Házipatika fórum: kenyérsütő receptek - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

kenyérsütő receptek

#1 kincseshal 2011. 08. 07. - 20:19:44

kár hogy most épp halott ez a téma, pedig én is imádok kenyeret sütni :)

#2 veronika0712 2011. 05. 27. - 13:44:13

Sziasztok! Valaki tudna nekem küldeni bevált gluténmentes kenyér receptet? Géppel sütném.Előre is köszi,szép napot mindenkinek.

#3 wekerle1956 2011. 05. 25. - 11:21:09

Egy év tapasztalat után állítom, hogy a szárazélesztős receptek felejtősek. Csak Budafoki 50g kiszerelésű friss élesztőt használok és BL80-as lisztet: 1. Kimérek 1/2 kiló BL80 szobahőmérsékletű lisztet egy edénybe (ha hideg, mikróban megmelegítem egy kicsit) 2. 350g folyadékot (tej+víz tetszőleges arányban) felmelegítek, és beleöntöm a sütőformába, belemorzsolom az 50g élesztő negyedét vagy harmadát (12,5 -16,6g), beleteszek két ek cukrot és egy púpozott ek lisztet a kimértből, össze lötykölöm nagyjából, letakarom konyharuhával, és legalább negyedóráig hagyom felfutni. 3. A mikor felfutott rádöntöm a kimért fél kiló BL80 lisztet, a tetejére a szokásos mennyiségű sót (kb 1 mokkás kanálnyit), és 2 ek növényolajat (vagy 1 ek vajat). Néha teszek hozzá 1 - 2 ek kukoricalisztet is, amitől szebb színe lesz. 4. Beteszem a gépbe és elindítom a 3 órás programot (egyből, vagy időzítve. Állítólag késhegynyi aszkorbinsav javítja a kenyérbél állagát. Lehet bele tenni a szokásos adalékokat (köménymag, tisztított napraforgómag, tökmag, aszalt gyümölcs, datolya, paradicsom aprítva stb., csak ne túl sokat) Az adalékokat alapesetben az első dagasztás utáni csengetéskor, vagy időzítéskor mindjárt az elején lehet bele tenni. Az üzletekben kapható sütőkeverékek drágák, és csak a német gyártmányúakat érdemes venni. Aki teljeskiörlésű, rozsos, kukoricás, krumplis stb kenyeret szeretne, az váltsa ki a BL80 liszt 20%-át ezekkel. Kedvelem, ha reggel a friss kenyér illata ébreszt (nem marad meg, a reggeli szellőztetés eltünteti.

#4 nora131 2011. 03. 30. - 20:21:58

Bocs, az alaprecept lemaradt az előbb: http://www.wiselady....-kezdoknek.html

#5 nora131 2011. 03. 30. - 10:20:38

Itt van alaprecept, és néhány praktikus tanács ia: http://abufe.hu/2011...ersutes-geppel/

#6 lokodineicus 2011. 03. 28. - 17:10:40

Szijasztok szeretném a segitségeteket kérni kaptam egy kenyér sütőgépet és nem igazán jött még ösze a kenyerem nem jönn fel ugy ahogy aképen is van pedig mindent ki prőbáltam már segisen valaki egy jó receptel köszi

#7 szalairami 2010. 12. 17. - 13:44:03

Tetszik a topik, jó, hogy megtaláltam. Karácsonyi ajándék idén kenyérsütő lesz és ahhoz mellékelek néhány jól működő receptet! : ) Elég sokat lehet találni a neten mindenfelé, de olyanokat kerestem, ami kipróbált és tényleg jól sikerült... Köszi a tippeket! ;)

#8 patakidori 2009. 10. 20. - 19:27:22

A kenyér kevésbé lesz morzsálódós egy késhegynyi aszkorbinsavtól. Patikában kapható, 10 g 160 Ft. Ez elég sokáig elég lesz. ;)

#9 eviciqee 2009. 07. 27. - 17:30:44

sziasztok:) nemrég vettünk mi is kenyérsütő gépet, kisérletezgetünk. több receptet is próbáltunk de a kenyér mindig morzsálódik s omlik szét:( nem tud valaki valamilyen trükköt ez ellen? köszi előre is, évi:)

#10 timi0112 2009. 07. 22. - 15:11:01

Sziasztok!Esetleg tud valaki küldeni nekem barna kenyér elkészítése receptet?

#11 kismocsok82 2009. 07. 21. - 19:49:20

Szia,mi is lisztérzékenyek vagyunk a kislányommal. Kenyérsütöben tudsz kenyeret sütni több féle liszt keverékböl ami finom és biztos a siker.Nem tudom hova valósi vagy,de pesten a 13. ker vág utcába van egy bio bolt a lehelcsarnokból költöztek át ide.itt mindn tbe lhet szerezni ami 100% ig diétás és merem állítani finom és a többihez képest megfizethető áron van.Amit anyukám tanított nekem sütni így készül : langyos tejben élesztöt kelesztek(lehet friss de száritott is )fél csomag kis cukor,1 szem közepes krumplit delikátos vizben (mert ez diétás a vegeta nem) kockára vágva puhára fözök,a puha krumplit robotgéppel pépesre töröm adok hozzá 1 egész tojást(héj nélkül) 1 kispohár tejfölt ,sót,és MANTLER lisztet adok hozzás az állaga kb mint a gipsz nyúlik de kemény lesz,langyos helyen hagyom kellni amíg szép nagy nem lesz,kizsírozott tepsibe teszem majd sütni kezdem.sütés közben amikor kicsit megszáradt a teteje tojás sárgájával megkenem.szép világos barnára sütöm és meg langyosan megesszük a gyerekkel.jó étvágyat

#12 kokuszdejo 2009. 05. 14. - 15:05:14

Pár napja van kenyérsütőm, de már kísérletezgetek:)

#13 krokovaygizi 2009. 03. 29. - 20:34:37

Elnézést, de engem izgat a Renáta féle kenyérrecept, ha lehet, mégegyszer leírni. Köszönöm!

#14 krokovaygizi 2009. 03. 21. - 21:16:58

Csak most csatlakoztam a kenyérsütők táborába, és csak az hallom, hogy köszönet Reátának, de nem tudom, mit köszönhetnék? Nem lehetne mégegyszer leírni ezt aszenzációs Renáta féle kenyeret? Nagyon megköszönném!

#15 csomapapp 2008. 10. 24. - 07:49:36

Hali! Nekem búzaliszt allergiám van. Az orvos a kukoricalisztből készült termékeket javasolta fogyasztani. Beszereztünk egy kenyérsütő gépet is (Hauser 801). Olvastam, szinte lehetetlen kukoricalisztből kenyeret sütni. Gondoltam, majd én fogok. Hát tévedtem. Ha valaki tud olyan receptet - akár rizsliszt, vagy más búzaliszt nélkülit - amivel ehető kenyeret lehet sütni, kérem ossza meg velem. Még valami: milyen programon kell sütni?! Ebben is tapasztalatlan vagyok. Előre is köszönöm.

#16 pikerics 2008. 10. 07. - 09:48:38

olvastam Renáta receptjét, nagggyon jónak néz ki! kipróbálom én is! :)

#17 pikerics 2008. 10. 07. - 09:46:59

sziasztok! :) nekem is van egy bevált kenyérreceptem: 2 pohár (2deci/p) tejet beleöntök a kényérsütőgép tartályába, beleteszek 1/5-nyi friss élesztőt, 1 kiskanál cukrot, vagy mézet, 1 evőkanál olajat, 1 kiskanál fűszerkeveréket (1 rész bors, 1 rész koriander, 2 rész köménymag őrölve), én már itt beleteszem a magvakat, ami van otthon (tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag...) aztán beleöntök 60 deka lisztet (1/4 teljes kiőrlésű búzaliszt, 1/4 teljes kiőrlésű rozsliszt, 1/2 sima búzaliszt) aztán a tetejére 1 kiskanál sót teszek. (alapprogrammal, közepes sötétségű kenyérhéjjal) nagyon finom, több napig eláll.

#18 adry79 2008. 08. 29. - 12:58:59

Sziasztok! Először kis hálás köszönet RENÁTÁ-nak! A receptje alapján készült kenyerem szenzációs lett, gyönyörű, laza. Végre nem "bodagot" eszem, még a vendégeimet is bátran megkínálhattam belőle:))) Örülök, hogy a mézet is perspektívába helyeztük-buta módon ezeddig eszembe nem jutott, ahogyan a kovász készítésére is legyintettem eddig...de tényleg bevált. Jóllehet az eddig sütött bodagokat is megettem-mindig pirítva-most végre ehetem a csodaszép, friss barna kenyeremet. Hátha ezen küllemű kenyér már a Férjem számára is csábítóbb lesz! Próbáljátok ki, nagyon jó! Mégegyszer köszönöm! Adrienn

#19 setany13 2008. 07. 08. - 12:25:21

Helló! Kérlek benneteket hogy akinek van kenyérsütő géphez való kipróbált receptje,küldje el részemre./graham,teljes kiőrlésü,fehér kenyér,kalács/ Köszi:Józsi jozsefvass@t-online.hu

#20 Syltours 2008. 01. 13. - 20:21:33

Nekem tettszik a kenyér recept ki fogom próbálni.


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: