden más érdekli a nővéreket és orvosokat, csak a betegek nem. Kevés orvos lévén, a belgyógyászat más orvosai is a kardiológiára voltak beosztva, és a belgyógyászat betegei is itt voltak elhelyezve. Annak ellenére, hogy édesapámat januárra Debreceni főorvos úrhoz jelentettük be felülvizsgálatra, felvételekor Ábrahám doktor úr kezdte el kezelni. Már ezt is furcsának találtam. Sajnos napokig nem javult az állapota, csak drasztikusabb vízhajtószerek hatására kezdett a víz fogyni a lábából. Ágyhoz kötötten kellett feküdnie, mivel katéterezve és pelenkázva volt. Sokszor voltak gyomortájéki fájdalmai, amit én megpróbáltam jelezni orvosának és az épp mellettem elhaladó Németh doktornőnek. Németh doktornő kijelentette, hogy nem az ő betege és forduljak ahhoz az orvoshoz, aki kezeli édesapámat. Jeleztem a fájdalmakat a kezelőorvosnak is, aki nem tulajdonított neki különösebb figyelmet, annak ellenére, hogy ő végzett el kisebb katéteres gyomorműtétet egy évvel előtte az édesapámon, aki azóta is szedte rá a Qumatel gyógyszert. Majdnem minden nap bent voltam nála és ezt látták az orvosai is, ennek ellenére nem tájékoztattak semmiféle problémáról sem. Egyik nap röntgenre küldték át és a röntgenezés után a röntgeneredményt váratták vele, mikor jelezte nekem, hogy nem érzi jól magát. Ekkor én megkértem a kiértékelő orvost, hogy hadd vitessem vissza a kardiológiára, és a röntgeneredmény küldjék fel az osztályra. Ezt meg kellett volna tenni kérés nélkül is, nem tudom, miért kell az osztályon fekvő betegeknek megvárni a röntgeneredményt kényelmetlen tolószékben ülve. Abban a szobában, melyben feküdt ketten haltak meg mellette, a halott testét még órákig kellett körülparavánozva látni a szobában. A betegekre nem gondolva, akik lelki állapotát ez nagymértékben rontotta. Saját szememmel láttam, mikor az egyik betegszállító behozott egy magatehetetlen beteget, aki a guruló ágy szélébe kapaszkodott. Erre a beteghordó mérgében letépte róla és úgy belevágta az ágyába, hogy csak úgy csattant. Attól való félelmemben, hogy édesapámmal is így fog bánni, ha ezt szóvá teszem, nem említettem meg az esetet senkinek. Édesapám egyik lábfején körömgombásodás volt, mivel egyik ottlétemkor éppen a szobájában vizsgált egy beteget a bőrgyógyász dr. Béres Vera, megkértem, hogy vessen egy pillantást rá. Ő azonban elutasított és nem volt hajlandó rá. Kijelentette, hogy ezt csak a kezelőorvos írásos kérésére teszi meg. Hová lett az emberiesség az orvosokból? Mivel édesapám ágyhoz volt kötve, egyre jobban legyengült és már etetnem is kellett. A lábából eltávozott a víz, viszont teljesen legyengült állapotba került. Senki nem próbálta meg mobilizálni, mozgásra, sétára késztetni. Mikor megtelt a vizeletgyűjtő zacskó és hiába jeleztem ezt a nővérnek nem volt hajlandó kiüríteni, hanem tovább beszélgetett a többiekkel a nővérszobában. A betegek napokat feküdhetnek az összepiszkolt pelenkába, senki nem cseréli le, mert kevés a pelenka a kórházban. Saját magam láttam, mikor egyszer bent voltam, hogy a vizelettel teljesen átáztatott pelenkában feküdt az édesapám. Már annyira csípte az ágyékát, hogy a pelenka vízfelvevő szivacs rétegét is kézzel kiszaggatta. 3 hét múlva, teljesen legyengült, szállításra alkalmatlan állapotban mentővel hazaküldték édesapámat, habár az orvos megjegyezte, hogy tüdőgondozásra is szüksége lenne. Akkor, miért nem küldték át további kezelésre a tüdőosztályra? A zárójelentésen az szerepel, hogy javult állapotba hazaküldve. A saját lábán ment be és mentő hozta haza, szinte eszméletlen állapotban. Ez javult állapot? Még aznap este kihívtam az ügyeletes orvos, aki azt mondta, hogy a kórházbaszállítást már nem élné meg. Délelőtt 10-kor hazahozták, este 8 órakor meghalt. Szerintem a kórház hibázott. Ilyen állapotban nem szabadott volna hazaküldeni. Ha mégsem lehetett semmit sem tenni, akkor viszont azt közölni kellett volna a hozzátartozókkal. A zárójelentés nem ezt bizonyítja. Mindezt tetézi az, hogy Debreceni főorvos úr tudva hogy másnap hazaengedi a beteget nem írta meg a zárójelentést. Így másnap édesapámnak kb. egy órát kellett a kényelmetlen guruló hordágyon feküknie a zárójelentésre várva, a mentősökkel együtt. Ez a kórház leszerepelt előttem, mint szakmai hozzáértés,mint emberség terén. Teljesen alkalmatlannak tartom a lelkiismeretes betegellátásra. Az orvosait pedig minősíthetetlennek, lelkiismeretlennek tartom. A csornai kórház csődhelyzetét végigasszisztáló igazgatónő pedig semmiféle elmarasztalást nem kapott. Talán nem kellene egyszerre igazgatóként és orvosként is dolgoznia, akkor legalább az egyik feladatát el tudná hiánytalanul látni. Senkinek nem ajánlom, hogy itt kezeltesse magát. Egy elkeseredett hozzátartozó

#19 Andy76 2005. 11. 28. - 18:39:16

Az elmúlt években kétszer is a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának betege voltam. Saját bőrömön tapasztaltam meg az orvosok felkészültségét illetve az ápolók áldozatkész munkáját. Nélkülük nehezebben viseltem volna a megpróbáltatásokat. Mindannyian kedvesek, segítőkészek és türelmesek voltak, nem lehet elégszer megköszönni nekik. Munkájukhoz továbbra is sok erőt is kitartást kívánok. Hála nekik érte!! :)

#20 4492 2005. 10. 29. - 05:37:23

Az elmúlt héten pénteken a Margit Kórházban jártam, családommal.A portaszolgálaton készségesen útbaigazitottak minket, majd a szemészeti szakrendelésre mentünk.Nagyon kedvesek,készségesek és türelmesek voltak az asszisztensek,és a doktornő.Gyermekem maximális ellátásban részesült. Köszönet a megnyugtató szavakért, a mosolyért.


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: