Házipatika fórum: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (Budapest) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (Budapest)

#1 mariahorvath90 2012. 11. 02. - 19:27:48

 

Már több mint négy éve,járok az ORFI-ba,Zalaegerszegről. Poór prof.úrnak köszönhetem,hogy ismét tudok mozogni,járni.
A második emeleten fekszem,minden évben.
Nekem csupa pozitiv tapasztalatom van,a növérek,a gyógytornászok,a földszinti,az első emeleti kezelő helyiségek dolgozói
munkájáról.
Nem vagyok tapasztalatlan,hisz már közel 30 éve,járom az ország kórházait.Tudok különbséget tenni,kórház,és kórház között.Véleményem szerint,nem a " boriték" dominál.

Köszönet,és hála az ORFI kórház dolgozóinak!


Horváth Mária
sing

#2 mariazsichlanet 2012. 10. 24. - 07:58:54

Kedves Betegtársak!
Azt gondolom hogy az ORFI-ban végzett egészségügyi munka példaértékű lehet az egészségügy számára.
A jelenlegi helyzetben is teljes odaadással, magas színvonalon végzik munkájukat. Több mint 10 éve
kezeltetem gerincproblémámat az ORFI-ban.Hálás vagyok Dr.Winkler Valéria doktornőnek a lelkiismeretes
szeretettel és hatalmas szaktudással végzett munkájáért. Még sok egészséget és erőt kívánok Neki hogy gyógyítani tudja
azt a sok beteget, aki napmint nap felkeresi. A hálapénzről. mint mindenütt, aki akar és amennyit gondol
nyilván egyik orvos sem utasítja vissza.De azt tapasztaltam, hogy a nagyon idős betegekről akik nyilván
nem tudnak semmit adni, azokról is ugyanolyan szeretettel gondoskodnak, gyógyítanak.Kivállóak a gyógytornászok
de a teljes személyzetet is csak dicsérni tudom.
sing

#3 szaboed 2011. 12. 20. - 13:37:48

Szia! Az orvosokat sosem KELL "lejattolni", szerintem ezt az ember maga dönti el, hogy ad-e vagy sem. Az ORFI-ban is így működik. "Jatt" hiányában is ugyanolyan odaadással bánnak a betegekkel!! :)

#4 szaboed 2011. 12. 20. - 13:32:45

Kedves male56! Első ízben beutalót kell kérni a házi orvostól, mely az ORFI-ba szól. Az ORFI-ba mindenképp vigye magával az eddigi reumatológiai leleteit (gondolom reumás panaszokról van szó). A beutaló általában 1 hónapig érvényes. Úgy gondolom, hogy nincs várólista, habár rengeteg a beteg. Amennyiben TAJ-kártyával rendelkezik, ebben az esetben nem kell önrészt fizetni (legalábbis gyerekek esetében nem, ezért gondolom, hogy a felnőtteknél sem). Bejelentkezéskor elirányítják, vagyis beosztják. Saját tapasztalat alapján írtam le a fent említett dolgokat. A kislányom sajnos rendszeres "vendége" az ORFI-nak, így megtapasztaltam a folyamatokat.

#5 noverke2 2011. 11. 24. - 21:44:55

Ha legközelebb születek ... újra Nővérke leszek ... de több erkölcsi és anyagi megbecsülésért ?! :) "Nagyon szeretem a hivatásomat ,és nap mint nap látom mekkora bajok vannak. Nincsen lepedő,nincsen gyógyszer,nincsen nővér,nincsen pénz alapvető dolgokra. Szörnyű belenézni a beteg szemébe amikor például közlöd velük hogy elmarad a műtétje mert..., nincs gyógyszer,mert....jöjjön vissza.El veszik a bizalom,kialakul bennük egy hatalmas félelem, mert mindenki tudja ha egészsége nincsen,akkor nincsen élete.Ennek ellenére soha nem fogom azt mondani, bár csak mást tanultam volna, ha újra kezdhetném igen újra ezt tanulnám..." Köszönjük dícsérő szavait......de sajnos nem magán Intézmény! HIVATÁSSZERŰEN dolgozunk,minden betegnek a kijáró tisztelettel és lelkiismerettel,szaktudásunknak megfelelően....nem a bérünknek mérten,hiszen nincs pénz ALAPVETŐ DOLGOKRA!

#6 kgyula34 2011. 08. 19. - 16:58:31

Éreklődnék hogy lehet e az OFRI ambulans rendelésére beutaló nélkül jelentkezni. A panaszom artrózis, röntgen felvétel van. Köszönettel, KGyula.

#7 male56 2011. 01. 26. - 21:36:14

Segítséget kérnék! Vidéki vagyok most mennék először az ORFI-ba. Az orvosom semmiféle tájékoztatást nem adott a bejelentkezésről, a kezelés idejéről, mennyi ideig érvényes a beutalóm? Várólista van-e? Önrészt kell-e fizetni és ha igen mennyit? Bejelenkezéskor beosztanak, vagy én is kérhetek helyet? Ha kérhetek, hová érdemes? Ha valaki tud segíteni hálás lennék.

#8 riverside 2010. 11. 25. - 11:35:33

Szeretném megkérdezni valakitől, akinek van tapasztalata, hogy milyen sebészeti ellátásra számíthat a férjem ebben a kórházban. Sérvműtétre írták ki jó félév múlva. Nem szeretném, ha nem profi módon történne a műtét. A kórház vagy orvosai miatt komplikációt nem szeretnénk bevállalni. Előre is köszi az őszinte válaszokért.

#9 chantal69 2010. 11. 24. - 13:34:51

Én elhiszem, hogy ez mind igaz és egy csodálatos csapat dolgozik ott, de azt viszont felháborítónak tartom, hogy a telefonközpont siralmas, mert összevissza kapcsolgat, ha meg közvetlenül pl. időpontot szeretnék kérni egyszerűen nem veszik fel a telefont, vagy felveszi és lecsapja!!!!! Hetek óta próbálok időponthoz jutni és végre orvos kezébe!!!! :s

#10 flazarne 2010. 10. 16. - 15:59:41

Én is nemrég feküdtem az ORFI-ban - nem először- úgyhogy van némi tapasztalatom. A kórházon belüli változások miatt most a 3. emeleten voltam. Sajnos ez az emelet az eddigi tapasztalataimat megcáfolandó, nagyon elhanyagolt, és "gazdátlannak" tűnik. A konyharészben - mikro, asztalok, tálalóhelyiség stb. - szó szerint koszos. A szobákban az éjjeli szekrények, ágyak szintén. Hogy lehet az, hogy ugyanabban az épületben az egyik emeleten van a mosdóban WC papír, kézmosószer, és a másikon meg csak az üres tartálolyok, de abból akár kettő is? Hogy jut az egyik emeletre fehér abrosz, a másikra meg csak piszkos viaszos vászon? Hogy a szobákban a felmosóval csak arrább taszigálják a földön lévő koszt. Vallom azt, hogy amilyen a vezető, olyan az osztálya is. :( Nem érthető számomra - mivel már 3 évvel ezelőtt is szóvá tettük sokan, hogy az ételek minősége kritikán aluli -, hogy a mai versenyképes világban miért nem keresnek egy megfelelőbb beszállítót? Kérdezhetnék, miért megyek oda, ha ennyire rossz? Hát azért, mert ezeket a tisztaságbeli kifogásokat eddig nem tapasztaltam, és az orvosom, akit 3 éve szerencsémre megtaláltam egy bűbájos, segítőkész, a betegért felelősséget vállaló, kiváló szakember!!!! Már többször segített rajtam, amiért örökké hálás leszek Neki. És egyébként a betegellátó személyzet is kiváló munkát végez, kiemelve a földszinti UH-osokat, és az I. emeleti elektromos kezeléseket végzőket. :d Ezúton is köszönöm Nekik munkájukat, türelmüket!!! Ha a körülményeket rendezettebbé tenné ennek az emeletnek a vezetője, talán az ott dolgozó szakemberek is jobban éreznék magukat, és még jobb munkát végezhetnének.

#11 medamomo 2009. 10. 06. - 19:34:46

Sziasztok és egyfolytában alszom (nem a kórházban) :p Hanem ülve, munka közben, közlekedve. Volt h 11 órát aludtam folyamatosan............ :'(' Ilyen még nem fordult elő.....ez az első.

#12 medamomo 2009. 10. 06. - 19:02:39

Sziasztok! Ha már a pénzről van szó, az ORFI-ban le kell jattolni az orvosokat? Pl. a 4. emeletieknek? Köszi

#13 Katimama 2008. 01. 24. - 07:43:54

Az ősszel 3 hétig feküdtem az ORFI-ban, minden tiszteletem a kezeléseket végző asszisztenseknek, gyógytornászoknak! A kezelésekre pontosan elmentem, csekély összeggel honorálva a szakszerű és kedves hozzáállásukat. De van olyan szakterület is, ahol nem fogadnak el pénzt, szinte megbántottnak érzik magukat, ha az ember bepróbálkozik, és ez a terület az, ahol a leghatékonyabbak a kezelések... Az biztos, hogy lepusztult volt a kórterem, kevés a szekrény, a mosdóba menetel előtt nagy lélegzetet kell venni, de én megúsztam egyelőre egy nyaki sérvműtétet! Én ez utóbbira emlékszem szívesebben, és hálás is vagyok érte! :) :)

#14 Csiporka 2006. 12. 05. - 18:07:49

Üdvözletem Mindenkinek! Nekem van olyan szerencsém, hogy jelenleg is az ORFI-ban kezelnek csípőproblémával és én az étkezés minőségén és a mellékhelyiségeken kívül nem tudok semmit sem kifogásolni. A szakmai tudásuk, kedvességük maximális, igaz, én adok is minden kezelésnél egy minimális összeget, ami talán épp egy kávéra elég egy büfében...De azt a rengeteg hisztis beteget ilyen türelemmel elviselni....bizony én még pénzért sem tudnám. Rettenetesen rossz azt látni, hogy valaki bejut oda és folyamatosan nyafog a tornák é kezelések miatt, hogy nem megy el az időpontokra, hogy olyanokat üzen a személyes gyógytornászának, hogy "ő egy kínzó hóhér" Kérdem én...nm ezért vagyunk ott? Hogy ha torna tud segíteni rajtunk, akkor tornázzunk? És ha ezt naponta 3x, akkor 3x? Nélkülünk nem tudnak rajtunk segíteni!!!! Ők si csak embeek, akiknek ugyanúgy van beteg édesanyjuk, beteg gyerekük, ugyanúgy válnak, anyagi gondjaik vannak, vagy éppen kirúgták a 20 éve mellettük dolgozó kollégájukat és essetleg lehet, hogy holnap ők jönnek.... Én csak gratulálni tudok az ORFI csapatának és Mikó Ibolya doktornő mellett dolgozó minden kollégának, mert maximálisan meg vagyok velük elégedve. Pedig még van ott három napom.... Csak ilyen jó ellátást kívánok mindenkinke minden egyéb eü. intézményben az országba és akkor elégedett lesz mindenki. Vagy nem? Hiszen nekünk magyaroknak semmi sem jó, valamiért mindig kell nyafogni....

#15 2006. 01. 20. - 13:54:41

Fel kell,hogy világosítsam Asszonyom! Véleményem szerint,ma Magyarországon,ha ELŐRE nem fizet az ember,semmit nem csinálnak vele.Az orvosok nem foglalkoznak érdemben a beteggel,csak ha előre fizetett.Ha nem így tesz,például egy műtéti előjegyzéskor,könnyen az életébe kerülhet!-Gondoljunk csak bele,mit jelent egy igen súlyos probléma esetében,hogy pl. január 24-én,vagy március 24-én kerül sor a műtéti beavatkozásra.-Az orvost-véleményem szerint-senki sem vonja felelősségre amiatt,hogy milyen sorrendben jegyzi elő a betegeket.Ez csak azon múlik,mennyire szimpatikus egy beteg a orvosnak. Mindenki ennek tudatában ad,vagy nem ad előre pénzt. Ha tragédia történik erre senki nem szokott gondolni. Tehát a magyar egészségügy mottója: PÉNZT VAGY ÉLETET! Tisztelet a kivételnek(de azok az orvosok már rég nem magyarországon vannak!)!

#16 ruzicska 2005. 12. 16. - 08:29:45

FELHÁBORITÓ,HOGY MENNYIRE VÁRJÁK AZ ORVOSOK A PÉNZT,MI IS ADTUNK VOLNA HA VALAMIT TETTEK VOLNA,DE ELŐRE MIÉRT KELLENE ADNI.NINCSENEK TEKINTETTEL SEM FELNŐTTRE SEM GYEREKRE.JOBBAN TENNÉK HA AZ ORVOSI ESKÜJÜKRE GONDOLNÁNAK.HA JÓL VÉGEZNÉK A DOLGUKAT UGYIS MEGHÁLÁLNÁ AZ EMBER,AZ ILLETÉKESEK FIGYELMÉBE AJÁNLÓM,HOGY VIZSGÁLJÁK MEG EGY BETEG MIÉRT VAN 10 NAPIG PAPIRON A KÓRHÁZBAN EGY VÉRVÉTEL MIATT/HÉTVÉGÉN ELLEHET TÁVOZNI SŐT KÉRIK IS A BETEGTŐL./DÜHITŐ ,HOGY EZT MÉG NEM IS SZÉGYENLIK.

#17 istvan5555 2005. 12. 09. - 16:56:45

Hi, Feleségem volt a háziorvosunknál. Jól összeveszett vele, mivel a dr lecikizte a fizikai munkásokat. Közben szóba került az Orfi-ban nem adott pénz is, meg az is, hogy kerek-perec kijelentette a főorvosasszony, oda többet ne menjek. A dr azt mondta, miért csodálkozunk? Az egy olyan híres intézmény, hogy bizony ott le kell jattolni!!! Erre varrj gombot... :s István

#18 istvan5555 2005. 11. 28. - 18:52:07

Hi, Nem oda jelentkeztem, mentő vitt a Tétényi úti kórházba, onnan küldtek át, mivel gerincproblémám volt és 1 1/2 hónappal előtte ott kezeltek, azért küldtek oda.

#19 kovacs_laszlo 2005. 11. 22. - 07:11:39

Nekem más volt a tapasztalatom. Az évek óta hanyagul kezelt betegségem szakértő kezekbe került. Nem vonom kétségbe István problémáját, de számomra kérdés, hogy vajon valóban indokolt volt-e, hogy az országos intézet ügyeletén jelentkezzen a kerületi ügyelet, vagy reumatológia helyett. :o Hogy a pénzről szól az ORFI? Elárulom, két éve kezelnek, és én apró figyelmességeken kívül (virág, kávé, stb.) semmi mást nem adtam. És nem bántak velem másként. :-)

#20 istvan5555 2005. 11. 21. - 17:58:16

Hi, Tavaly kétszer voltam mentővel beszállítva mozgásképtelenül Másodszor már csak erélyes feleségem közbenjárására vettek csak fel, fájdalmaim ellenére haza akart küldeni G. főorvosasszony, holott másodszorra is kiderült, tudnak, tudtak rajtam segíteni. Azt vettem észre, hogy ha tetszik egyeseknek, ha nem, a pénzről szól keményen az ORFI! Szégyellhetnék magukat! István


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: