Házipatika fórum: Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 6 Oldal +
 • « Első
 • 4
 • 5
 • 6

Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa)

#101 2005. 11. 21. - 12:44:20

Tisztelt Fórumozók! Meglepve olvasom a véleményeket a flór ferenc kórházról! Lehetséges hogy a szülészet-nőgyógyászati részlege jó, vagy valakinek szerencséje volt, de az általam látott osztályokról csak igen erős jelzőkkel tudok nyilatkozni. Gyakorlatilag mindkét nagyszülöm és édesapám is ebben a kórházban halt meg, jómagam másfél napot töltöttem eme kórházban betegként, miután nagyon sürgőssen távoztam a saját felelőségemre. Utánna meggyógyultam, magamtól! (Ha valakit érdekelnek a részletek szívessen elmondom..) De amiért haragszom: Nagymamám (78 évesen) epepanaszokkal került be a kórházba, melyet kezeltek és jobban is lett, éppen haza akartuk vinni, mire mondták hogy majd másnap, még ma kap egy kis infúziót. Másnap reggelre nagymamám meghalt! Máig értetlenül állunk az eset előtt! (Ez több éve volt) Egy évvel ezelőtt édesapám (54 évesen) került be a kórházba agyi érelzáródással és magas cukorszintel. Már a hosszú hetekig elhúzódó kezelése és az amit vele csináltak (vagyis nem csínáltak!) újfent bizonyította hogy a kórházról kialakult rossz véleményeknek van alapja. Néhány növéren és orvoson kívül a személyzet szakmai tudása csapnivaló, ráadásul empátiából és emberségből sem jutott sok. Édesapámmal gyakorlatilag édesanyám fogalkozott csak mikor bement hozzá, a gyógyszereit megkapta ugyan de a rehabilitációja hosszó hetekig húzodott és mivel ágyhoz volt kötve, a tisztántartásáról is ő foglalkozott, a személyzet nagyon slendrián volt. Nem igazán nyomatékosították az orvosok azt sem, hogy édesapám fokozott veszélynek van kitéve, rendszeres ultrahang vizsgálatokra van szüksége ugyanis a szívében találtak egy vérrögöt az első ultrahang vizsgálatnál. Ezt és az első ultrahang vizsgálat ismétlését (hogy van e még ott vérrög) hetekig húzták, nekünk kellett szólnunk, mert addig nem akarták hazaengedni! Nagy nehezen két hónap után engedték haza, ahol gyógytornász foglalkozott vele és szépen javult, ám egy hirtelen roham következtében egyszercsak elájult és meghalt. Az orvosok szerint vérrög okozta a halálát. Bár ez a tragédia nem a kórházon belül történt már, mégsem vagyok benne biztos hogy ha nagyobb odafigyeléssel kezelik édesapámat ez bekövetkezett volna! Mivel bár objektivitásom megkérdőjelezhető az engem ért személyes tragédiák miatt, úgy gondolom az amit a kórházban láttam, tapasztaltam és éreztem önmagáért beszél! Sajnos ahol mi lakunk, mindenkinek van hasonlóan rossz tapasztalata családi vagy baráti körből ezzel az intézménnyel kapcsolatban. Amiket leírtam azokat figyelemfelkeltésnek szántam mert nincs rosszabb annál ha valaki nem hozzáértőknek vagy olyanoknak van kiszolgáltatva akik meg sem próbálják átérzni a helyzetét!

#102 2005. 11. 21. - 10:28:06

Üdvözlök mindenkit! Én a szülészet-nőgyógyászati részlegről szeretnék írni! Tavaly született meg a kisfiam (Attila), de mivel elég komplikált volt a terhességem, már előtte bennt feküdtem majdnem 2 hónapot. Először is a SZÜLŐSZOBÁK nagyon szépre sikerűltek, tényleg minden meg van bennük, persze a kérdés csak az, mennyire lehet ez érdekes egy vajúdó nő számára! Sajnos a kórtermek és a mosdók illetve mellékhelységek hagynak némi kivetnivalót maguk után! De szerintem ez a többi kórházban sem sokkal jobb, sőt csak rosszabb! Viszont ami itt CSODÁLATOS az orvosok és az ápolónők hozzáállása! Külön itt szeretnék köszönetet mondani orvosomnak- dr. SZENTÁGOTAI FERENCNEK-, aki teljes lelkiismerettel végezte dolgát és nagyon sokat segített nekem! Ő egy szuper orvos!! Nélküle nem biztos, hogy életben maradt volna a kisfiam!!!

#103 krrr 2005. 11. 08. - 14:58:34

Ja igen. Egy hatalmas bibi: a műtőből közvetlenül kihozott betegek azonnal a kórterembe kerülnek vissza, nincs egy külön őrző az első éjszakára. Intenzívre csak a nagyon necces esetek kerülnek, viszont az első éjjel lényegében SENKI!!!! sem figyel a frissen műtött betegekre. Én ezt iszonyú kockázatosnak tartom a komolyabb műtétek esetében. Délután még OK, a betegek figyelnek egymásra, de éjjel húzós a helyzet.

#104 krrr 2005. 11. 08. - 14:58:27

Ja igen. Egy hatalmas bibi: a műtőből közvetlenül kihozott betegek azonnal a kórterembe kerülnek vissza, nincs egy külön őrző az első éjszakára. Intenzívre csak a nagyon necces esetek kerülnek, viszont az első éjjel lényegében SENKI!!!! sem figyel a frissen műtött betegekre. Én ezt iszonyú kockázatosnak tartom a komolyabb műtétek esetében. Délután még OK, a betegek figyelnek egymásra, de éjjel húzós a helyzet.

#105 krrr 2005. 11. 08. - 14:53:11

A párom egy éve októberben került be a kórházba alhasi fájdalmakkal. 3 nap után végül élementő műtétre került sor. Az orvosok nagyon lelkiismeretesek voltak, pontosan tudtuk, hogy jó kezekben van. Megműtötték, az intenzívre került. Az intenzíves nővér nem fogadott el pénzt! Az orvosokkal végig elégedettek voltunk. Az egyik sebész pl. ugyancsak nem volt hajlandó (!!!) pénzt elfogadni!!! Pedig mi kértük fel a műtétre!!! A másik meg mobilon is mindig elérhető volt. A sebészek mind emberiek voltak és profik. Nagyon profik. Csak egy példa: a párom hasán lévő 40 centis vágásnak lényegében NYOMA SINCS! Mintha csak plasztikázták volna! A nővérekkel már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet. A sebészeten a nővérek túlterheltek voltak, a páromat egy percre se mertük egyedül hagyni. Nekünk kellett szólni az infúzió és minden miatt. Állandóan attól féltem, hogy mi lesz, ha valami történik vele az éjjel. A nővérhívóra (ami sima telefon, amit egy épp bajban lévő beteg nem tud felvenni!!!) volt, hogy fél óráig nem jött senki!!! Este 10-ig maradtunk ha tudtunk, de így is végigizgultuk az éjszakákat. Az egyik éjjel meghalt a mellette fekvő beteg, akit pont amiatt vittek abba a kórterembe, mert ott volt oxigénmaszk (elvileg - csak elfelejtették bekötni neki). A beteg este kérte az ügyeletes nővért, hogy állítsa feljebb az ágy támláját, mert nem kap levegőt. A nővér egyszer megpróbálta, nem sikerült neki, a támla teljesen vízszintesbe került. A beteg kérte, segítsen neki, mert ez így nagyon nem lesz jó. A nővér erre üvölteni kezdett vele, hogy fejbevágja meg ilyenek. Utána elhajtottak minket. Másnap reggel mesélte a párom, hogy pont amikor éjjel kikúszott a WC-re, visszafelé menet látta, hogy a sebész épp a folyosón rohan. Kérdezte tőle, mi történt. A sebész erre leültette a folyosón és nem engedte vissza a szobájába. A szomszéd ágyban fekvő meghalt. A durva ebben az, hogy egy 40 körüli férfiról volt szó, aki épp gyógyulni kezdett csak légzési problémái voltak. Egyszóval az orvosok szerintem zseniálisak (kivéve talán a sebészeten a főorvost, arról nem sok jót hallottam), a felszerelés is teljesen rendben van, a környezet nyugodt és barátságos (bár a WC ocsmány) de a nővérek egyszerűen annyira túlterheltek a sebészeten, hogy nem tudom, meg merném-e kockáztatni, hogy egy komolyabb műtétnél ezt a kórházat válasszam. Valószínűleg nem. Hálapénz ide, hálapénz oda, túl kockázatosnak tartom a nővérhiányt.

#106 2005. 09. 26. - 15:05:47

Második gyermekem itt született. 12 óra vajúdás: minden fájdalom ellenére szép emlék maradt. Kihasználtam a felújított, barátságos szülőszoba előnyeit(különösen a kádat :) ). Szülésznőm kedves, ápolt, csinos hölgy, aki mellettem állt végig. Orvosom megfontolt, alapos szakember, aki a baba rossz illeszkedése miatt császármetszést javasolt. Gyorsan imtézkedtek, a baba néhány perc múlva kinn volt. Komplikációk léptek fel :( Orvosom megmentette az életemet, műtét árán. NAGYON HÁLÁS VAGYOK azért amit értem, családomért tett. Továbbá hála és köszönet ezúton az intenzíven akkor szolgálatot teljesítőknek, akik fáradhatatlanul figyelték, javul-e az állapotom. Az osztályon minden szülésznő kedves, aranyos, néhány pedig különösen barátságos. A műtötteknek fenntartott szoba "szem előtt" van, lesik az ember minden kívánságát. A babaszoba kifogástalan, a csecsemősök szintén. Összefoglalva: a nehézségek ellenére csak jó érzéseim vannak mind a kórházzal szemben, mind pedig az ott dolgozókat illetően. Nagyon rájuk fér a segítség, még a telefonjaik sem működnek kifogástalanul.

#107 2005. 09. 26. - 14:05:03

Sziasztok! Én a sebészeten feküdtem, operáltak. Mindvégig fantasztikus nővérek és orvosok voltak körülettem. De általánosan megfigyelhető ott a beteg központúság. Mindent megtesznek a bentfekvőkért. Kicsit több pénz kellene nekik mert iszonyú sokan odajárnak mindenféle problémákkal, szakrendelésekre. Nagyon kellemes tapasztalat marad! Tünde, Budapestről

#108 2005. 09. 08. - 21:29:43

Sziasztok! Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a kórházzal, kifejezetten a szülészettel és a szülőszobával. Minden tiszta és nagyon kultúrált. A legmodernebb felszerelésekkel a szülőszobában. Igaz.hogy én kétágyas szobában voltam a kisfiammal. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A szobáért fizetni kell éjszakánként 3000.- ot ,de megéri. A szobákban mikró,hűtő,klíma és tv van. külön tiszta wc és zuhanyzó ami egy frissen szült hölgynek elengedhetetlen!!!!!! A nővérek is nagyon segítőkészek. Enni nem ettem a kórházi kosztból , ezért erről nem tudok mit mondani.

#109 Törölt felhasználó 2005. 08. 29. - 15:14:32

Üdvözöljük a(z) Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa) fórumán! Ha Ön vagy hozzátartozója az adott intézmény betege volt, ebben a topikban értékelheti a kórházról szerzett benyomásait. Írja le véleményét, cserélje ki betegtársaival a tapasztalatait az ott folyó gyógyító munkáról, a kezelés, az ápolás, a betegellátás színvonaláról, az egyéb körülményekről. Reményeink szerint az Ön értékelése is elősegítheti a kórház hatékonyabb, színvonalasabb munkáját. Megjegyzéseit köszönjük, jó egészséget kívánunk!


 • 6 Oldal +
 • « Első
 • 4
 • 5
 • 6
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: