Házipatika fórum: Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros (Dunaújváros) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros (Dunaújváros)

#1 norbidujv 2015. 12. 04. - 10:58:19

Nekem vegyesek a véleményeim a kórházról. Amúgy szerintem nincs jó, vagy rossz kórház, maximum, jó vagy rossz személyzet. Szerintem Magyarországban, nincs tökéletes kórház, bár szerintem máshol sem. Na meg mindenki azt a kórházat szidja ahová éppen tartozik. Gondolom azért mert így több véleményt hall, amik közül a negatív vélemény a feltűnőbb.
Én kétszer is vendége voltam a sebészeti osztálynak. Tulajdonképpen rendben találtam az ellátást, a körülményekhez képest. Arról szerintem az ott dolgozók nem tehetnek hogy az A és B oldalon éjszakában csak 1-1 nővér van, ez miatt nem ugrottak hozzám elsőre. Nem tudnak ötfelé szakadni. A személyzet rendben volt, az orvosok és a nővérek is a maximumot hozták ki a nem túl jó magyar egészségügyből. Sok beteg hisztijét meg nem értettem, gondolok itt a "büdös van" megjegyzésre. Naná hogy az van, hiszen a sebészet nem kozmetikai szalon, aki már járt akármelyik sebészeten is, az tudja ez alatt mit értek. Bentfekvős szinten csak itt voltam, ha ezt értékelném kéne, így tudnám:

Személyzet képzettsége: 5
Személyzet hozzállása: 4
Komfort: 2
Ellátás: 5

Jártam még egyéb szakrendeléseken is amikről vegyesek a véleményeim, a kórház szakrendelései nagyon személyzetfüggők. Ahol van bunkó orvos, lekoptató orvos, lelkiisemeretes orvos is. Nővérekről szintén hasonló. Találkoztam flegma, valamint betegcentrikus és profi nővérekkel is.

#2 zekera 2015. 08. 11. - 11:00:38

Többször igénybe kellett vennem a dunaújvárosi kórház ellátását és tényleg csak pozitívat tudok mondani, kivéve a nőgyógyászati osztályt sajnos. Ha az ember nem szülni megy, akkor a kap hideget/meleget még azelőtt, hogy megkérdezték volna, miért került oda. Nem mindenki felelőtlen és nem törődöm magatartása miatt van szükség terhességmegszakításra, de ez az ott dolgozó orvosokat nem nagyon érdekli, kérdezés nélkül megaláznak és rendre teremtenek...
Kivétel a műtétemet végző (véleményem szerint akkor még nem régóta ott dolgozó, sajnos a nevére nem emlékszem) orvos, aki nem fogadta el a hálapénzt, ennek ellenére nagyon segítőkész volt és udvarias és a műtétből is nagyon hamar felépültem.

A Traumatológiáról, főleg Kaprielian Jirayr Doktor Úrról csak latinuszokban tudok beszélni, lelkiismeretes, emberséges, körültekintő orvos.
A Fül-orr-gégészeti osztályon is kedves, odaadó orvosok és nővérek dolgoznak, ugyanígy tudok nyilatkozni az érsebészetről is.
Egyik műtétem során sem volt semmilyen komplikáció, gyors volt a gyógyulás és a felépülés.

Továbbá volt "szerencsém" a székesfehérvári és a dunaújvárosi SBO-t összehasonlítani egy hét leforgása alatt és ég és föld van a két osztály betegellátásában, kezelésében. A székesfehérvári SBO-n emberszámba sem vesznek (minek mentél oda), a vizsgálatok felületesek - vérkép, vérnyomásmérés - aztán ennyi, míg a dunaújvárosi SBO-n, vérkép, vizelet, EKG, lázmérés, UH, társosztályi egyeztetés. Nem utolsó sorban az orvos bemutatkozott és közölte, hogy ő most meg fog vizsgálni...

Köszönöm az eddigi ellátást és további sikereket, gyógyult betegeket kívánok a Dunaújvárosi Kórháznak!!!

#3 lajosmeszaros5 2012. 11. 26. - 22:12:36

Üzenet megtekintéseIdézve: health5 - Dátum: 2011. február 06. - 14:36:12

Sziasztok!Nekem a jövőhéten lesz egy rövid beavatkozásom. Fitymatúltengésem van, így meg kell műteni. Az orvos azt mondta, akár csukott szemmel is meg tudják csinálni, rövid ideig tart, a lányoknak pedig tetszeni fog utána.Kérdésem, mi a véleményetek a Főorvos Úrról?Ő fog műteni, segítőkésznek tűnt, mikor elmentem hozzá és bízom benne, hogy minden rendben lesz. :)Köszönöm


Melyik főorvos?
sing

#4 health5 2011. 02. 06. - 14:36:12

Sziasztok! Nekem a jövőhéten lesz egy rövid beavatkozásom. Fitymatúltengésem van, így meg kell műteni. Az orvos azt mondta, akár csukott szemmel is meg tudják csinálni, rövid ideig tart, a lányoknak pedig tetszeni fog utána. Kérdésem, mi a véleményetek a Főorvos Úrról? Ő fog műteni, segítőkésznek tűnt, mikor elmentem hozzá és bízom benne, hogy minden rendben lesz. :) Köszönöm

#5 cicisbeo 2010. 12. 20. - 15:14:16

Sajnos, de lehet.hogy szerencsére betegségeim miatt 1977 óta rendszeres ápolásban van részem a kórházban, sőt 1996 óta évente, félévente kórházi kezelésben bent fekvéssel gyógyítanak, úgy érzem hatásosan.Feküdtem: belgyógyászat, urológia, sebészet, szemészet, infektológia, neurológia, osztályokon. Mindenhol a megfelelő ellátást kaptam az orvosok odafigyeléssel dolgoztak, az ápolok az állandó felügyeletet ellátták mindig ott voltak, ahol kellett, a sok munka mellett nem panaszkodtak, hanem mosollyal és megnyugtatással intézték kéréseinket. A kórházban több helyen is jelentős felújítást végeztek, ahol most is kezelésben részesültem szinte átváltozott, a linóleum helyett kőlapozás, történt, a kórtermek festésre kerültek világosak. Ami mindig feltűnő volt az osztályok tisztasága naponta többszöri pór mentesítés, felmosás. Jellemző egyébként az egész kórházra, de a rendelőkre is. A rendelések és felvételek az előjegyzések ellenére is zsúfoltak a kevés orvos miatt csuszások következnek be, ennek ellenére mindenkit ellátnak. Lehet rosszat mondani is, de először nézünk magunkba és vegyük figyelembe a rendelők és kórház eszköz és pénzellátmányát, fejlesztéseket. Szinte észre sem vettem, hogy az infúziónál vékonyabb lett a tű és fájdalom mentesebb. Nem akarom dicsérni de szép kórházunk van. Kívánok mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet,valamint jó egészséget. :d

#6 sziszi5858 2010. 11. 20. - 08:58:33

Tisztelt pankov! Nem tudom saját tapasztalatod alapján vagy miért írsz így D. újvárosi kórházról? Sajnos van tapasztalatom erről a kórházról. De veled ellentétbe csupa pozitív. 2007-ben rosszindulatú hólyagdaganattal műtöttek.Minden rendben lezajlott. pár nap után haza kerültem. Teszem hozzá nem is ide tartozom és ami itt a lényeg én nem tudom alátámasztani azt a dolgot amit te a pénzről írtál. A mai napig visszajárok sajnos kell de nem vettem észre hogy itt valami is a pénzről szólna. legyen az utókezelés vagy controll vizsgálat mindegy. A gyerekeim ott születtek feleségem sem panaszkodott. Télen feleségem elesett este 9 kor voltam vele Kalocsán. Röntgen után közölte az orvos ,el van törve a csuklója de nincs gipsz vigyem Bajára. Még menjek vagy 60 km-ert azért hogy begipszeljék Felhívtam Dunaújvárost ahol rövid beszélgetés után közölték menjünk nyugodtan ellátnak és van gipszük is. Durva tudom de ez így volt.Szerintem valakinek be jön van akinek nem .

#7 keyomarti 2010. 11. 15. - 12:54:04

Nekem pozitív élményeim vannak a kórházzal kapcsolatban, ha lehet azt élménynek nevezni. 2010 nyarán kerültem be a kórházba akut hassal, az első köszönet dr. Fekete Ramónának jár, aki profin diagnosztizálta az esetemet. (belgyógyászat) A második "örök hála" pedig dr. Mártha Lászlónak, aki megmentette az életemet, több órás műtétnek köszönhetően. Ezen kívül az intenzív osztályon nagy odafigyeléssel és szakértelemmel ápoltak, amiért ugyancsak hálás vagyok. A sebészet ápolóit is ki kell emelnem, Bauerné Nagy Ilonát, Annát, Annamáriát, Csengét, Anikót... mindenki nagyon kedves volt, a főnővértől kezdve a takarító személyzetig. És a többi orvos is dícséretet érdemel: dr. Rombauer Edit - most már osztályvezető orvos; dr. Mohamed Hassan Al-Sheraji, dr. Markovics Gabriella. Végig odafigyeltek rám, foglalkoztak velem, köszönet érte! K.Márta

#8 zelmama 2010. 08. 25. - 16:13:40

Nekem szintén nagyon pozitív tapasztalataim vannak a dunaújvárosi kórházzal, ezen belül is az infektológián dolgozó nővérekkel és orvosokkal kapcsolatban. Emberségük és kedvességük nagyon jól esett, de több betegtől is szintén csak pozitívumokat hallottam ott létem idején. Pedig általánosságban a kórháznak nincs valami jó híre, de ez az Osztály rácáfol minden negatív híresztelésre. Minden tiszteletem az ott dolgozóknak!

#9 anyuka001 2009. 11. 26. - 20:49:05

Sziasztok! Elösször is tudom sajnálni azt az ember aki egy mosoly alapján tud véleményt alkotni egy emberről,vagy intézményről.Azok a dolgozók akik a korházban értünk,értetek és mindenkiért nap mint nap tizen órákat dolgoznak azért hogy mindenki aki oda kerül a ,,kezük közé" meggyógyuljon és haza mehessen a családjához,szerintem mindent megtesznek.Nem vagyok eü.-s dolgozó,bár nagyon szeretnék ilyen közegben tevékenykedni,ettől függetlenül nagyon sok dolgozót ismerek a kórházunkból.Minden rém hír ellenére minden tiszteletem és megbecsülésem az Ővék!!! Van némi összehasonlítási alapom,ugyanis a nagyobbik gyerkőcöm Szfváron,a kisebbik pedig itt született.Az ottani orvos majnem csak nem is foglakozott velem,pedig fogadott volt.A szülésznők vele ellentétben tündériek voltak. A kisebbik gyerköcöm amikor még állapotos voltam az orvosunk megmutatta milyen is az IGAZI ORVOS.Holott nem fizettem egy huncut vasat sem neki,SŐT el sem várta!!!!Sokszor lelkileg tett annyit értem mint egy édesanya.Pedig Ő ,,csak" egy orvos.Amikor pedig elindult a szülés, minden kétely eloszlott bennem.A szülésznők igazi tyúkanyóként bántak velem,pedig a második babám született.És a leg meglepőbb,amikor megérkezett a babyke,hihetetlen módon Drága Doktorom szószoros értelemben együtt sírt és örült velem.Továbbá a többi osztályon,a gyerek o.,a sebészet,..stb.-n hasoló jókat tapasztaltam.Lehetne sorolni több és több nevet de Ők egy csapatként JÓK!!!Rengeteg Jó,sőt kiváló orvosunk van.Becsüljük meg Őket!!!Megérdemlik!!!Mindekit türelemre,tiszteletre intenék.Leginkább a mosolyt hiányló hölgyet!Ezúton üzenem neki,ha rámosolyogsz egy fáradt kicsavart emberre,könnyebben fog Ő is mosolyogni,hisz neki nem a mosoly a legfontosabb feledata.Inkább segíts neki hogy könnyebben tudjon mosolygni,légy megértőbb.

#10 kayi 2008. 11. 27. - 21:47:15

Ezúton szeretném megköszönni a szemészeti osztály, Dr. Sebestyén Margit főorvosasszony és csapata munkáját, illetve még külön hálás köszönet Dr. Jobbágy Lajos főorvos úrnak (anesztézia) amiért hároméves kisfiam szemműtét végezték, és tájékoztattak mindenről még az altatás körülményeiről is. A nővéreknek is és a beteghordó fiatal férfinek is volt egy-egy kedves szava a gyermekhez. És annak a nővérnek is aki a műtétet megelőző percekben, szedált kisfiammal foglalatoskodott a játszószobában. Munkájukhoz kívánunk férjemmel további sok sikert és kitartást a mostoha körülmények ellenére is! Sajnálattal olvasom ezen az oldalon, hogy nagyon kiélezték a vitát pusztán a "mosolyra", amit a beteg "elvár" egy nővértől. Gondolom leginkább kórházi dolgozók lehetnek akik ezt sérelmezik, mert szóvá teszik nekik. Nekünk mindennél többet jelentett, hogy tájékoztattak minket a gyerekünk állapotáról. Ami még nagyon fontos, hogy mindezt emberi hangon tették. És mindeközben egyszer sem volt az az érzésem (ami máshol már igen), hogy minek tájékoztassam, ha úgysem érti? Talán ez még mindig a szocializmus egyik káros maradványa. Ahol a beteget egyáltalán nem tájékoztatják, vagy épp emberszámba sem veszik. És az orvoslás egyfajta misztikum volt az egyszerű, halandó ember számára. De hál istennek egyre többeket érdekel a saját egészsége (igen felfogjuk és megértjük) és állapota ahhoz, hogy sokakat zavarjon egy legyintés vagy durva megjegyzés. Mert azért ebből is kijut bőven. Tehát akinek nem inge...... Előzőekben én is leírtam a rossz véleményem épp úgy mint a jót. Én egyáltalán nem kívánok általánosítani, de rossz példából is kijutott már. Ezért is tartom fontosnak, hogy névszerint méltassuk azokat akiknek a munkája sokat jelentett számunkra és segítségünkre voltak. Mégegyszer hálás köszönet! Tisztelettel: Csorbáné Simon Irén, Csorba Attila és Csorba Ákoska

#11 margoland 2008. 10. 04. - 20:45:34

Nekem a dunaújvárosi kórház sebészeti osztályáról csak jó véleményem van! A nővérek erőn felül ápoltak minket műtötteket! Az orvosok is jól végezték a dolgukat! Nagyon tiszta a kórház! KATA

#12 hugika26 2008. 10. 02. - 13:44:07

Sziasztok. Az itt elolvasott sorokat sajna nem bírtam ki szó/betű nélkül. Szerény véleményem szerint mint kívülálló és mint benfettes másképp látja. Komolyan szerintetek mi a fontosabb? a beteg szakszerű ellátása, és ösztönzése, vagy a mosoly amit hiányol gabus?? én "belülről" látom a dolgokat, és azt mondhatom hogy a nővérek és az órvosok, lelküket kiteszik azért hogy a beteg gyógyult legyen. annak ellenére hogy nővérhiány van, és persze alul vannak fízetve. ahelyett hogy ilyeneket írnak a betegek hozzátartózóik, inkább köszönnék meg hogy még van aki ápolja anyukát vagy épp apukát... ha pedig kifogásod van, akkor tanuld ki a szakmát, és mutasd meg nekik ezt hogy is kellene csinálni... :) további szépet

#13 valasz 2008. 05. 27. - 03:03:45

Hát kedves "Gabus! Én is csak idetévedtem, és a leveledet olvasva felháborodtam. Tudod a mosolygó nővér tetszetős figura, de nem mindig hatásos. A jó nővér empatikus, szolgálatkész, szakmailag felkészült és nagy teherbírású. Azt, hogy Te a nap 24 órájában bent tartózkodtál a mamádnál, dícséretes dolog, de nem biztros, hogy ezzel segítettél neki. Hátráltattad a nővérek munkáját, zavartad az osztály működését. A betegek saját problémája mindig fontos, de figyelmbe kell azt is venni, hogy lehet a 24 betegre, csak egy végzett nővér van egy tanulóval, éjszakában pedig a szolgálatos nővér egyedül van. A mamád gyógyulását nem az segíti jobban ha feltartod a munkát, hanem a betegellátás és a beteg együttműködése. Tudod a műtött betegeket sokszor nagyon nehéz ismét önellátásra vezetni, lábra állítani. Ehhez nem mosolyra van szükség, hanem a megfelelő szakmai felkészültségre orvos és nővér oldalról, és a gyógyulni akarásra a beteg részéről. Ezen elgondolkozhatnál, és sejtem, hogy a mamádnak nem igazán ez a véleménye, csak unalmadban - mivel erre az oldalra tévedtél-, Te is be kívántál állni a pocskondiázók sorába és gondolom, minden felgyülemlett egyéb gondod mindezzel megoldódott. Gratulálok! NVR.

#14 gabus8 2008. 04. 10. - 19:10:56

Szép estét! Valahogy a mai este, erre az oldalra vezéreltek az angyalok. Olvasgattam a hozzászólásaitokat, és bizony arra készetett, hogy én is idefirkantsak valamit. A tarumatólógiával kapcsolatban---TRAGÁDIA--- némelyik nővér hozzáállása. Aki idős, vagy magatehetetlen, hát annak a jó Istenke adhatcsak erőt. Sajnos tapasztalalatból beszélek, nagymamám feküdt ott, combnyaktőréssel. Hát ha a család nem járt volna be, a nap 24 órájában, bizony mondom, lehet, hogy az én drága nagymamám, már az angyalok között járna. Az orvosokról csak annyit, szerintem rendesek. Itt emelném ki, Kaprielien Doktorúrat. Én bármikor mentem valamiért, nagyon segítőkész volt. Biztosan nehéz az egészségügyben dolgozóknak, de azért én azt üzenném a nővérkéknek(tisztelet a kivételeknek), hogy emberség is van a világon. Ha mosolyogva lépnének a betegekhez, biztosan gyorsabban, és vidámabban menne el a hosszú műszak!

#15 christmas2007 2008. 02. 13. - 11:47:16

Csak még annyit akinek ennyire rossz véleménye van a kórházról (a Dunaújvárosiról) érthetetlen miért talál oda ha sűrgős baja van!!!! Szabad orvosválasztás van úgy tudom,és a legkönnyebb az egészségügyi munkában hibát keresni.Mindenki beálhatna pár műszakra!

#16 christmas2007 2008. 02. 13. - 11:32:35

Mindenkinek üdvözlet. Csak pár szóval szeretnék hozzászólni a témához ,mindenki a Szülészeti osztályt méltatja vagy pocskondiázza,esetleg aTraummatológiát.Ebben a kórházban van még jó pár osztály, ahol szintén kimagaslóan jó munkát végeznek orvosokés nővérek egyaránt. Nem érzem hogy el kellene utaznom más városba,kórházba ha gyógyúlni akarok.Tapasztalatom szerint ez csak akkor teszik meg az emberekha nem sűrgős a problémájuk.Ha sűrgős természetesen jó ez a kórház is!!! Személy szerint én a Fertőző osztályt emelném ki.Mindenki láthatja felujításra van szükség,de ennek ellenére az ott dolgozók áldozatos kézséges munkát végeznek.Mindannyian tudjuk, mennyivel jobban lehet bármilyen nehéz munkát elvégezni ha ,a környezet amiben dolgozunkszép tiszta komfortos. Hideg huzatos télen nyáron, gyerekek idősek súlyos betegek acut betegek két emeleten.Szerintem megérdemel egy köszönömöt az orvos és nővérgárda a kisegítőkkel együtt. Sz-né Marika

#17 IldegondaFabbro 2008. 02. 11. - 19:26:57

A Gyermek osztályon szeretném kiemelni dr.László Erzsébet és Jolika nővér munkáját, akik szakmai hozzáértésük mellett , emberségben és segítőkészségben is nagyok. Munkájuk példaértékű lehet mindenki számára.

#18 editrozsa 2008. 02. 06. - 11:00:09

Üdvözletem mindenkinek! Hazajöhet a párom a kórházból!!!! SUBIDUBIDUUUUUU!! Boldog vagyok! A protézis műtét nagyon jól sikerült, bár a folyamatos fekvés végett erősödnie kell, de az idő és egy jó gyógytornász segít!!! Ugye Marika???? Puszi mindenkinek! Üdvözlettel Edit :)

#19 editrozsa 2008. 02. 01. - 23:33:31

Megint én vagyok! Csak szeretném jelezni, hogy én nem haragszom senkire, mert hát emberek vagyunk és mindenki tévedhet, de itt tévedni végzetes következménnyel járhat!!! Egy ilyen tévedés gyötrelmet okozhat egy életre, úgy a betegnek, ha túl éli és úgy a kezelő orvosnak egyaránt!!!Puszi mindenkinek!!!Edit

#20 editrozsa 2008. 01. 29. - 23:32:52

Üdvözletem mindenkinek! Ismételten én vagyok és sajnos egy rossz tapasztalattal, amit meg kell, hogy osszak, mert ezt nem lehet szónélkül hagyni!A minap, azaz 21-én írtam le a véleményem a dunaújvárosi Szentpantaleon Kórházról, amit fennt is tartok, mert akkor úgy volt, de sajna a mai nap szörnyű dolog történt velünk, amit úgyérzem le kell írjak!A Párom 21-én ment be csípőprotézis műtétre, ami sikeresen lezajlott, de hát a gerince végett nem tud lábra állni,ezért elküldték gerinc röntgenre, ami által megállapították, hogy tényleg csúnya idegbecsípődése van!!! 28-án már felültették és a gyógytornász tornáztatni próbálta, már amennyire lehetséges volt! A mainap folyamán, már a gyógytornász nem tudott vele semmit kezdeni, mert férfi léttére sírt a fájdalomtól!! Ígyhát Ct-re elvitték,de CT vizsgálat előtt a Főorvos elecsetelte a páromnak,nem túl szivélyesen, hogyha továbbra is így folytatja nem fog tudni felállni,mert elvannak sorvadva az izmai, ne hagyja így el magát!!Az érdekesség kedvéért leírnám mégegyszer, hogy ez a baleset 2007.március 8-án történt!!!Ma 2008.január 29-e van!!!A mainap folyamán megtörtént a gerinc CT, ami sokkoló hatással volt a páromra és reám is!SZÖRNYŰŰŰŰŰ!!!! Ugyanis a híres idegbecsípődésnek nevezett és kegyetlen fájdalmat okozó dolog nem más volt,"""ÉS MOST FIGYELJETEK!!!"""mint szilánkosra tört 3-4-5-dik csigolya, ami bármikor lebéníthatja egy rosszabb mozdulattól is!Majd 1 év telt el a baleset óta!!!Létezik ilyen??? Kérdezem én???A Balesetután nem nézték át, hogy mi sérülhetett? Megaztán a röntgen elvégzése után,miért nem vették észre??? Hogy diagnosztizálhatnak el így valamit?Miért kell egy 35 éves férfinak lebénulni egy rossz diagnózis végett???És mit lehet tenni ilyenkor????Kíváncsi vagyok, hogy a főorvos mit fog reagálni a helytelen diagnosztizálására és milyen hangnemben????Folyamatos sírógörcs kerülget!!!HIHETETLEN,DE IGAZ SAJNOS!!!!Hát így tud az ember véleménye egy pillanat alatt megváltozni!!!!Na de ezt el kellett, hogy mondjam!!!!!


  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: