Házipatika fórum: bulimia - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 20 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

bulimia

#1 maria3891 2016. 12. 30. - 08:12:07

Fogyókúrás tabletta -http://bit.ly/15iTAzM
10 kilót fogytam kevesebb, mint 2 hónap alatt és a kilók a mai napig nem jöttek vissza. https://vk.cc/5ZOckv

#2 pozitivan 2013. 10. 09. - 13:14:53

Sziasztok,

Egy kis segítség a bulímiából, és túlevésből való kigyógyuláshoz

http://www.fitten-po...lelek-harmonia/

#3 vivi_v 2012. 01. 27. - 19:23:28

Sziasztok! Sok keresgélés során, de eljutottam ide ehhez a fórumhoz. Nagyon sokat töprengtem, hogy írjak-e vagy sem, de egyszerűen képtelen vagyok már magamba tartani. Nem tudom eldönteni, hogy bulimiásnak mondhatom magam, vagy csak meg van bennem a kényszer. Tudni kell rólam, hogy sohasem voltam megelégedve a külsőmmel, mindig kövérnek láttam magam.Visszatekintve a képeket röhejes, mert amikor is azt gondoltam mostani szemmel egyáltalán nem voltam az. Mindig diéta diétát követet az életembe.Ha nem diétáztam rengeteget ettem, ezek a folyamatok váltogatták egymást. Úgy egy évvel ezelőtt kezdődhetett, sokat fogytam már-már kezdett tetszeni a látvány , és akkor egyetlen elcsúszással elkezdtem enni olyan szinten , hogy falásrohamok törtek rám rengeteget ettem.Ezt követte a hánytatás/hányás. Ez úgy tarthatott 3 hónapig utána abbahagytam, megrémültem, hogy mit csinálok. Most ismét lefogytam, örültem neki vége lett a diétámnak és előjött a falásroham. Ma például el se tudom mondani miket ettem, annyit hogy felsorolni se tudnám. Próbáltam hánytatni magam de nem jött össze pedig már elég sok mindennel próbálkoztam.Nehéz ugy összehozni,hogy az itthoniak ne vegyék észre. Egyszerűen képtelen vagyok így élni, semmihez nincsen kedvem. Tudom, hogy a fogyásomat ha így halad(2 napja van ez) teljesen elrontom, vissza szedem a kilóimat ezért is rettegek. Valakivel úgy beszélnék erről, de itthoniaknak nem merem elmondani, barátoknak se, egyszóval semmilyen ismerősnek nem tudom/merem. Lehet ezt senki nem fogja elolvasni, de már egy kicsit jobb lett, hogy kiírhattam magamból. Ha valaki mégis elolvasta, és benne van ebbe a témában szívesen elbeszélgetnék vele, ő hogyan éli meg vagy éppen hogy lehet ezeket a falásrohamokat leküzdeni.(TUDOM akaraterő, ami meg is van de ilyenkor eluralkodik rajtam ez az egész...)

#4 newyorker 2012. 01. 22. - 18:28:48

Szia! A táncot teljesen megértem, én 12 éve táncolok ugyanilyen aktívan, rengeteget versenyzek is.Régen kövér voltam, általános iskola végén kezdtem hánytatni magam a tiedhez hasonló okok miatt ( rendes fogyókúrával nem értem el semmit, a tánchoz csinosnak kell lenni, sőt az én sportágamban könnyűnek is). Jelenleg 21éves vagyok, és a hányás nem szűnt meg, sőt egyre rosszabb...az akaraterő itt nem sokat segít, hidd el én is ezt hittem, hogy abba lehet hagyni...de ha ráérzel arra, hogy ehetsz mindent,kihányod, nem hízol meg tőle, akkor nem sok kedved lesz abbahagyni...Tönkreteszi a kedved, nem tudsz majd semmiképp boldog lenni, és nem fogysz tőle...sőt nekem a táncteljesítményem is jelentősen rontotta...nem lehet rendesen edzeni, ha előtte hánytál!!!!Épp ezért azt tanácsolnám neked, hogy felejtsd el az ilyen módszereket, ha tényleg akkora akaraterőd van,mint állítod, és a tánc valóban megér ennyit, akkor az egészséges fogyókúrához kell folyamodnod..ami sokkal tovább tart ugyan, de nem hízod vissza olyan könnyen egy kis odafigyeléssel a leadott kilokat.Ha mindig csak 3-4 kilo megy le, az azt jeélenti hogy túl könnyen feladod!A fogyókúra sokáig tart,mire beindul, és kitartás kell hozzá!A gyors sikernek rossz a vége! Remélem okos lányhoz mérten fogsz cselekedni:)

#5 tancoslany 2012. 01. 16. - 01:09:27

Sziasztok! 15 éves vagyok. A tánc az életem. Heti 8 táncórám van, tehát állitom, eleget mozgok. Mégis kövér vagyok. Mindig megnézem az utcán a csinosabbnál csinosabb nőket... A boltban a sok szép ruhát, a vékony szárú farmereket és tudom, hogy soha nem lesznek jók rám. Belenézek egy-egy órán a tükörbe és azt látom, hogy mennyivel jobban nézne ki ugyanez a mozdulatsor, ha 15 kilóval kevesebb lennék... Anyukámnak ha megemlitem, hogy nééézd, én már ezzel az alkattal boldog lennék (közben mutatok egy csinosabb de nem tökéletes alakú nőre), azt mondja: De ilyen sosem leszel! A tánctanárom is azt mondja mindig: Kicsilány, benéztem a balettórára, fejlődsz! Úgyhogy tessék fogyózni! Próbálkoztam sokat. De 3-4 kilónál nem megy le több - az is hamar visszajön. A bogyókban meg nem hiszek...És tudjátok mit? Közemberként boldog lennék ebben a testben! De ezt szeretném munkaeszközömnek a későbbiekben... Szóval egyre többet gondolkozom azon, hogy talán ha meghánytatnám magam... Nem szeretném mindig csinálni. Csak mondjuk kétnaponta egyszer. És ahogy elérném az 50 kilót, leállnék. Vagyok annyira erős akaraterejű. Kérlek próbáljátok megérteni a helyzetet... Elég kilátástalan. Várom a véleményeket!

#6 mnbvcx 2012. 01. 07. - 18:58:21

Már túl vagyok az első héten és azt kell mondjam nagyon jól szokom az új normális helyzetet. Főleg az esték voltak a furcsák, mert nappal ha dolgoztam akkor amúgy se tudtam csinálni. Sokkal jobb a hangulatom is azt kell mondjam ... jó érzéssel tölt el, hogy van hozzá erőm és csinálom. Biztos lesz majd olyan is amikor eljön a mélypont, de egyenlőre bár furcsán hangozhat, de simán megy. Elkezdted ? Nagyon örülök neki !!! Hidd el sokkal jobb lesz szurkolok, hogy Te is simán vészeld át a kezdeti időszakot.

#7 poshed 2012. 01. 07. - 08:53:18

Sikerülni fog. Csak nyugodtan. Írd meg a tapasztalataidat minden nap, én is ide írom, mi történt velem. Közösen könnyebb lesz és a kisebb nagyobb kudarcoban is tudjuk támogatni egymást!!!:) Hogy haladsz. Én ma kezdem.

#8 mnbvcx 2012. 01. 04. - 17:53:14

Szia ! Ahogy írtam nálam 5 éve tart a dolog most 30 éves vagyok. Anorexiával indult - talán a fogyókúra miatt estem át a ló túloldalára pedig nem voltam kövér sohasem - aztán bulimia lett belőle. A környezetem nem tudott semmit az egészből - bár a nagy súlyvesztésre felfigyeltek -, de utána minden "okés" volt ahogy látták összeszedtem magam és eszek is. Nekem a legdrasztikusabb súlyom 46 kg volt a 170 cm-hez még anno. Most érett meg az elhatározás bennem , de úgy igazából, hogy egyszer és mindenkorra véget vetek ennek, nem akarok így élni. Orvosnál, kórházban nem voltam erről nem tudok véleményt mondani bár biztos vagyok benne, hogy tudnak segíteni. Hiszem, hogy mint minden más fejben dől el ez is amihez kell társuljon egy hatalmas nagy akaraterő kitartással megspékelve.Na ezek után jöhet a külső segítség is amikor is értelme van a fáradozásaiknak a gyógyulásodat illetően. Rettentő elutasító tud lenni az ember tudom magamról ezért is fontos a saját elhatározásod. Én most úgy fogom fel, mint egy rossz szokást amiről le lehet szokni. Amint az agy átáll és elfelejti ezt a "beidegződést" máris gyógyult vagy. A mai a 6. napom ...

#9 poshed 2012. 01. 04. - 10:07:39

Szia, nagyon kedves vagy, de elötte azért írnál pár sort magadról?

#10 mnbvcx 2012. 01. 03. - 21:29:26

Szia ! Szívesen segítek és meghallgatlak, email: pinter.anitaa@gmail.com

#11 poshed 2012. 01. 03. - 10:41:53

Szia, én 4 éve szenvedek evészavarban. Először anorexia, majd bulimia. Már mindent megpróbáltam, kezeltek kórházban, ambulánsan. 4 év alatt 73-ról 34kg-ig fogytam, a hányások megkeserítik az életem. Elment az egész tinédzserkorom, most 17 éves vagyok. De most végképp elhatároztam magam és véget vetek ennek!!! Mit ajánlotok? Vannak itt hasonló sorsúak?Gyógyultak?

#12 mnbvcx 2011. 12. 30. - 21:26:50

Sziasztok! Kb 5 éve tart nálam az evészavar. Anorexiával indult és bulimia lett belőle. Környezetemben nem tudja senki. Szeretnék olyanokkal beszélni akiknek sikerült kilépni ebből az ördögi körből.

#13 tannerzsoka 2011. 12. 30. - 20:17:32

Sziasztok! Egyetemista vagyok, öt évig szenvedtem anorexiában és bulimiában. Jelenleg gyógyult vagyok, remélem, még sokáig. Az egyetemen a pro-anorexia oldalakról írok dolgozatot, ehhez készítettem egy kérdőívet. Arra kérlek titeket, hogy töltsétek ki, természetesen névtelen, de megkönnyítené a munkámat:))) Köszönöm előre is! http://www.kerdoivem...doiv/514422506/ http://www.kerdoivem...doiv/514437040/ A kettőt összesen 10 perc kitölteni:) Előre is köszi! Zsóka

#14 barnabe 2011. 10. 11. - 14:34:16

Sziasztok! Szakdolgozatot írok bulimiások bevonásával, mivel magam is érintett voltam a témában, valószínűleg ezért is választottam a pszichológusi hivatást. A bulimiások személyiségvonásait szeretném jobban megismerni, és ha kitöltitek a tesztem, a második munkalapra kattintva rögtön ti is láthatjátok majd az értékeiteket. A tesztem a következő vonásokat vizsgálja: extraverzió-introverzió, barátságosság, lelkiismeretesség (pontosság és kitartás), impulzus- és érzelemkontroll, nyitottság (tapasztalatokra és információkra), valamint hogy mennyire fontos neked, hogy megfelelj másoknak. Mindezeket persze egy átlagértékhez viszonyítva. Ez a tapasztalataim alapján kb 20-30 perc, viszont nagyon szép személyiségképet rajzol ki. Ezen kívül van még egy 22 kérdéses teszt, amiről sajnos nem tudok rögtön visszajelzést adni, csak ha kéritek, utólag. Akit érdekel a dolog, üzenjen nekem itt, és elküldöm neki, hogyan nyithatja meg a tesztet, meg kap róla bővebb infót, amivel itt nem akartam terhelni a fórumot. Minden kitöltőnek előre is nagyon nagyon nagyon hálás vagyok és köszönöm szépen! :) Sziasztok!

#15 dxntoto 2011. 09. 22. - 01:17:07

Sziasztok! Szeretettel ajánlom a lenti linken található információkat! Hasznos lehet!! Mindenre van megoldás! Kicsit összefoglaltam.. Üdv, Tamás

#16 lalimi 2011. 08. 22. - 02:26:52

nyilván akkor ha nem olyan vészes a probléma

#17 kincseshal 2011. 08. 19. - 17:47:38

Biztos van ilyen, de szerintem ez a ritkább.

#18 kincseshal 2011. 08. 19. - 17:47:32

Biztos van ilyen, de szerintem ez a ritkább.

#19 lalimi 2011. 08. 18. - 21:02:59

van akinek bejön az önsegítés..

#20 kincseshal 2011. 08. 14. - 16:19:16

Egy cikk nem hiszem, hogy sokat segítene, de itt találsz szakembereket: http://www.onlinepsz.../pszichologusok


 • 20 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: