Házipatika fórum: Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr)

#21 zsuzsanna.voros 2007. 01. 06. - 15:08:20

Ez az egész kórházszavazás egy jó nagy csalás volt. Összegyüjtöttem minden erre vonatkozó hozzászólást , szivesen odaadom bárkinek.

#22 2007. 01. 06. - 13:47:03

Sajnos,rengetegszer jártam ebben a kórházban. :( Egyetlen jó szót nem tudok mondani.Nagyképű,meggyötört emberek dolgoznak ott.Sajnálom az ápolónőket,mert sokmindent el kell viselniük a betegektől.Senkinek sincs egyforma napja,de.....Én '98-ban végeztem az eü.-i szakközépbe,de ha így viselkedtem volna egy beteggel,eltanácsolnak a suliból.Hol van az a mentalitás????És hiába vannak különböző osztályokon ismerősök!!!!!Rita

#23 2006. 12. 02. - 11:03:39

Azokról az orvosokról,ápolókról, nővérekről akikkel eddig kapcsolatom volt a betegségem, szüléseim, kivizsgálásaim folyamán, csak jót tudok mondani.Az én orvosválasztási módszerem a következő: a kezelőorvos, ill.magánszemély által ajánlott orvossal személyesen találkozom, amennyiben számomra nem teljesen szimpatikus, akkor nem kérem meg a műtétemre, gyógykezelésemre, hanem másikkal találkozom.Eddig ez mindig bejött.Külön szeretném felhívni a figyelmet Dr Horváth Katalin endokrinológus doktornőre, aki nagyon alapos , kedves és emberi hozzáállású, pedig rengeteg esetet kezel lévén, hogy endokrinológiai szakrendelés nincs túl sok helyen.Magas szakmai tudású, türelmes, de ne feledkezzünk meg asszisztenséről sem, aki nagyszerűen végzi munkáját a doktornő oldalán. Az idegsebészeti osztályon, szülészeten, diabétesz osztályon, baleseti sebészeten dolgozó nővérek velem mindig nagyon kedvesek voltak.Az ortopédiai osztály dolgozóit sem szidnám, őket inkább gépiesen dolgozónak nevezném, bár én évekkel ezelött tartózkodtam az oszályon.Udvariasak de közömbösek voltak, ami tul.képpen elég is kell, hogy legyen, nekünk betegeknek.A nyafogó, "problémás " betegeket sehol sem szeretik (megjegyzem a betegtársak sem) .Mindannyiunknak vannak fájdalmai, de néhányan "sokkal jobban szenvednek, mint mások"Nos az ilyen emberekkel én sem vagyok túlzottan kedves, hiszen nagyon idegesítőek, önzőek.Az osztályokon mégis jól kezelik őket. Negatívumot inkább a takarítószemélyzetről mondanék,hiszen 1 vödör sárral mossák végig a folyosót, pedig én még a lakásomat is kettővel mosom fel.A radiátorok, ablakkeretek mocskosak, a takarítás általában felületes, holott különösen fontos lenne. A mellékhelyiségek állapota a betegek "intelligenciáját" tükrözi, erről csak ők tehetnek (wc ülőkén elnyomott cigi,mellépisi, lelopott alkatrészek)

#24 2006. 11. 28. - 18:21:40

Sajnálom, hogy a győri Petz Kórház megítélése nem a leg pozitívabb. Én is voltam olyan osztályon ahol az ápolószemélyzet hozzáállása hagy némi kívánnivalót maga után, DE!!! az minden bizonnyal állíthatom, hogy a korház minden orvosának szaktudása maximális. Különösebb tapasztalattal a gyermeksebészeti osztályról rendelkezem, ahol kisfiamat 6 hetes, majd 1,5 éves korában műtötték. Az orvosok, így a fiamat operáló Antali doktor, valamint a szakszemélyzet professzionális tudással végezte munkáját, és ami a legfontosabb, maximálisan emberségesek voltak, mindenben segítséget, empátiát, odafigyelést kaptunk tőlük. Köszönet érte.

#25 hellfire9 2006. 11. 15. - 18:24:18

Legalább 10 éve járunk a Győri Petz Aladár Kórházba Fejér Megyéből, nem hiába. Az idegsebészeti osztályon Dr. Szarvas Istvánnak köszönhetjük, hogy fiunk 20 éves korára teljes életet élhet, nem tudunk elég hálásak lenni szakmai tudása, emberiessége, közvetlensége....stb miatt. Egyben hosszú évek tapasztalatai mondatja velünk, hogy az ő irányitásának köszönhetően ezek az ismérvek az osztály valamennyi dolgozójára állnak. Az Orthopédiai Sebészeten Dr.Burkus László a legjobb szakmai tudása szerint látta el férjemet. Baleseti Sebészetre - mivel a Fejér M. Szent György Kórház szerint ilyen műtét nem volt elvégezhető - szintén a fiammal kerültünk, ahol lelkiismeretesen fogadtak, utánajártak a lehetőségeknek és elvégezték a műtétet. Ez akórház volt az, ahol valóban kialakult az orvos-beteg kapcsolat. Ezek a folyosók azok, ahol ha tétován álltam, még egy főorvosnak sem derogált, hogy megkérdezze tőlem/tőlünk, hogy "miben segithetek?". Ez a kórház az, ahol soha egy félreérthető szót nem hallottunk sem orvostól sem nővértől, de még a liftes nénitől sem. Minden elismerésem EZÉ A KÓRHÁZÉ Hellfire :) :)

#26 2006. 10. 24. - 21:40:26

:d Szeretném megvédeni ezt a Kórházat! Én a kislányom egészségét köszönhetem nekik. 33. hetes terhesen jöttem át Győrbe. A 36. héten készített ultrhangon derült ki, hogy a kicsikémnek a jobb oldalon veseüregrendszeri tágulata van. Tehát annak ellenére, hogy a korábbi kórházban többször vizsgáltak, nem láttak semmit. 2000.04.21-én a 38. héten született meg a kislányom. Maximálisan csak jót tudok mondani a KÓrházról. A kissé későn választott orvosom Dr.Kelemen Szilárd, az éjszakai ügyelet után is ott maradt 10 óráig, amíg a baba meg nem született. Szinte alig mozdult mellőlem. A szülésznő is nagyon sokat segített és a kitolási szaktól már egy gyermekorvos is ott volt a végéig. Ahogy megszületett rögtön vitték kivizsgálni. Sajnos ezek a vizsgálatok is az ultrahangos diagnózist erősítették meg. 2000.12.05-én operálták meg a kislányomat a Győri Kórház Gyermeksebészetén Dr.Dávidovics Sándor főorvos Úr vezetésével. Szerencsére csak egy éjszakát kellett utána az intenzíven tölteni, de engedélyezték hogy végig a kislányom mellett maradhassak. Egy hétig voltunk Kórházban erről az időről is csak jót tudok mondani. Az orvosok, a nővérek mind nagyon kedvesek voltak. Két éve tljesen egészségesnek nyilvánították a ksilányt. Mind a mai napig évente egyszer járunk vissza ultrahangos és nephrológiai ellenőrzésre. Ezuton szeretném megköszönni Dr.Bereczky Judit doktornőnek áldozatos és segítőkész munkáját. Az elmúlt hat év alatt bármikor kerestem az aggódalmaimmal mindig készségesen segített. Még egyszer köszönök mindent a Győri Kórház orvosainak, nővéreinek. Munkájukhoz további kitartást kívánok!

#27 2006. 10. 21. - 13:26:07

Sziasztok! Nekünk sajnos nincs jó véleményünk erről a kórházról, vagyis inkább a sebészetről. Édesapám 2 hónappal ezelőtt került erre az osztályra, mivel már olyan szintű érszűkülete volt a jobb lábában, hogy le kellett amputálni térd fölött 20 cm-rel. Csütörtöki napon került be a kórházba, azzal hogy aznap mindenképpen megoperálják, mivel életmentő műtétnek számít. Az orvos azt mondta, hogyha nem egyezik bele a műtétbe 2 héten belül meghal vérmérgezésben. Beleegyezett. Csütörtökön bement, nem műtötték meg. Ígérték neki de.-re, du.-ra majd estére. Mivel dialízisre is járt, ezt délelőtt már megcsinálták neki, hogy ne a műtét után kelljen. Enni, inni nem kapott, pedig cukorbeteg is volt... Este az orvos jelezte neki, hogy másnap műtik. Nos ez másnap sem sikerült... Ígértek neki, reggelt, délelőttöt, délutánt, majd estét. Enni, inni még mindig nem.. A nővérnek szóltunk, hogy nem eszik már két napja, legalább infúziót adjanak neki... Leesett a cukorszintje 2-re.. Akkor a nővér gyorsan észbe kapott és "benyomott neki 8 üveg infúziót..:-(( Másnap reggel anyu bement a főorvoshoz (dr. V.), hogy megkérdezze miért nem műtik meg, ha életmentő műtétről van szó??? Az orvos azt felelte, hogy nem tudták mikor, mert sürgős esetek jöttek (ez nem volt sürgős eset??). Lehívta a professzort (O. A.), aki közölte: "HOGYHA NEM TETSZIK A HELYZET EL IS LEHET VINNI INNEN A BETEGET!" (????????????????????????????????) Anyunak a következőt: "MAGÁVAL HÖLGYEM LÁTOM NEM LEHET ÉRTELMESEN BESZÉLNI, (...)!" Erre anyuék mondták neki, hogy akkor kihívják a tévét. Na persze, azonnal intézkedett. Délutánra megműtötték, Másfél órás lett volna a műtét, de 4 óra után hozták ki a műtőből. Az éjszaka folyamán megállt a szíve, újraélesztették, mesterséges altatásba helyezték, de onnan sajnos nem kelt már fel. 2 hét múlva meghalt..... A halotti jegyzőkönyv szerint a halál fő oka: "Vérmérgezés."

#28 szucsemilia 2006. 10. 14. - 15:28:44

A kórház sebészeti osztályán műtöttek többször is, a sebészek szaktudásáról és a beteghez való hozzáállásáról csak felsőfokban beszélhetek. Ezúton is köszönöm Győr legjobb sebészeinek munkájukat, azt, hogy újra egészséges lehetek. Emília

#29 2006. 10. 09. - 08:06:26

Én a nőgyógyászaton feküdtem több alkalommal . A legjobb tapasztalattal jöttem el mindíg és sosem csalódtam ebben a kórházban. A nővérek és az orvosok is nagyon kedvesek , segítőkészek és emberségesek . Az orvosok mindenről felvilágosítják a betegeket ami manapság nagyon ritka dolog . Én úgy tapasztaltam hogy itt a beteg az első és mindenet megtesznek a gyógyulásáért . Az ellátás is színvonalas és nagyon tiszta kórház . Én nem értem hogy ez a kórház még miért nem lett az év kórháza ? Szerintem megérdemelné ezt a címet !

#30 feketecica 2006. 02. 18. - 16:36:48

Magassy Julia véleményét szeretném megerősiteni,többször jártam a Gyermek Intenzi Osztályon-igaz nem mint látogató-,de ezen osztályról is csak pozitiv véleményt tudok mondani.A többi osztályról -szerencsére- nem tudok véleményt mondani.Sajnálom, hogy nem előbbi helyezést kapott a kórház a versenyben, én sokkal jobbat adtam volna.

#31 2006. 01. 21. - 15:40:26

Én nagyon pozitív véleménnyel vagyok errről a kórházrólm, legalábbis a kézsebészetről. A kezemmel van probléma és csak jókat tudok mondani az orvosi ellátással kapcsolatban. A kézsebészeten feküdtem egy hétig és még két alkalommal fogok is. Nekik köszönhetem, hogy egyáltalán van jobb II-es ujjam!!! :) Biztos vagyok benne ha máskor lesz problémám ide fogok jönni, pedig 2 órára lakom a kórháztól!!! És ez nem csak azért van, mert pont "olyan" orvost fogtam ki. Láttam a többi orvost is ahogy a betegeikkel foglalkoznak és bármikor bármelyikre rámerném bízni magamat!!! A többi osztályról nem tudok nyilatkozni.

#32 2006. 01. 11. - 15:19:54

Csak most tudtam meg hogy létezik ez az oldal és szeretnék csatlakozni és a hasonló véleményt mondókhoz. 2005-ben szültem a Győri kórházban és az ott töltött e1 hét maga a rémálom volt. A mai napig képtelen vagyok elfelejteni az ott történteket. A szülés életem legszebb élménye volt, köszönhetően a választott orvosomnak és az éppen dolgozó szülésznőnek és persze nem utolsó sorban a férjemnek. Ami utána következett az tragikus. Hihtetlenül boldog voltam, hogy megszületett várva várt kisbabám. A nővérek és a gyerekorvos azonban gyorsan tett arról, hogy ne legyek maradéktalanul boldog! A gyermekorvos modora kifejezetten durva és arrogáns. Közölte, hogy a baba megfertőződött a szülés során valamilyen baktériummal. Kérdeztem, hogy mivel de nem mondta meg. Később megértettem, hogy miért. A nőgyógyászomnak más volt a véleménye, mert szerinte nem a szülés közben történt fertőzés, és az osztály tisztaságát tekintve ezen nem is csodálkozom. Egyébként ha bajom lett volna kezeltük volna! Volt, hogy kiömlött a sterilizáló folyadékom a padlóra és a hófehér papírzsebkendő fekete lett mire feltröltem azt. Egyébként nagyon sok baba fertőződőtt akkor ezt a fejükbe beleszúrt és és leragasztott tű is mutatta. Valószínű, hogy nem az anyukájuk volt beteg hanem az osztály van tele bacival. A nővérek nem segítőkészek egyáltalán és ha kérésed vagy kérdésed van csak nagyon nehezn veszik rá magzkat hogy segítsenek. Ha van egy kis protkód jobb lesz a helyzeted. Sajnos a doktornő igazából azt sem tudta eldönteni, hogy sárga-e a babám. Vért is vettek tőle és nővér el is mondta, hogy elvileg kéne a kék fény a gyereknek, de mivel nincs elég gép ő csak akkor kap ha másnak már nem kell. Később már gép sem kellett a gyereknek az orvos szerint, de azért jól felidegesítettek A legdurvább úgy az 5. napon kezdődött amikor a gyerekorvos közölte, hogy a baba vérképe rossz mert kevés a vérlemezke száma tehát vagy autoimun beteg, vagy vérzékeny amit tőlem örökölhetett. Megjegyzem, hogy szerencsére egészséges vagyok. Azt is mondta hogy majd csak hétfőn ismétel rá a leletre mert hétvégén nem dolgoznak a laborban. ( ez nem igaz!) Kérte, hogy figyeljem a gyreket és keressem a bevérzéseket. Azt sem tudtam, hogy néznek ki és amikor éjjel megkértem az éjjeles nővért hogy ő is nézze meg (épp az aktuális injekcióra vitte a babámat, 8 óránként kapta) húzta a száját. Másnap mivel nem voltak ilyen tüneteink az újabb lehetséges diagnózis agyvérzés volt és mehettünk koponyaultrahangra, persze a gyereknek erre utaló tünetei sem voltak és az ultrahang is negatív lett. Nem tudom leírni, hogy mit éltem át akkor bizonytalanul, és a bűntudattól remegve hogy talán miattam beteg a babám és azt sem értettem miért nem kezelik vagy viszenk máshová ha ilyen komoly a baj. Egyetlen nővér volt csupán aki vígasztalt, hogy talán nincs is semmi baj a babával a többi közönyösen viselkedett. Majd még aznap kiderült, hogy mindkettőnk vérképe teljesen jó az orvos szerint a labor hibázott, de fél füllel hallottam a nővérektől, hogy valószínűleg kevés vért vettek le ezért nem tudtak jó leletet készíteni. A gyerekorvos késöbb bejött hozzám és azt mondta, hogy mivel ez technikai hiba volt nem kerül rá a zárójelentésre, mert ugye ezt megbeszélhetjük egymás között. Most már bánom hogy nem lett a dologból újságcikk és nem tettem panaszt a betegjogi képviselőnél. Végül úgy menekültünk az osztályról mint akit üldöznek. Csak a páromnak és a családomnak köszönhetem hogy nem omolottam össze idegileg. Az emlitett doktornő már úgy tudom nyugdíjas 2005 szeptembertől, de hogy nyugdíjasként visszajár-e kísérteni azt nem tudom. Az osztály egyébként nagyon koszos, pedig úgy gondolom ahhoz nem kell pénz, hogy a takaraítónővel megértessék, hogy rendesen kell takarítani. Az szülészeti osztály tele volt mindenféle bogárral pókhálóval. A nővér gumikesztyűjétől véres kórtermi vízcsapot pedig én takírítottam le, mert a takarítónő csak a vér felét volt hajlandó eltávolítani. A WC és a zuhanyzóról inkább nem is beszélek mert forog a gyomrom és már amúgy is sokat írtam. Sajnos még nem találkoztam olyan kismamával akinek pozítív véleménye lett volna az osztályról, de azért bízom benne, hogy másnak sokkal boldogaban telt az ott töltött néhány nap.

#33 feketecica 2005. 12. 12. - 19:25:02

Divat lett a mühiba per./KISALFÖLD 2005.12.08-i cikkre válaszolnék néhány szóban. T.Professzor úr, Orvos Igazgató úr! Jelige:Hypokrates hol vagy? Az emberek ÖNÖKET, orvosokat gyógyu- lásuk reményében keresik fel a számukra legdrágábbat , az életüket bizzák Önökre, bizva Önökben, nem a horpadt bilit viszik Önökhöz ki - kikalapáltatni,ami ha netán nem sikerül,hát bumm horpadt marad a bili, igaz igy nem szép, de tökéletesen funkcionál még ettől. Ha emlé- keim nem csalnak Önök orvosiesküt a gyógyitásra tettek nem pedig az "ÜGY" megnyerésére. Remélem soha nem leszek az ÖN nyertes vagy nem nyertes ÜGYe.

#34 feketecica 2005. 12. 12. - 18:40:11

Az ÉV kórháza rangos cim elnyerésére kiirt nemes vetélkedéshez sze- retnék hozzá szólni.Az orvosi szaktudás Eu-szintű, az emberi hozzá-állás néha hagy maga után kivánni valót./Az utóbbi nem pénz kérdé-se/Az orvosok szaktudásáraés többé kevésbé emberi hozzáállására osztályzatom 5,de a szakszemélyzet hozzáállása hát ......,de álljon itt példaként az alábbi eset, ami sajnos velem esett meg. 2004.09.29-én a bal kezem könyökét kellett megoperálni , ambuláns műtét keretében történt a beavatkozás.Az orvosi ellátás a műtétet illetően és a későbbiekben is brilliáns volt, nem igy a szakszemélyzeté Műtétet követő nap, miután a főorvos leültetett a kötöző asztalhoz, hogy kezemet átkösse, odalépett SZÖRNYECSKE/nevezzük igy e ször- nyü e.ü. alkalmazottat/ és ellentmondást nemtűrő arogáns hangon rámripakodott:Azonnal vegye le az ujjáról a gyűrüt.SZÖRNYECSKE eme megnyilatkozásától alig tudtam kidadogni:Kicsit nehezen fog menni, de természetesen megpróbálom.Akkor le lesz vágva!-hangzott SZÖR- NYECSKE végérvényes döntése.Hirtelen nem értettem pontosan csoda- szép gyűrümre, vagy felbecsülhetetlen értékü gyürüs ujjamra célzott e SZÖRNYECSKE spártai döntésével. SZÖRNYECSKE serénykedésétől a fő- orvos mentett meg, aki krémmel bekenve az ujjamat, ovatosan lehúzta a gyürüt, kedves hangon hozzáfűzte...Operált kézre nem sza- bad gyűrűt húzni.Igy ujjam a helyén,gyűrüm pedig egybe maradt. Remélem SZÖRNYECSKE ma már nem "erősiti" e kiváló gyógyitó csapatot.Fekete Macska

#35 Dalthon 2005. 12. 04. - 01:35:48

Üdv. Sajnos volt szerencsém a Győri balseti vendégszeretetét élvezni, de voltam már Miskolcon és Veszpémben is korházban, azokhoz képest Győr tiszta amerika, igaz a higiénia itt sem tartozik a kiemelkedő teljesítményekhez de az orvosok és nővérek szaktudása európai szintü, sajnos ezt is tudom mert voltam párizsban is korházban, és 5xre találták l a vénámat amit szépen át is szurtak ugyhogy nagyon szép lilás fekete lett a kezem. de azért azt tuni kell a Magyar egészséggyről és az egész országról hogy 3 - 4 millió ember dolgozik és 10 millióan vagyunk, ugyhogy a nincsből nem lehet várat építeni. És ha jók a statisztikák a Magyarországi eü ügyel is kapcs, akkor ez csak rosszab lesz, mert ugye 2010 - 12- re fog kiöregedni az ország teljesen, akkor mi lesz? De hogy legyen poitív dolog is a mondandómban elmonom, hogy voltam az usá-ban és ott a rokonaim elmondták, hogy ott meghalnak emberek akiknek nincs biztosítása, mellsleg 1 csomag aspirin 7 usd. 1400- huf. Erre lehet azt mondani hogy ott viszont mennyit keresnek ugye? de elmondom hogy az a heti 450 usd a napi meglhetést fedezi, és ez az álag, szóval amerika sem az az amerika ám! :d

#36 Dalthon 2005. 12. 04. - 01:35:42

Üdv. Sajnos volt szerencsém a Győri balseti vendégszeretetét élvezni, de voltam már Miskolcon és Veszpémben is korházban, azokhoz képest Győr tiszta amerika, igaz a higiénia itt sem tartozik a kiemelkedő teljesítményekhez de az orvosok és nővérek szaktudása európai szintü, sajnos ezt is tudom mert voltam párizsban is korházban, és 5xre találták l a vénámat amit szépen át is szurtak ugyhogy nagyon szép lilás fekete lett a kezem. de azért azt tuni kell a Magyar egészséggyről és az egész országról hogy 3 - 4 millió ember dolgozik és 10 millióan vagyunk, ugyhogy a nincsből nem lehet várat építeni. És ha jók a statisztikák a Magyarországi eü ügyel is kapcs, akkor ez csak rosszab lesz, mert ugye 2010 - 12- re fog kiöregedni az ország teljesen, akkor mi lesz? De hogy legyen poitív dolog is a mondandómban elmonom, hogy voltam az usá-ban és ott a rokonaim elmondták, hogy ott meghalnak emberek akiknek nincs biztosítása, mellsleg 1 csomag aspirin 7 usd. 1400- huf. Erre lehet azt mondani hogy ott viszont mennyit keresnek ugye? de elmondom hogy az a heti 450 usd a napi meglhetést fedezi, és ez az álag, szóval amerika sem az az amerika ám! :d

#37 monikakiss1 2005. 11. 30. - 12:27:22

Csatlakozom finci67 véleményéhez. 3 éve súlyos tüdőembóliát kaptam ( 33 évesen) és az intenzív osztályra szállítottak. Az ott dolgozók szívvel és lélekkel teszik a munkájukat, és ők még köszönetet sem igen kapnak, hiszen a legtöbben súlyos betegen fekszenek ott. Én merem állíttani, hogy az ő ellátásuknak köszönhetően élek most is. Köszönöm nekik az életemet!!!! Mint orvosoknak mint ápolóknak egyaránt. Köszönöm hogy emberségesen bántak velem és figyeltek rám. Köszönöm a sok szeretetet amit kaptam tőlük. Mert akkor és ott erre volt a legnagyobb szükségem és biztos ezért gyógyultam meg.

#38 2005. 11. 28. - 17:30:41

Én 4 napig voltam a baleseti osztályon mert műtötte dr. Szálasy László a térdemet. Velem nagyon rendesek voltak az ápólók és a doktor úr is. Az egyik legjobb orvost kaptam meg!!! Az emberek meg úgysem lehetnek tökéletesek. Ha vki tökéletes és ezt be tudja bízonyítani, akkor már másokat is kritizálhat. Én így látom. Mindenki megtesz a kórházban megtesz mindent a betegért, bár néha náluk is elszakadhat néha a cérna mint mindenki másnál. Ez az én véleményem

#39 2005. 11. 28. - 12:33:44

Jó és rossz tapasztalatom egyaránt van a kórházzal szemben. 25. éve vagyok diabeteses beteg és 13 évig ugyanaz az orvos látott el, a diabetológiai osztály dolgozói mindvégig kedvesek voltak, segítőkészen, barátságosan és humánusan álltak az emberhez, szakértelmükben kívánnivalót nem hagytak, le a kalappal és ez jó! :d Idén úgy alakult a dolog, hogy választott orvosom másik városban telepedett le, így gondozásomat a továbbiakban értelemszerűen nem tudta vállalni. Ekkor ismét megkerestem az osztályvezető professzort, aki azelőtt ezt a doktort is ajánlotta, hogy kit mer nekem ezúttal tanácsolni. Segítőkészen megkérdezte kollégáit, majd következő telefonbeszélgetésünk alkalmával mondott egy nevet, azzal a kiegészítéssel, hogy csak a szakambulancián tudom őt megkeresni. Ezzel semmi gond lenne, csakhogy; munkám miatt sajnos nem nyílik lehetőségem ide ellátogatni, mivel 10-18 óráig dolgozom hétköznap a kereskedelemben, s ilyenkor év végén már szabadság sincsen, mivel nem lehet megoldani a helyettesítést. Ezzel eddig sem volt semmi gond, kezelőorvosomnál mindannyiszor ügyeleti idejében jelentkeztem, s ebbéli szándékomat ezúttal is kifejeztem. A dolog fontossága folytán kértem szabadságot a megjelölt napra, amikor az új orvost a szakrendelőben találhatom, majd jópár nappal korábban - amint a szabadságot sikerült elintézni - telefonon időpontot a rendelőben. Ott viszont már nem fértem be a rendelésre, sőt másnapra, de jövő hétre sem, mert telített volt a naptár. Az asszisztens, akit szintén régebb óta ismertem, még segítőkészen javasolta, hogy kerssem meg a doktort ügyeleti időben. Mi ez, ha nem a huszonkettes csapdája; a doktor ügyeleti időben nem fogad, mert akkor a saját betegeivel foglalkozik, rendelési idejében pedig nem tudom megkeresni, hogy én is, ténylegesen saját betege lehessek. :'(' Most majd az következik, hogy én vagyok a felelőtlen, aki az egész állapotomat - saját érdekeimet félredobva - hanyagolom, és nem törődöm vele!? :|

#40 mkandi 2005. 11. 24. - 13:23:08

2004-ben szültem a győri kórházban. Nem akarom megsérteni az ott dolgozókat (csecsemőosztály), de az a pár nap, amit ott töltöttünk, kritikán aluli volt. A kedvtelen, mosolytalan és gyakran igenis goromba hangvétel, mind a nővérek, mind a doktornő részéről, elég elszomorító volt. Az epés megjegyzéseik pedig kimondottan felháborítóak, amiből én csak szerencsére egy-kettőt kaptam. Nem tudom ki engedhet meg magán ilyet a munkahelyén, meg amúgy is, így viselkedni. Gyermekemet betették a kékfény alá, de vért csak a második napon vettek tőle, melyből kiderült nem kellett volna, a válasz, amit kaptam, az szó szerint (röhögve, ezt nem tudom másként leírni),:de jó, ingyen szolizott. De volt, hogy éjszaka berontott hozzám egy nővér, és felháborodottan rám szólt, hogy nyugtassam már meg a gyereket, mert a doktornő pihenni akar. Aztán a saját szememmel láttam, amint éppen kinevetnek egy kismamát. A nővérek rájöttek, hogy ennek akaratlanul is volt szemtanúja, utána nem győztek magyarázkodni. Ez csak néhány az emlékeiből. Egy nővér volt, akin azt láttam, hogy segíteni akar, aki elmagyarázta a szoptatást. (Nem a fiatalok közül való volt.) Ő az első két nap kétszer is bejött a szobánkba, végig türelmes és megértő volt. Sajnos őt a későbbiekben már nem láttam. Az én édesanyám csak reggel 8 és 9 óra között tudott bejönni hozzám, de amit a gyerekorvostól kapott, azt kár, hogy akkor szó nélkül hagytam. Megértem, hogy akkor van a vizit, de azt kultúráltan is lehet közölni. A mostani látogatási rendben az édesanyám be se tudna jönni hozzám. A tisztáságról meg nem is beszélve. Igaz, már reggel korán dübörögnek a takarítónők. Egy azon ronggyal végigmosnak (legyintenek) mindent, az ablakpárkánytól a szemetesig, majd a kismama éjjeli szekrényénél kötnek ki. A fürdőhelyiségbe pedig hiába húz az ember papucsot, ha bokáig ér a víz a dugulástól. Sok minden a pénzen múlik, az ezeréves berendezések (most nem az orvosi műszerekre gondolok, mert ahhoz nem értek, azt nem tudom, hogy milyen, hanem az osztályon látottakra) stb., amiről az ott dolgozók nem tehetnek. Viszont emberségből, empátiából még jó néhányan tanulhatnának egy BABABARÁT kórházban. Andi


  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: